Scudo Sports

700x23c İç Lastik ve Yama

Berkay*

Daimi Üye
Tepki
88
Bisiklet
Salcano
İç lastik konuları çok fazla forumda, baktım ama soruma yanıt bulamadım. (Lastikler 700 x 23c)

Bisiklet aldığımdan beri (Ağustos 2014) 6 tane iç lastik harcadım. 2'si CST diğerleri Btwin marka.

Mazgal ve kedi gözü yüzünden CST'ler gitti. Tel yüzünden 2 tane Btwin gitti. Bunlara bir lafım yok ama Btwin iç lastikten birisiyle 110 psi basıp 20 km yol yaptım. Bisikleti arabaya koyup eve döndüm. 10-15 Dakika sonra kendi kendine lastik patladı. Ön lastikti ve tel, diken hiç bir şey yok. Başka bir Btwin lastik varken okula geldim 8 saat geçti eve dönücem bindim bisiklete, arka lastikte 40-50 psi civarı hava kalmış lastikte. Bu seferde çok ufak bir yerden hava kaçırıyor. Yine tel, diken hiç bir şey yok. Çok yavaş kaçırıyor havasını basıp dolaşıp geliyorum 4-5 saat sonra iniyor lastik.

Btwin'lerden memnun değilim. Bu nedenle kendi kendine patlamayacak bir iç lastik arıyorum. Ucuz olsun kendi kendine patlamasın bu benim için yeter. Ağırlığının önemi yok.
En fazla 20-25 tl bütçeye çıkabilirim bir iç lastik için CST ve Continental'e baktım internette fiyatları iyi gibi. Önerebileceğiniz iç lastik, fiyatı ve temin edebileceğim yer site söyleyebilirseniz çok memnun olurum.

Yama içinse Decathlon'dan kendinde yapışkan olan yamadan aldım fakat hava kaçırıyor. Yapıştırıcı veya yapıştırıcılı yama seti önerebilirseniz güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Scudo
B'twin iç lastiklerin özellikle sibop bağlantı noktaları rezalet. el pompası ile belli bir noktaya kadar hava basıyorsun ama daha fazlası için güç kullandığın zaman sibop yerinden yırtılıyor. Defalarca tecrübeyle sabittir. Şimdi siz kaliteli bir iç lastik istiyorsunuz. Ben de size dış lastiğiniz ne derece kaliteli diye soruyorum. Üst düzey bir dış lastik en azından şikayetlerinizi azaltabilir. Dış lastiğinize yanlamasına tel gibi bir şey girmiş olabilir ve sürekli lastik patlamasına neden oluyor olabilir. Bu arada Michelen'in ultralight iç lastikleri Decathlon'da 20 TL. Sanırım en ucuz orası. Başka yerlerde 30 TL'den satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Berkay*
ic lastik degisimi sirasinda yanlis takilma
sibop arizasi
dis lastigin örünü yetirmesi
dogru BAR hava basilmamasi
....
.....

bircok nedan olabilir

@MeTaLioNs Dış lastiklerim zaffiro içerisini her lastik değiştirdiğimde kontrol ederim bunda da 3-4 kere kontrol ettim. Hiç bir şey yok. Zaten dış lastikten ötürü sorun olsa yani diken tel falan girse dert etmeyeceğim. Kendi kendine olması çok sinir bozucu. Hafif olması için lastiğin kalınlığını inceltiyorlar o yüzden ultralight'tan çekiniyorum. :D

@Uyar Sinan İç lastikleri takarken dikkat ediyorum.
Sibop arızasını anlayamadım.
Dış lastiğim daha yeni sayılır 900 km'dedir.
110 Psi basıyorum. 23c

Btwin 2 tanesini uzun süre kullandım şikayetim yoktu fakat ikiside dış lastiğe 1 telin girmesi sonra bisikletçimin teli çıkarmadan 2. yi takması ile gitti. (O zamanlar levyem yoktu) Sonra biri 110 psi'da sebepsiz yere patladı ((link)) Diğeride yine 110 psi'da açıldı. Dediğim gibi dış lastikle ilgili bir derdim yok btwin iç lastikleri pek kaliteli bulmuyorum artık. Bu nedenle iyi denilebilecek ucuz iç lastik arıyorum. Derdim neden patladığı değil. :D

Dış lastiklerin fena değil. İç lastik için çözüm Continental. Ben yıllardır kullanıyorum, çok çok memnunum. Patlamadan 3000 km yaptığımı bilirim. Söktüğümde janta yapışmıştı artık :) CST'ye boşuna para verme. Continental'i Delta Bisiklet getiriyor bildiğim kadarıyla.

(link)

• Beğen
Bir de sibopta aşağıda gösterdiğim noktada sorun olabiliyor. Vida yeri değil yanlış anlaşılmasın. Sabit olan yerden kaçırıyor.

presta-valve.jpg

sorununuzun kaynağı iç lastiği düzgün takamamanız olabilir
ya da jant taki kaplama yetersizdir elektrik bandı ile destekleyin
bunlara rağmen eğer ağırlığınız fazla ise lastikleri genişletin bu sorununuzu tamamiyle çözebilir, eğer detekliyorsa 700*28 e geçin mazgaldan bile geçseniz patlamaz
benim bisikletçi IRC markayı önermişti diğerlerinden kaliteli demişti ( tabi ucuz çin mallarını kastetmişti, yanlış anlaşılmasın)

Bahsettiğiniz arızalar genelde sibop arızası olur zaten ince ve hassas iğneler lastiği şişirirken ekstra önem göstermek Lazım sibopu sabit tutmak lazım.

• Beğen
Herkese teşekkür ederim yardımları için bugün tekrar patladı lastiğim. Dün 20 km'lik tura çıkmıştım tam 24 saat sonra lastiğin patlama sesine uyandım. Önceki lastikte aynı yerden, aynı şekilde patlamıştı. Meğerse jant şeridi biraz yırtılmış. Şerit hala birbirini tutuyor fakat tam telin janta takıldığı yerde yırtığı var. Bunu onarabilir miyim? Ya da yeni bir şeridi nerede ne kadar bulabilirim? İnternette baktım 700x23c'den hiç satan yer bulamadım. Hatta sadece 26 jant uyumlu zefal bulabildim başka yok.

@dr_mrh

Janttaki kaplama dediğiniz jantın içerisindeki şerit ise elektrik bandı ile ufak yırtığı olan bandı onarabilir miyim?

@Barış TURAN Onlarda durunca iniyor benim bildiğim.

@Berk Karaca Ben de continental düşünüyorum ama Delta'nın genelde pahalı olduğunu söyledi bir arkadaşım. Daha ucuzu vardır belki diye bakınıyorum.

@Berkay*
Basitçe elektrik bandı ile jant tellerinin üzerinden git şeridini altından
2_3 tur üzerinden geç yeterli olacaktır
Bu da çözüm olmazsa lastiği genişletmeni öneririm

Jant şeridini internetten sipariş verebilirsiniz
Normal genişlikte ki lastiklere bir ölçü küçük iç lastiği kesip şerit yapabilirsin ama yarış tip lastiklerin basıncına dayanmaz
Mesela 24 jant iç lastik al uygun boyutta kes ama önce elektrik bandı çek

• Beğen
@Berkay*

Al bendende o kadar. Bu gün lastiğin resmini çekip gösterdim. Verdikleri iç lastik şişirirken parladı.http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/22/6fb4256c4933251d9bc2241856ae55d3.jpg
Üstteki benimki alttaki onların olur olur dediği.[emoji35]

Yamalar zaten rezalet yapıştı gözüküyor ama şişirirken yandan kaçıyor.

• Beğen
@Berkay* lastikler betonun üzerindenmi duruyor yoksa bisiklet ayaklığı varmı bende yoğun kar zamanı 1 hafta 10 gün binmediğim dönemde lastiklerin ikiside neredeyse 50psı olduğunu gördüm şimdi arka tekerde ayaklık var ön tekerde kalın bi Sünger koydum şimdi haftalarca dursa sıkıntı olmuyor bence lastiklerin betonla temasınıda kesmeni öneririm..

• Beğen
Merhaba,

Yeni konu acmak istemedim. 700/23c lastik oneriniz var mi? Swalbe lugano nasildir? Kotu oldugunu okudum kullanan var mi? Cevaplar icin simdiden tesekkurler..

Arkadaşlar ben de iç lastiği değiştirdim biraz zor oldu. Fakat resimde görüşeceği üzere sibop tarafında lastik ne yaptıysam tam olarak oturmuyor. Sizce sıkıntı nedir.?http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/23/894842387a2a363afce6ff9a74b6d1eb.jpg

@Ersin savaş Markası nedir bilmiyorum ama ucuz yollu naylon dış lastiklerde bu tip sıkıntılar olabiliyor.Çaresi dış lastği takmadan önce kenarlarına sabunlu su sürmeniz ve öyle takmanız.Hava basmadan önce sibobu lastiğin içç kısmına doğru biraz itleyip öyle hava basmaya başlayın.Yarım hava vvurduktan sonra biraz binin düz zeminde.Sonra havasını tamamlayın.Yine de düzelmese lastikte fabrika kaynaklı bir eğrilik yaamukluk olabilir,kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Geri