Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

8'li Rulmanlı Göbek ve Uyumlu Aynakol

hsnbykkls

Forum Demirbaşı
Tepki
268
İsim
Hasan Büyükkeleş
Merhaba herkese. Benim şu an bisikketimde 8'li sistem ve kare mil orta göbek var. Ancak ben bunu rulmanlıya çevirmek istiyorum. Buna uygun aynakol ve rulmanlı göbek var mı?

Scudo
Kare mil en eski tip kare mil mi? İki kare mil tipi var. Daha eski olanı hem daha büyük hemde kola paralel iken daha yeni tip olanı daha küçük ama kola 45 derece açı ile duruyor.

Shimano BB UN serisi bisikletime uyuyor. Sanırım yeni tip kare mil

O zaman eski göbeğinizin üzerinden ayna kolları söküp uzunluğuna göre yeni rulmanlı alacaksınız. 113-117-122 mm gibi bir boy ölçüsü almalısınız. Kendiniz sökebiliyormusunuz. Sökebiliyorsanız çıkarıp ölçün. Ona göre de uygun boyda olandan alın.

Ben kendim söktüm 115mm ancak, 8 li uyumlu rulmanlı göbek bulamadım. Benim sorum 8li sistem uyumlu rulmanlı göbek ve aynakol modeli bilen var mı?

Nasıl bulamadınız dolu var. 8 (6-7-8) li uyumlu diye değil kare mil 115 mm rulmanlı bb-un 26 mesela alın takın. Kol da mevcut bir sürü nerelere baktınız ki?

Anlaşamadık :)
Bende şu an 8li sistem, kare mil orta göbek ve buna uyumlu aynakol var.
Ancak ben, 8 li sisteme uygun, rulmanlı göbek ile kullanılabilecek bir aynakol arıyorum. Ve böyle bir aynakol bulamadım. En başta soruyu eksik sormuşum sanırım kusuruma bakmayın

Benim bulabildiğim, rulmanlı göbek uyumlu en düşük aynakol modeli, "Octalink Acera" var o da 9 lu sistem uyumlu

Örneğin sahibinden de sıfır 264912849 nolu ilan bu tip ayna kol olur yalnız göbek kısa kalabilir 122mm olması lazım bu modelde. Shimano FC-M131/171 modellerine bir bakın.

Bir de buna bakın 253935298

Yalnız satıcıya da sorun kaç mm göbek gerekli bende 115 mm var deyin. Kısa kalma ihtimaline karşı.

İşte bakın o dediğiniz modeller kare mil uyumlu aynakollar. Ben octalink, rulmanlı arıyorum

Kare mil diyorsunuz şimdi octalink oldu. Farkındamısınız ?:acpsnr:
9 lu sistem ayna kolu 8 lide kullanabilirsiniz. Yabancı forumlarda okumuştum.

Şu son dediğiniz ile ben işimi halletim :D çok sağolun

Geri