Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

700X28c dış lastik tavsiyesi...

@sinemaperdesi

Bende uymayacağı kanaatindeyim hocam ya hesabı nasıl yapacağız onu da bilmiyorum :) Herhalde bir bisikletçi de denemek lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
Scudo
Ben bu konuda fabrikayı arayıp detaylı bilgi istemiştim... Ek olarak benim modeli satan bisiklet firmasını arayıp onlara da sormuştum. :harika: Siz de kullandığınız Cube modelinin satışını yapan bisiklet firmasına sorarsanız emin olun net bilgi verir. İki-üç yere sorsanız tam mutmain olursunuz. denemeye gerek yok..
 
hazır konu var iken sorayım dedim..Şehir bisikleti 700x35c michelin protek kullanıyorum.Fakat en ufak sudan gectimmi allah diyorum.Dün yağmurda parkta körler için olan yürüyüs yolu üzerinden giderken düz yolda düşüyordum :) asfaltta 2 kere yağmurda düştüm.Yağmurlarda başladı Kışın hangi lastiği önerirsiniz. Şu lastik nasıldır. Burdan almayacağım sadece göstermek için link.

(link)
 
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Sırf bu sebepten bisiketin üzerinde gelen Rubena Cobra'yı Schwalbe Marathon Dureme ile yeniledim fakat sonuş yine aynı oldu. Yağışta sürmeyi öğrenmezseniz düşmekten kaçamazsınız. Düşmemek için öncelikle lastiğin kaymasına sebep olacak şeyleri keşfetmeniz lazım. Görme engelli yolundan çigilere paralel geçerseniz yağışlı havada tüm lastikler kayar mesela. Ayrıca hava yağışlı havada yolu iyi göremediğiniz için lastiğe denk gelen bir nesne de düşmenize sebep olabilir.
 
@Tahir Keskin Kışın sürenler nasıl sürüyor.Mtb olsa farkeder mi.Bazı seyleri çözdüm gibi dün düşmedim :D Yokuş aşağı inerken frene basmamak,sağa sola dönerken yokuş aşağı dönmemek,hafif kaldırım taş vs gibi yerlere tırmanmamak,10km hız üstüne cıkmamak vs.Peki bu tavsiye edilen pahalı lastiklerin birbirinden farkı nedir.Sadece kuru zeminde virajlarda yol tutuş ve hız için mi o kadar paralar ödeniyor.
 
Bu konuda muhtemelen bir çok konu bulunabilir ama ufaktan bahsedeyim kendi tecrübelerimdem.
1. Yağışlı havada hızlı gitmemeli.
2. Frenlemeyi virajdan önce yapmalı. Virajda fren yapınca zemin kaygan olduğu için düşmeye sebep olabilir.
3. Kalebodur, demir, tahta gibi ıslanınca kaygan olan zeminlerde bisikleti dikine sürmeli. Böyle zeminde direksiyonu çevirince yeri hemen öpüyorsunuz. Tecrübeyle sahiptir.
4. Lastiğin kaydığını fark ederseniz frene sakın basmayın. :D

 
@Drdaldal


Merhaba. Lastiklerinizden memnun musunuz ? Ben de başka markaları deneyeyim demiştim ama çoğu konuda conti lastikler öneriliyor. Özellikle sizin de bahsettiğiniz üçlü. GP4000s almışsınız. Nasıl bir ürün ? Atak ama narin mi yoksa diğerleri gibi koruması olan bir bir lastik mi ? Ya da bunlardan ziyade keşke şunu alsaydım dediğiniz oldu mu ?
 
Cep yakmayan, fiyat/performans ürünü tavsiyeleriniz nelerdir sevgili bisiklet severler? Shiwalbe marathon u çok duydum fakat çifti 200 tl yi geçmeyecek tavsiyeler arıyorum.
 
@cember3454
(link)
 
schwalbeler çok pahalı ama aklınızda bulunsun uzun vadede parasının hakkını veriyor, mitas ve cst nin gayet güzel modelleri var ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz, dönme direncine çok kafayı takmayıp patlamasın yeter derseniz vittoria lastikler var decathlonda zırhlı modelleri vardı onlarda tam f/p ürünleri
 
@cember3454

Değerli yarışçı kardeşim.Soruna en güzel cevabı verecek kişi @Abdülkadir Ergin Hocam.O, Wiggle'dan fiyat/performans ürünü güzel bir lastik almıştı ve gayet de memnundu diye hatırlıyorum.En son değerlendirmelerini kendisinden duyarız.
 
@Türko
700x28 lazım hocam
 
@cember3454 kardeşim @karanbatu nun tavsiyesiyle şu 28 lastikleri almıştım: (link) hafif katlanır bir lastik. İçinde kevlar bir tabaka varmış. Yuvarlanma direncine dair bir veri bulamadım ancak gayet akıcı bir lastik. 28in konforunu yaşatırken akıcılık tam da hissedilir bir şey kaybetmedim. Nisan başında taktım hiç patlamadı. Ki takmadan önceki Michelin lastiklerim neredeyse her antrenmanda patlıyordu. En son 200km sürüşte bir kaç kez cam kırıklarının üzerinden geçmek zorunda kaldım ancak bir sıkıntı çıkarmadı. @hamlet2006 hocamın dediği gibi şahsen memnunum. Ekstra korumalı bir modeli daha var ondan da bir çift alacağım, fiyatına göre güzel lastik. Ne kadar gider bu güzellik, kaç km.dayanır bilmiyorum tabii. Ben sadece yarışa yönelik tercih ettim.

@Gökay Akçay

@cember3454 Vittoria iyi hoş lakin müthiş yavaş. Asfalta yapışıyor mübarek. Şehir bisikletimdeki Schwalbe Marathon Plus kenardan lif atmaya başlayınca uygun fiyatlı diye Decathlon dan Vittoria alıp taktım ama attan inip eşeğe binmiş kadar oldum. Tıkır tıkır akan alet gitmez oldu, akıcılığı çok kötü. Hele uzun mesafe yarış için hiç tavsiye etmem, çok yorar.
 
Schwalbe ler hem pahali hemde fazla ağır degilmi?
 
Bir çok modeli eminim hafif olanlarıda vardır, evet çok ağırlar ve evet çok pahalılar ama bir turcu olarak benim için patlamaması çok büyük avantajdı neden: yanımda yama seti iç lastik vb olmasına karşın özellikle turdayken ön heybe arka heybe filan varken lastiği sök tak sonra herşeyi tekrar bisiklete yükle filan gerçekten büyük angarya oluyor 5 yıl kullandım 2 kez arka lastik patladı lastik bitene kadar kullandım sonra yenisine para vermeye kıyamadım ve almadım ben touring plus 700/32 modeli için konuşuyorum ağırlığına ve zırh seviyesine göre yuvarlanma direnci gayet başarılıydı buarada, ama yol veya şehir bisikleti modelleri nasıldır inanın pek bir fikrim yok
 
@Abdülkadir Ergin

Hocam çok teşekkürler bilgi için.. Extra korumalı olan hangi model acaba, almak istiyorum ben de.. Bir de önü 25mm, arkayı 28mm yapmak mantıklı mıdır sizce?
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@mervan kızıl

Ekstra korumalı olan modeli: (link)

Yalnız ben bu lastikle ilgili şöyle birşey yaşadım. Mayıs ayında Manisa - Çanakkale sürüşü yaparken 200. km civarında iri taş parçalı soğuk asfalt bir yolda arka lastik keskin bir taştan dolayı yarıldı. Eve dönünce yedek aldığım diğer lifeline lastiği taktım, antrenmalara bunlarla devam ettim. tekrar eden bir olumsuzluk olmadı. Trans Türkiye yarışı için bu lastiklere güvenmediğimden Schwalbe durano double defence taktım. Ama yedek lastik olarak yine bundan aldım yanıma.
 
  • Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Ben ekstra korumasız olanı aldım memnunum. Marathon ve dynamic sport vardı öncesinde tabii hafifledik. 400 kmye yakın yol yaptım şimdilik memnunum.
 
  • Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Geri