Scudo Sports

7'li 14-28 ruble yerine, 7'li 12-32 takılabilir mi?

@clk hocam, mf-tz-31 takabilirsin aslında. 14-34 dişli.

Scudo
@dodurgalı_06. 14-34 e baktim tabiki ama sanki 34 ten sonra gelen disli ile arasinda cok fark var. ondan dolayi pek sicak bakmiyorum. kucuk disli 12 olsaydi :) harika olurdu :)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@zlatan_1903 yani asil istememdeki sebep düzde 14 yerine 12 disli ile birazdaha hizli gidebilmek. 28 yerine 32 disli ile de yokus performansini biraz daha hafifletmek.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@isocan

Gönderdiğiniz resimde tourney için bir sorun olmadığı gözüküyor. Önemli olan, örneğin önde 2. vitesdeyken arkada birinci vitese aldığınızda, en büyük çarkın dişlerinin aktarıcının üst makarasının dişlerine değmeyip aradan zincir rahat geçecek kadar pay kalması. Sanırım Altus'da da bu rahatlık olacaktır.

@clk 11-32'lik rubleler kaset rublelerdir ve 8 vitestir. Dolayısıyla göbek değişimi ile birlikte vites kolunuzu da 8'li ile değiştirmeniz gerekecek. Vites kolunu değiştirmezseniz yine bir kaçış yolu var: Rublenin 8 dişlisinden ya en üsttekini ya da en alttakini kullanmamak üzere viteslerinizi ayarlarsınız. Shimano vites kollarının 7 vites ve 8 vites için çekme oranları aynı olduğundan kol ile aktarıcı arasında bir uyumsuzluk olmaz.

Eğer rublenin en büyük dişlisi olan 32 ile en küçüğü olan 11'liyi de kullanır olarak tutmak istiyorsanız, aradaki (örneğin 13 veya 15'li dişliyi) çıkarıp en sona, yani 32'liğin de arkasına gizleyebilirsiniz. Bu durumda rubleniz 11-32 kalacak ama arada 13 veya15,17 gibi bir dişli en büyük dişlinin arkasında saklanmış olacaktır. Aktarıcınızın limit ayarlarını da bu saklı dişliyi görmeyecek şekilde 7 vitese göre yapıp vites kolu değiştirmeden modifiye 11-32 kaset rublenizi kullanabilirsiniz. İlerde vitesn kollarını da 8'li yaptığınızda kasetinizi de eski haline getirip 8 vitesli kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: specific
@Haluk Eke hocam ben genelde 34 dislideyken 2. Disliye getirmiyorum..zincir hem capraz oluyor hemde arttirci cok kasilir..hic denemedim ne kadar kasiliyor bilmiyorum.
Benim bisiklet aslinda 9 vites seklinde kullaniyorum.

28 ayna, 1,2,3,4
38 ayna, 4,5,6
48 ayna 6,7

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
@isocan

Doğru yapıyorsunuz bence de. Çünkü aşırı çapraz kullanma ayrıca dişli ve zincir aşınmasını da arttırıyor arka aktarıcıyı kasma yanında.
Benim tercihim belki şöyle olurdu

28 ayna ile 1,2,3
38 ayna ile 3,4,5,6
48 ayna ile 6,7,8

Ancak bazen öyle durumda kalıyorsunuz ki, bir anda hem ön hem de arkayı attıramayıp çapraza düşebiliyorsunuz kısa bir süre.

Arka aktarıcının bacak uzunluğunun en büyük dişliye yetmemesi önde küçük aynadayken de ortaya çıkıyor, yani küçük aynaya geçerek önüne geçemiyorsunuz. Yol bisikletimde giriş seviyesi A070 Tourney aktarıcımı örneğin 34'lü bir kaset ruble ile kullanamamıştım.

51HRLYHmTyL._SY300_.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
@clk aslında bende sizin isteğinizin bir benzerini düşünüyordum kaç zamandır kısaca yol bisikleti rublesi takmak istiyordum:)

@dodurgalı_06
Peki sökme yöntemleri aynımı zibirli anahtarla rubleye oturan kapak lazımmı benin için de

Galaxy S7 Edge cihazımdan gönderildi

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@clk hocam sizin ruble vidalı ruble resimdeki ise kaset ruble farklı birbirinden 12-32 sadece kaset olarak var diye biliyorum bunu takmak isterseniz jant göbeği de değişmeli yani yeni bir jant ördürmeniz ya da kaset ruble uyumlu jant almanız lazım. Yazdıklarımda yanlış varsa daha bilgili büyüklerim kardeşlerim düzeltsin beni

hepinize tesekkur ederim. fikirleriniz icin. sizlerin sayesinde anladim ki mevcut vidali 14-28 sistemime uygun vidali 12-32 oraninda ruble yok. gobek degismesi gerekecek. uzerindeki zincir ve ruble eskiyene kadar kullanacagim. sonra gobek degisimi ile beraber 12-32 rubleyi takmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: alperr125
@clk Bu üzerindeki rublenin eskimesi yapilan yol ve kullanima bagli ama en az 3 sene alır diyelim zaten alismis olursunuz bosuna gobek degistirmeye gerek bile yok bence kac dk 32li disliyi kullanacaksiniz ki sonucta. olanla mutlu olun derim

@clk eger agir yuk tasimayacaksaniz ben gibi @alperr125 arkadasa katiliyorum..gun gectikce 1. Vitese bile ihtiyac duymayacaksiniz..ilk aldigim gunlerde yaklasik 100 mt de 10 mt yukselti alan ve yaklasik 1 km uzeri olan yolu 28 disliyle anca cikiyordum..bugun pazar oldugu icin yol bostu biraz asfalt ortasindan gaz kesmeden ve kendimi yormadan 4. Vitesle soluksuz ciktim..yani en az yuzde 50 bacaklarimda gelisme var..ha ben gibi iki cocuk tasirsan veya tur amacli kullanacaksan 28 kucuk gelir yorar.

@Bartu Bilgi
Evet hocam, bu malzemeler lazım. Videolar var ruble sökme ile ilgili. İzlerseniz size yardımcı olacaktır.

Şunu da şöyle ekleyeyim. Abimiz güzel anlatmış.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Merhabalar... Bu konuda benimde aklımda sorular var. Giriş seviyesinde bir yol bisikletim var. Üzerinde tourney set var. Arka dişli oranları hoşuma gitmiyor (14-28). Ben arka göbeği shimano 105 FH-5700 arka göbek (8-9-10 uyumlu) ile değiştirip spacer ile 7 li ruble kullanmak istiyorum(Shimano HG41 Ruble 7 li 11-28T). Bu ikisi birbirine uyumlu olur mu, olsa bile zincir ve aynakolu da değiştirmem gerekir mi? Bisiklet konusunda çok bilgisizimde:)

@alisirin şöyle bir ruble edinirseniz hiçbir şeyi değiştirmeye gerek kalmaz:
(link)
veya sizin de bahsettiğiniz HG41
(link)

Olur. Ancak yaptıktan sonra zincir gerginliğine bir bakın. Belki 1 bakla almanız gerekebilir.

2 tür göbek var anladığım kadarıyla. Kaset ve vidalı. Bendeki vidalı olması lazım çünkü göbeği söktüğümde, şu an almak istediğim 105 göbekle alakası olmayan bir yapısı vardı. Ruble tek parça halinde cıktı. Diğer arkadaşların önceki mesajlarına bakınca vidalı 11-28 gibi bir seçeneğim olmadığını anladım. Ben her halukarda göbeği değiştirmek istiyorum zaten, halihazırda sorunlu bir arka göbek. Önceki mesajımda merak ettiğim uyumluluklar sağlanırsa benim için en kısa yol olacak.

@Serkan Mıstınoğlu

@Boran Selçuk

Cevaplar için teşekkürler. Bahsetmediğinize göre aynakol ile ilgili sorun çıkmayacağını anlıyorum :)

Arkadaşlar 7 li 14-28 vidalı rubleden yine 7 li 12-32 kaset rubleyr geçtim toplam masraf ruble + arka göbek + jant + tel + örüm = 145 tl tuttu tavsiye ederim taşucu - manavgat turunda tırmanışlarda 28 ile 32 arası ciddi anlamda fark ediyor aynısı 12-14 arası içinde geçerli

Geri