Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

8 mbit in aslı astarı var mı?

ufuk güneş

Forum Demirbaşı
Tepki
311
29 tl. ye 8 mbit e kadar hız vadeden servis sağlayıcıların bu tarifesine geçen ve hızlarını test edip, "evet gerçekten de 8 mbit i gördüm, test ettim, doğrudur " diyen var mı acaba?

Geçmeyi düşünüyorum ama emin değilim...

Scudo
Hız olarak, kullanmadığım için bilmiyorum. Ama kota ile ilgili bir sıkıntısı var. Hesabınız sınırsız bile olsa, belli bir kota sınırı koymuşlar. Aştığınız zaman bağlantı hızınız düşüyor.

(Bunları sadece okudum ve duydum, kullanmadığım için kesin diyemem.)

ben kullanmıyorum ancak...

arkadaşımdan biliyorum
o bu tarifeyi kullanıyor 700-900 kb/sn yede indirdiği oluryor...

15gb kota var...
onu geçtiğiniz zaman internet hızınız 512kb/s ye iniyor fakat 15 gb eğerki arşivci vs değilseniz aşmanız zor...

ancak ben kimi zaman bir ayda 40-50 gb indirdiğim oluyor oy üzden geçmedim ama bu download ları azaltırsam bende geçmiyorum genelde...

arkadaşım sürekli film müzik oyun indiriyor... ama bir değişiklik yok gayet güzel kullanıyor...

hız olarak kesinlikle farkeder benim bi arkadaşım kullanıyor çok memnun ama arşiv konusunda arkadaşların dediğine katılıyorum kota sınırı olması sıkınyı yaratır..bana gelince benimki 1024 ve ben memnunum:) durumuna bakarak değerlendir...;)

Türkiye sartarinda 8 mb yi almanızın imkanı yok suanki alt yapıyla + 15gb yi geçtikten sonra hız 512kb ye iniyor ki 15gb dediginiz 2 oyun yada 5 film gibi birşeydir bence ben 1024 kullanıyorum sabah akşam download da aylık 120-130gb veri indiriyorum bence en saglıklısı bu

8 mbit bir telekom kandırmacası. Elinde bunu sağlayabilecek alt yapı yok 8mbite kadar internet hızı veriyorum diye reklam yapıyor. bağlattığınızda bu hızı nadir yakalayacaksınız. Benim kotalı 8mbite kadar hızlı internetim vardı. 1 gün içinde 20'den fazla kopma olunca telekoma gittim beni telefonda biriyle görüştürdüler. Adam, evinizin santrala uzaklığından ötürü 8mbiti desteklemediğini hızı 4'e düşürürsem normale döneceğini söyledi. Fakat hala kopmalar bitmedi. Hızın da 4mbit olduğu söylenemez çünkü iş yerimde 1mbit bağlantı var, ordakiyle evimdeki download hızları birbirine çok yakın. Ayrıca 15gb kotayı doldurduktan sonra adil kullanım şartlarından ötürü hızın 512kb'ye düşürülür. Sınırsız ve çok download yapan biriysen hiç tavsiye etmem. Bazı durumlarda okuyorum, bazı kişilerin yaptığı download 30gb'tı geçmesine rağmen hızları düşmüyormuş, buna da tamamen şans diyelim artık.

Ben Eylül'de geçtim bu tarifeye ama şu ana kadar 2 mbitten fazlasını alamadım ki internetimde şu an sürekli kopmalar var. Hiç memnun değilim..

@Erol KOLAS

Modeminde WEP şifreleme kullanıyorsan ve wireless baglantın sürekli kopuyor ise WPA2 şifrelemeye geçmeni tavsiye ederim. Ha eğer modem sürekli kendini resetliyorsa o zaman sorun dediğin gibi altyapı sorunu. Kızıltoprak tarafında oturan bir arkadasımda da meydana geliyordu akşam 22'den sonra duzeliyordu baglantısı.gunduz surekli kopuyordu...

@Erol KOLAS

yalnız bu gerçekten de doğru..

arkadaşım sürekli indiriyor fakat ya diyorum bu kadar indiriyorsun nasıl hız düşmüyor diyor bilmiyorum...
ama gerçektende internetten full oyun indiriyor... geçen crysis cod 5 ve nfs shift indirdi 1 hafta içinde sonra yine aynı download hızıyla devam etti. bir değişiklik olmadı..

ama ben geçsem benim tam 15 olmadan bile kesilir:D:D:D onunkide öyle bir şans.

8Mbit ve "8Mbit'e kadar" denilen bağlantı hızları farklı şeyler.
Ben uzun zamandır 6GB kotalı 8Mbit hıza kadar olan tarifeyi kullanıyorum ve genelde memnunum denilebilir. Ayda bir belki kopma ya oluyor yada olmuyor ve hızımın 6Mbit'e kadar çıkabildiğini gördüm. Bu tarifede eğer kota aşılırsa, aşılan miktar kadar hizmet bedeli ödemek zorunda kalıyorsun fakat kota ne kadar aşılırsa aşılsın ödenecek miktar TTNet'in anlaşmasında da belirttiği gibi kullanılan tarife bedelinin %50'sini geçemiyor.
Bir de 15GB kotalı ve 8Mbit hızında olan tarife var(mış). TTNet'in sayfasında tarifeler bölümünde göremiyorum ama mümkünse şu anda buna geçmeyi düşünüyorum. Bu tarifede bağlantı hızının sürekli 8Mbit olarak kalacağı vaadediliyor ve 15GB kota geçilirse dahi herhangi ek bir ücrete tabi tutulmadan sadece bağlantı hızının 512Kbit'e düşürülerek kullanıcının ayı bitirmesi sağlanıyor.

@Technetium

Benim tarifem bu bahsettiğiniz tarifeden ancak hiç memnun değilim.. Gerçi tamamen bağlı olduğunuz santral ve altyapı ile ilgili bir durum.. Ben Ankara'nın göbeğinde Yenimahalle'de Kasaba kadar bir sitede 2mbit'ten fazlasını alamıyorum.. Ayrıca 2mbit'ide düzgün alamıyorum sürekli kopmalar yaşıyorum..

@d.berkay

Apartman içerisindeki kablolardan da kaynaklanabilir bu tip sorunlar. Telekom iyi hizmet veriyor demiyorum kesinlikle fakat bazen bu tip sıkıntıların kaynağı apartman girişinden sonraki dağıtımdan kaynaklanabiliyor.

Sırf bunlardan bıktığım için haftaya Superonline Fiber optik bağlantıya geçiyorum. Aylık 49TL 10mbit/1mbit ve dakikası 7 kuruştan telefon hizmeti veriyorlar.

@gurkan

Vallahi sabırsızlıkla bekliyorum Superonlin Fiber bağlantıyı ama kasaba kadar sitemize hala gelemedi malesef.. Gelse de keyifli keyifli bağlansam artık..

süperonline ın 8 mbit 4 gb kotalı tarifesine geçtim ben hız olarak tabiki fark var dosya 1024 e göre hızlı iniyor ve videolar çok çabuk açılıyor şimdilik memnunum faturayı görünce memnuniyetimiz daha belli olacak:)

süperonline fiberoptik internet 8mbit yanılmıyorsam 49 küsür lira

@cedrick41

10 mbit 49TL / 20 mbit 69 TL
İlk iki ay 9,99TL + tek seferlik 29 TL bağlantı ücreti.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
ben yıllardır sınırsız 1024 kullanıcısıyım,hiç bir kampanya vb. şeylere ne takıldım,ne üye oldum,zaten interneti aldığımda kampanya gibi şeylerde yoktu.
ben olaya şu şekilde yaklaşıyorum.
birisi ile buluşacaksınız. randevunuz saat 8 de. ne yaparsanız saat 8 de orada olursunuz.
fakat buluşacağınız kişi size saat 8'e kadar buluşalım dedi.
sonuç:saat 1 de,saat 2 de veya saat 3 de bile buluşsanız saat 8'e kadar buluşmuş olursunuz.
tt de 8 mbit'e kadar demiş. yalan yok. :)
saygılar.

@timurdigital

8 mbit e kadar olan o ince ayrıntıyı iyi biliyorum zaten, asıl soru, 8 mbit, sonu gören var mı, varsa da uzun süreli mi kısa süreli mi devam ediyor?

8 mbit bağlatıda ancak torrent downloadı sırasında bağlatı tam olarak gözükebiliyor; ben 600 Kb/s'nin biraz yukarısını çok rahat görüyorum popüler torrentlerde. FTP bağlantılarında da benzer durum söz konusu ancak html downloadlarında internet bağlantısının doğasınca o hızı stabil olarak görmeniz imkansızdır. ama üç aydır kullanıyorum 8 Mbit'e kadar sınırsız bağlantıyı, gayet yüksek performans aldığımı söyleyebilirim...bu arada bölge santralinizin hatları yoğun değilse kimse bağlantı hızınızı 512 Kbps'ye düşürmekle uğraşmıyor :)

benim düşüncem gerçekten öyle değil ama torrent diye bir program var o programdan indirmenizi tavsiye ederim hızını filan ayarlıyabiliyorsunuz vs vs araştırıp bakarsınız tabi benim tavsiyem :D herkese iyi forumlar

Geri