Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

700x35c lastik var 622x18 jant çemberine olur mu?

olgun şenel

Forum Demirbaşı
Tepki
220
Bisiklet
Specialized
622x18 jant çemberi üzerinde ön-arka 700x35c lastiklerim var. Arka jant tel girişleri patlamış. Lastik neredeyse 8 çiziyor. Yeni jant bakıyorum ama 622x18 malesef hiçbir yerde bulamıyorum. Bir yerde 622x19c var. Bu jant lastiğim için uyumlu mudur? Bu c ifadesi 18-19 rakamları vs. neyi ifade ediyor?

Scudo
Uyumludur. 18 veya 19 ifadesi milimetre olarak jantın iç genişliğini verir. 622x18 veya 622x19'dan sonra c (veya başka harf) olmaması gerek. O harfler genelde 650 veya 700 şeklinde ifade edilen fransız ölçüsünden sonra olur.

18 jantın içten içe genişliğidir. 19 ise 19 mm olacak.
Genel olarak 18e kadar 32 kullanılıyor. Siz 35 kullanmışsınız. 19 size daha iyi olur zaten (fren konusunda fark olur mu emin olamadım şimdi )

@Murat B.

Murat Bey bu linkte 622x19c yazıyor.

@x-rayted

Teşekkürler. Ama dediğim gibi 622x18 de yok 622x19 da yok. 1 tane sadece 622x19c ifadeli bir ürün var şu an.

@olgun şenel

Yazan yanlış yazmış öyleyse. ISO veya ERTRO sisteminde jant çemberi iki ölçü ile tanımlanır, lastiğin oturduğu yerin çapı (bead seat diameter) ve iç genişlik (inner rim width):

http://sheldonbrown.com/images/bead-seat-diameter.jpg

a'sı, b'si, c'si olan gayet saçma bir ölçü olan Fransız sistemidir. 600, 650, 700 gibi olan sayı lastik dahil tekerleğin toplam çapını, harf ise lastiğin yanak yüksekliğini verir. A en incesi, B biraz daha kalını, C ondan da kalını, D ise en kalınıdır. En yaygın kullanılanlardan birisi olan 700c'nin çember çapı 622mm'dir.

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
@olgun şenel Hiçbir sıkıntı olmaz kullanabilirsiniz...Kullanabileceğiniz en küçük ölçü (Jant Genişliği)x1.4 ile bulunuyor yine aynı şekilde en geniş lastik de x2.2 ile bulunuyor gerçi yeni tip jantlarda bu katsayı 3 e kadar çıkabiliyor... aslında bu videomda aradıklarınızın cevabı var izleyin işinize yarar...

Geri