Scudo Sports

700x35 mi 700x32 mi?

@hogutmen bende Bontrager LT3 var.Yağmur ve kuru zeminde çok iyi,şimdi de kar da deneyeceğim yağmasını bekliyorum.
Deneyince size haber veririm :D:harika:

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Scudo
@Emre Yönlüer

Teşekkür ederim.

Buradan birazçık şunu anladım özetle. Yanlış anladıysam düzeltim. Mantıksal çıkarım diyeyim ben buna.

Islak zemin, kar, buz gibi durumlarda 20 - 30 TL civarı lastiklerden performans beklememek lazım. En az 50 TL gözden çıkarılmalı.

Hayret yav. Otomobil lastiklerinde böyle bir durum yok. 2011 yılbaşında 78 TL'ye aldığım Debica Frigo 2 kış lastiği mükemmeldi.

Lastiğim 185/65/14 idi. Arabam hyundai era. ABS bile yok. EPS falan demiyorum bile. Audiciler, golfçüler bakarken, ben Hoşdere Caddesini, Dikmen Polisevi rampasını çıkıyordum. Millet zincir takıyordu. Michelin, Lassa falan en az iki katı fiyataydı.

• Beğen
Tepkiler: Helen
Otomobil lastiklerinin ağırlık/fiyat oranıyla, bisiklet lastiklerinin ağırlık/fiyat oranını karşılaştırdığımda, bisiklet lastiklerine verilen paraya acıyorum. Otomobil lastikleri en az 50000km kullanılıyor, onu da pas geçmeyelim...

• Beğen
@hogutmen

@hogutmen

Aslında otomobil lastikleri biraz farklı.
Mesela yere basan kısım daha çok,4 teker olduğundan kaysa da düşme derdi yok,bir de yol durumuna göre lastik seçmek lazım arabada.Çok pahalı lastik alırsın ama arabayı kullandığın yola göre değilse gidemeyebilirsin bile.....:harika:

• Beğen
@uguryilmaz144

Bir bisiklet lastiği ile yılda ortalama 1.000 km. araba lastiği ile 10.000 km yapalım. İkisini de 5 sene kullanalım.
Kıyas zor ama iyi bir bisiklet lastiğinin 100 TL. iyi bir araba lastiğinin 250 tl olduğunu düşünelim.
Benzer hamur ve teknolojiye ait olduğunu düşünelim. Bir araba lastiğinden 10 tane bisiklet lastiği çıkar tahminim.
Arada 20-30 kat fiyat farkı var galiba. Bir mal ne kadar küçükse birim fiyatı o kadar yüksek olur.

Paraya bakın. Adının önünde bisiklet geçen herşey o kadar pahalı ki...
Bisiklet montu, bisiklet ceketi, bisiklet eldiveni misaller çoğaltılabilir.

@hogutmen O işi sadece lastikten düşünme o zaman....Başlayalım;
*Birincisi araba alırken(Türkiye gibi ülkelerde) iki kat fiyat farkı ile alıyorsun(ÖTV-KDV-cart curt...vs.)
*Arabaya para verdiğin gibi üstüne bir de benzin-mazot-LPG doldurman gerekiyor.(Türkiye'de yine en pahalı şey....)
*Onlar yetmezmiş gibi her yıl vergi veriyorsun(Hele 5.000cc ye yaklaştın mı helikopter ile aynı vergiyi veriyorsun..):confused:
*Bir de TÜVTÜRK'e muayene ve egzoz emisyon ücretleri ödüyorsun....vs.

Şu an aklıma gelenler bu kadar....
(NOT:Arabalara karşı diilim.....):D:D

SONUÇ:Bisiklet ne kadar pahalı olursa olsun her şekilde arabadan ucuz.Özellikle Türkiye'de......

• Beğen
@Emre Yönlüer

Bence bu düşünce yapısı tam doğru değil. Yani kendimizi avuturuz. Anlıyorum sizi.
Adam, araba kullanmaya devam ediyor. İşte bu arabada dünyanın en pahalı benzini kullanılmaktadır falan diye sticker falan yapıştırıyor.
Ben de sticker sırtıma, tişörtüme yapıştıracağım. Bu bisikleti kullanan dünyanın en ucuz canını taşımaktadır.
Türkiye'de, Ankara'da, bisiklet yolu olmayan memlekette bisiklet sürüyoruz yani.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Sedona da 700 32 lastik kullanıyorum arka lastidim eskisi ön lastik yeni bu durumda sadece arka lastiği 700.32 alıp on lastik 700.35 kalsa sorun olur mu şimdiden teşekkürler

Geri