Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

80's Dawes Shadow Klasik Yarış Bisikletim

Tepki
50
İsim
Onur
Herkese keyifli forumlar.Bisikletimi çaldırdığımdan yeni bisiklet arayışlarına girmiştim.Bisiklet forumlarında ve alışveriş sitelerinde dolaşırken klasik bisikletlere merak saldım.Ama eski ve temiz bir bisiklet bulmak oldukça zor oldu.İzmit'te bir depoda beni bekliyormuş meğersem kısmetim.Oraya da İstanbul'dan bir kapıcıdan gelmiş.Satıcı bisikletlere çok ilgili,bir kaç bisiklete sahip bir 'bisikletçi'ydi.Gayet bakımlı ve temiz bir klasiğim oldu çok şükür.Ben de üzerinde bir kaç değişiklik yaptıktan sonra tam istediğim gibi bir bisiklete kavuştum.Kısaca makineden söz edecek olursak;
1980 ve '86 arası üretilmiş,30 küsur yaşında,İngiltere Birmingham'da 531 adet sınırlı üretim,el yapımı,Cro-Moly kadroya sahip ve boyasına kadar tamamen orjinal bir klasik yarış bisikleti.
Ben alırken bu şekildeydi;

04fc5abfeede77a0719252855125397f.jpg

522d09dd44cb8f7963f28bd71de7e18a.jpg

3f219d83f27c089c77488dada7e26072.jpg

Klasik havasını koruyabilmek için kahverengi İtalyan işi el yapımı bir sele aldım,yine aynı renkte gidon sargısıyla bütünlüğü sağladım.Klasik bisikletlerin olmazsa olmazı sarı yanak lastikleri de takınca tam oldu.Üzerinde gelen lastikler orijinalinden kalındı.Ben orjinal ölçülere geri dönerek biraz daha incelttim.Fren kablolarını beyaz renkle değiştirip beyaz bir zil aldım,krom parçaları söküp bir güzel temizledikten sonra dokunuşlarım tamamlandı.İşte güncel fotoğraflar;

e03131cd5c06fdffd48e505d63714ec1.jpg

3e5f831450a8c202ef48d06964aa5094.jpg

3fb786cef799bebd3d69ef43a56aa926.jpg

76688c2ff974b5ea9b9e71861337f83c.jpg

612ccb0694f11064e1f6a96b13b6f76b.jpg

da97add10dca2232425ce2aaace8d4af.jpg

Scudo
birde pedalları değiştirseymişsin tam olacakmış. Hatta oda benim hedayem olsun. Bir adet hiç kullanılmamış malın anlam ve önemine uygun bağcıklı kalpiye pedalım var. Alıcı ödemeli göndereyim. Ha postayı da sen öde artık...

@mehmetsunu

Pedallar da orjinal diye ellemek istemedim açıkçası :)

öyle kütük gibi pedal olmaz genç dostum. ona yakışan kalpiyedir.

@mehmetsunu

İyi niyetiniz için çok teşekkür ederim ama benimki keyif işi,orjinal takıntım var biraz. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Eline koluna sağlık, bence çok yakışıklı olmuş bu hali.Eleştiri olarak değil de tavsiye vermek gibi olsun, gözlerim hep kadronun herhangi bir yerinde kahverengi(deri de olabilir) detaylar aradı.

• Beğen
Tepkiler: Onur Yeşil
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Sadece öndeki reflektörde çıksa sanki harika olacak. :) Güle güle kullanın...

• Beğen
@Ceyhun Özkan Teşekkürler.Mesela tavsiye verebilir misiniz nasıl bişey olabilir?Ama orijinalliği kaçırmadan. :)

@ventiol Ben de hiç sevmem reflektörü,önce sıfır aldığım bisiklette de ön arka direk sökmüştüm.Ama işte bu da orjinal diye sırf sökmek istemedim.

@mehmetsunu bu kalpiye Orjinal pedalın üzerine takılmıyor dimi,pedal sökülüp onun yerine takılıyor.Yoksa yanlış mı biliyorum?

Malum konu açılmışken sorayım. Bu eski yol bisikletlerinde ki kadro üzerinde bulunan vites kollarını kullanmak nasil bir duygu.? Yani yeri olsun, şekli olsun günümüzde kullandığımızdan epey farklı.

Tabikide öyle olacak. Sonuçta o bir pedal. Gugılda kalpiye diye arat.

@Onur Yeşil

O zaman dogrudur.

Gördügüm kadariyla üzerinde Reynolds 500 tube etiketi var galiba?

@Onur Yeşil sizin kadronuz manganez molibden alaşımına sahip eğer iyi bakarsanız alete kolay,kolay pas tutmaz.

@Onur Yeşil eğer reynolds 500 ise kromoli 531 ise manganez molibden bende gördüğüm kadarıyla 500 yazıyor.

@kırık zincir

Evet krom ve molibden alaşımlı çelik.Sağolsunlar iyi bakmışlar.

Çok klas görünüyor kazasız belasız binin inşallah :)

@hidromek

Teşekkür ederim,cümlemiz kazasız belasız inşallah. :)

@Onur Yeşil

Yalniz burdaki Limited limited sirket anlaminda, sinirli sayi üretimle alakasi yok

Limited Edition yazan yerin fotosu var mi?

• Beğen
@Aloha

Hıı şu an şehir dışındayım da eve gidince ben bi bakayım.Bu 531 de şirketin adına mı dahil?

Geri