Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

800-900 TL bisiklet önerisi

Yakup.aykl

Üye
Tepki
10
İsim
Yakup A.
Merhaba arkadaşlarım ağabeylerim bir kaç hafta öncesine kadar 150-200 Tl lik tabiri caizse mahalle bisikleti diyelim kullanıyordum fakat kaza geçirdim ve maşa v.s kullanılamaz durumda ve bu bisikletimle sürekli sorunlar yaşıyordum sürekli zincir atmaları dengesiz direksiyon v.s epey uğraştım artık düzgün bir bisiklet istiyorum ve bütcem 800 maksimum 900 Tl olabilir. Kesinlikle disk frenli olmasını istiyorum kron xc150 hd düşünüyordum fakat maşa yüzünden tavsiye edilmediğini gördüm. Bana sabitlenebilir maşalı ve disk frenli bisiklet önerebilirseniz mutlu olurum. Söylemeyi unutmuşum okula gidip gelirken ve haftasonları gezmek için kullanacağım fakat yollar bozuk ve kaldırımdan da bol bol atlamam gerekecek 14 yaşındayım boyum yaklaşık 1.80-1.82 civarında.

Scudo
Öncelikle ne amaçla kullanacaksın onu sorayım sana işe giderken mi gezmek için mi hız için mi ?

• Beğen
Tepkiler: Yakup.aykl
Merhaba
Bisikletimi almadan önce forumdan ve diğer kaynaklardan uzun süre nasıl bir bisiklet almam gerektiği ile ilgili araştırma yaptım.
Bisikletinizi şehiriçi kullanacakmışsınız.bu nedenle disk fren gereksiz olur bence.Çünkü disk frenlerin çoğu arazi koşullarında çamur yağmur gibi etkenlerde frenlemeyi kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.Baradine pabuç takılmış v fren sistemi şehir içinde yeterli olur bence.Disk frenin,özellikle hidrolik disk frenin parçaları bozulma durumunda v frene göre pahalıdır ve sizin tamir etmeniz daha zordur.
Ayrıca şehiriçi kullanacaksanız ve yaşadığınız yerin yolları toprak vb. değilse dağ bisikleti almanızı tavsiye etmem.hem gereksiz ağırlık hem de daha fazla efor sarfetmenize neden olacaktır.şehir bisikleti almanızı öneririm.
Eğer sıfır almak istiyorsanız önerilerim:
Mosso legarda 1621 (düz maşa tavsiye ederim)
Salcano City fun(ön amortisör farkı dolayısıyla tercihe bağlı cf60 veya cf70)
Kron tx150
Salcano city life 30v
Vb. Şehir bisikletleri öneririm.
2.el alacaksanız
Sedona 410( ve diğer sedona şehir bisikleri)
Carraro sportive 225-227 vb.
Gibi daha kaliteli bisikletleri öneririm.

@Oks26 Hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim fakat şehir bisikletleri görünüş olarak pek hoşuma gitmiyor ve ne bileyim çok yaşıma uygun değil gibi 2.el konusuna sıcak bakmıyorum ve yolun %30 u sert taşlardan kalan %70 trafik olduğu için fren hassasiyetine önem veriyorum zaten bisikleti çok fazla hırpalamayacağım için frenlerin pek bozulacağını sanmıyorum bana önerebileceğiniz mtb varsa önerilerinize açığım.

Bütçeni biraz daha zorlarsan 2015 model mağazadan sıfır Kron XC 300 alabilirsin. Tabi her mağazada 2015 model kalmaz bulabilirsen al derim 1.000 TL civarı. @Yakup.aykl

• Beğen
@XZebani Cevabınız için teşekkürler fakat dediğim gibi 800 maksimum 900 acaba Salcano ng650 hd nasıldır ?

Tabiki vardır fakat önerlilen markaları almak her zaman daha iyidir. İlla bütçeme uygun alacağım diyorsan bazı şeylerden kısmanız gerekli. Mesela hidrolik fren yerine v fren modellerine bakabilirsiniz yada hangi şehirde yaşıyorsanız oralardan ikinci el bakabilirsiniz ama mutlaka bisikleti görüp anlayan birisine göstermenizi tavsiye ederim. @Yakup.aykl

• Beğen
Hocam peki şöyle bişey yapsak misal ben gidip alsam aradan 1-2 yıl sonra kilitli maşayla değiştirmek istesem kaç liraya malolur ? Bide bu kilitli maşa olmazsa olmaz bi gereçmidir ?
@XZebani

Bütçe 1000-1100' Tl miktarına esnedi. Bianchi rcx426 nasıldır ?

@Yakup.aykl
Kilitli maşa, amortisöre gerek duymadığınız zamanlarda kapatılabilen sistemdir. Şehir içi ve kısmen taşlı yollarda kullanacaksanız, Carraro Sportive 224 e bakın derim. Kullanışlı olması görünümden önemli bence.

• Beğen
@kuşlar gibi özgür

Hocam şehir bisikletleri çok hoşuma gitmiyor bide genelde bisikleti sıkarım zorlarım şehir bisikleti çok tarzıma uymuyor. Karar verdim gibi carraro force 330 26" hd adlı model şuan kafama yatıyor gibi hocam sizce ? He unutmadan sorayim bu bisiklet boyuma uygunmudur ?

@kaskreis

Peki hocam herhangi bir sıkıntınız oldumu bide avantajları dezavantajları nelerdir ? Bu arada tekrar baktım 26" olduğu yazıyor sizce boy sıkıntısı çekermiyim yaklaşık 180 boyundayım kilomda 75-80 arası oynuyor.

Merhaba,
Benim tavsiyem çok agrasif kullanmayacaksaniz tercihinizi sehir bisikletinden yana kullanmanizdir. Harcadiginiz efor size yol olarak geri donecektir. Ayricaguzel

• Beğen
@Toyashan

Hocam fazla agresifde kullanmıyacağım tabikide fakat şehir bisikleti bildiğim kadarıyla çok titiz kullanılması gerekiyor o konuda kendime fazla güvenemiyorum ama mtbye güvenim daha yüksek daha kafama yatıyor. Çukura girmek olsun tümseklerden kaldırımlardan atlamak olsun .

Yarim kaldi. Ayrica güzel görünümlü modeller de var. Yol tutuşlari iyi lastiklere sahipler. Hibrid modeller de size uygun olabilir. Daha dün arkadasim ise gidip gelmek için dag bisikleti aldi.. Simdi de lastik ve selesini degistirmek istiyor . Kalın lastikle asfaltta kullanmak eziyet olur.

• Beğen
@Toyashan

Hocam bide küçüklükden beri mtb alışığım ve asfalt yol hiç yok neredeyse sürekli taşlı engebeli yollar kullanacağım . Hybrid ve şehir modelleri sanki bana kalırsa 20-35 yaş arası kitleye uygun gibi geliyor.

Geri