Scudo Sports

700x32c -700x35c-700x38c lastikler arasında konfor ve hız farkı çok olur mu?

unlike81

Aktif Üye
Tepki
205
Bisiklet
Giant
Şehir bisikletinde 700x32c lastiğin sağladığı konfor ile 35c ya da 38c ebatlarındaki lastik arasında konfor farkı çok hissedilir mi?Kullanım alanlarım düz yol,kilitli taş kaldırımlar ve iniş çıkış ,kasisler,bozuk asfalt yol v.s..Şu anda 32c kullanmakayım.Daha geniş bir lastik almaya değer mi? Teşekkürler

Scudo
@unlike81
Konfor çok fazla fark etmez, ancak kalın lastiğin Ağırlığı ve hantallığı sizi hissedilir derecede rahatsız edecektir.
Bence gereksiz olur.

• Beğen
Tepkiler: unlike81
32mm ile 38 mm ile arasinda rahatlik acisindan cok büyük fark vardir. Agirlik farki ise cok cüzidir, cebinize koydugunuz bir sandvic kadardir. Dogru lastik basinci ile kullanma kaydiyla 38 ligi tercih edin.

Üç hacim lastiğide kullanmış biri olarak hızlanma dışında çok büyük farkları olduğunu görmedim diyebilirim. Hızlanmada biraz lastik ağırlığı vede basıncı ile alakalı. Ama dersenki hangi lastikle tura çıkarsın asfalt kullanımda 32 hacim lastik işimi görür derim. Birde hacim sabit kalsada üreticiden üreticiye lastik kalıpları değişiyor. 32 hacim lastik bir diğer üreticinin 37 hacim lastik boyutlarına denk geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Şehir bisikletimde 700x40 cst lastik vardı
Bir önceki bisikketimden kalan 700 x 28 lik lastik de evde duruyor du
Sıcak asfaltta cst yumuşak kalınca (hem ötüyor hem de hafif kayıyor du) eski lastikleri taktım
Hissedilir derecede son hız da ve son hızı korumada hissedilir derecede bir fark oldu, o zamanlar aynı yolda iki lastikle ölçüm yapmıştım ama rakamları hatırlamıyorum 3-5 km daha hızlı idi konfor olarak da çok bir fark hissetmedim şehirde
Ama soğuk bozuk asfaltta konforu değişiyor
Tercih sana kalmış doğru lastik havası ile patlak riski de olmuyo benim eski lastiğin yanağı açılıp iç lastiği kesince tekrar eski lastiğe döndüm
700x40 hava soğukken, yağışlı, hatta kar yağışlı havada, asfalt dışında patika da daha iyi

Teşekkür ederim cevaplarınız için.Fark hissedilir diyen arkadaşlar da var gerek yok diyen arkadaşlar da..Şöyle diyeyim.Mesela 3 cm lik kaldırıma çapraz çıkarken kullandığım 32c lastikle düşme tehlikesi yaşıyorum yani kayıyor.Dik açıyla gelmek gerekiyor.Aynı sorunu 35c ya da 38c kalınlığındaki lastikle yaşar mıyım? Ya da mazgal sorununa da çare olur mu daha kalın lastik?

Bisikletimde 40-622 700*38C lastik var bunu şehir içi ve dayanıklı olacak şekilde hangi lastik ile tercih etmeliyim?

38den 35e geçtim yarın ilk sürüş deneyimini yaşayacağım.

32c kullanmadığım için yorum yapamam fakat 38c ile 35c arasında çok bariz bir fark yaşadım. Bisikletimin kendi lastiği 700 x 38c ek koruması olmayan bir lastikti, sonradan taktığım lastik ise Mitas Flash STU 700 x 35c. Geçiş yaptığım lastik zırhlı olmasına ve öncekine nazaran biraz daha ağır olmasına rağmen bisikletin yoldaki akıcılığı hissedilir bir biçimde arttı.

Artısı: Özellikle de ivmelenirken pedala yüklendiğimdeki tepkisi çok daha iyi oldu, daha çabuk vites yükseltebilmemi ve enerjimi daha verimli bir şekilde yola aktarabilmemi sağlıyor.
Eksisi: Bozuk yollara girdiğimde eskisi kadar konforlu bir sürüş olmuyor. Yoldaki hafif bir girintide zıplatabiliyor.

Asfalt dışında kullanılmayacaksa 700x28 yeterli bana göre. Şuan 700x25c schwalbe lugano kullanıyorum. 1100km de sadece bir kez patladı. Çukura girdim o kadar ama akort ayarını bile bozmadı.

@favallikulli Merhaba. Bisikletiniz Triban 520 modeli, dimi? Ben de aynısını kullanıyorum. 35 mm lastik kullanmanız dikkatimi çekti. Bisikletin üzerinde gelen Btwin marka stock uzun bacaklı kumpas freni değiştirdiniz mi acaba? Ben 28 mm lastik kullanıyorum şu anda ve daha geniş bir lastiğin sığmayacağını düşünerek denemedim. Stock frenlerle kullanıyorsanız, lastik genişliğinden memnun musunuz? Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: favallikulli
35c den 32-28'e geçiş yapan var mı?
cidden merak ediyorum akıcılık yönünden fark oluyor mu

@portakallimon Merhaba,evet triban 520. 35 mm kullanıyorum. Tur için taktım. Frenler Shimano marka, ikinci el aldığım için orjinali bu mu değil mi bilmiyorum ama lastikler uyumlu oldu. Amacım saf yol bisikleti kullanmak olmadığı için lastik kalınlığı şu an için sorun olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
35c den 32-28'e geçiş yapan var mı?
cidden merak ediyorum akıcılık yönünden fark oluyor mu

Bisiklet ile gelen (link) lastikten buna geçtim (link) bisiklet komple değişti.

İç lastiklerin de değişimi ile bisiklet 600 gr hafifledi. Akıcılık arttı. Yokuş çıkmak kolaylaştı. Hızım arttı ama hepsi asfaltta....

Toprak yola giremez oldum. Konforum bitti. Gravel keyfim gitti yerine sahil çocuğu geldi. 3-4 ay kullanıp eski hantal lastiklerimi geri taktım. Arada sıkılınca değiştiriyorum gene. Bi para denkleştireyim 35c panaracer alıp bu tartışmaları bitireceğim.

Dostlar 38c lastiği 35 slick yapma niyetim var (kojak) acaba 32c olsa çok mu düşer konfor bilemedim.

@portakallimon Merhaba,evet triban 520. 35 mm kullanıyorum. Tur için taktım. Frenler Shimano marka, ikinci el aldığım için orjinali bu mu değil mi bilmiyorum ama lastikler uyumlu oldu. Amacım saf yol bisikleti kullanmak olmadığı için lastik kalınlığı şu an için sorun olmuyor.
Teşekkürler yanıtınız için. Çok şey istiyorum ama frenlerin ve lastiğin göründüğü bir fotoğraf varsa ekleyebilir misiniz? Sipariş vermeyi düşünüyorum ben de, aynı fren olduğundan emin olmak istedim.

@favallikulli Çok teşekkür ederim. İşime yaradı, sipariş vereceğim ben de. Kumpasla aralıkları ölçtüğümde zaten kullanabiliyor olmalıyım ama Decathlon max. 28 mm kullanabileceğimi, daha büyüğünün fren bacaklarına sürteceğini söylemişti diye almadım. Sizin fotoğrafınıza bakınca frenlerimiz aynı. Yeniden teşekkürler.

Arkadaşlar resimde görülen jantıma Schwalbe Maraton Plus 700x32c lastik takılabilir mi? Teşekkürler.7E80CAEB-35F2-46E4-BC53-6BC6449F7306.jpeg

@mehmetyazici Evet. 622 mm ve 700C tamamen aynı ölçü. İlki ISO standardı, ikincisi Fransız.
Sheldon Brown'ın sitesine göre 15 mm jant için 32 mm ölçü uyumlu, dolayısıyla bahsettiğiniz lastik takılır.
sheldonbrown.com/tire-sizing.html

Edit: Yalnız kadro ve fren aralıklarının bu lastik ölçüsüne izin vermesi lazım. Lastik janta takılsa bile, yeterli boşluk yoksa jantı bisiklete takamama ihtimaliniz var.

• Beğen
Tepkiler: mehmetyazici
Geri