Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

9 uyumlu jant göbeğine 10'lu ruble takmak

9 lu gobege 10lu ruble takilir.

Yalnız vites kolu 9luya uyumluysa bir tanesi zaten kullanilmaz bu durumda yine 9 olur.

Scudo
Merhabalar şuan rublem 9lu bazıları Shimano 9lu ile 10 lunun aynı hatta 10 lunun daha dar olduğunu söylemiş acaba doğru mu bu 9lu rublemi çıkarıp 10 lu takabilirmiyim

Merhabalar şuan rublem 9lu bazıları Shimano 9lu ile 10 lunun aynı hatta 10 lunun daha dar olduğunu söylemiş acaba doğru mu bu 9lu rublemi çıkarıp 10 lu takabilirmiyim
9'lu ruble takılı göbeğe 10'lu ruble takılabilir. Yalnız, 10'lu ruble takınca aktarıcı ve vites kolunun da 10'lu olması gerek.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
Merhaba, neden 10'lu ruble takmak istiyorsunuz? Bir avantajı olabileceğini mi düşünüyorsunuz?

Ben de benzer soruyu sormak istiyorum. Yeni aldığım arka jant üzerinde 9'lu ruble mevcut. Bisikletimde 2x8 Claris set var, üst ya da alt 1 adet dişliden feragat ederek bu rubleyi kullanabilir miyim?

@gezgin gezer hocam şuan vites kolum 10 lu arka aktarıcım sram x7 10 lu destekliyor ama arkada 9lu ruble var şöyle oldu vites kolum kırıldı bende yeni kol aldım ama 10 lu bulabildim şimdi ruble de alsam sorun olmayacak ama başka bir konuda göbeğin desteklemediği söylendi dediğiniz gibiyse çok iyi olacak benim için teşekkür ederim
@specific hocam 3*9 benim için yeterli vites oranlarını sağlıyordu aslında 3*10 a ihtiyacım yok hatta çoğu kombinasyonu kullanmayacağım ancak vites kolum 10 lu olduğu için vites ayarı yapılmıyor yapılsa bile çok vites kaçırıyor normalde sram dedin mi şak şak geçmesi lazım bu hissi kaybettim o yüzden 10 lu yapma peşindeyim

• Beğen
Tepkiler: specific
başka bir konuda göbeğin desteklemediği söylendi dediğiniz gibiyse çok iyi olacak benim için teşekkür ederim
Göbeğin 10 lu ruble desteklememe olasılığı çok düşük. Takılı olan göbeğin türü/modeli bilinmeden tam kesin cevap vermek zor.
Bununla birlikte
shimano göbeklerin uyum listesine baktığımızda, disk fren uyumlu göbeklerin hemen hepsi 8-9-10 lu ruble destekliyor(hatta bazı 11li mtb rubleleri bile takılabilir.). 12 hızlılar tamamen ayrı göbek gerektiriyor. Bir de 7 hızlı göbek uymuyor.
(link)
1587155101053.png
V-fren uyumlu göbek ise o zaman sorun olabilir. Burda vfren göbek sadece 8-9 rublelerle uyumlu diyor.
(link)
1587155125131.png

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
R500 freehub'a 7li ruble uyar mı? R500 jant setinin 8-9-10 lu ile uyumlu olduğu yazıyor. bende 7li kaset ruble var. Spacer ile kullanmak mümkün müdür?

@mali.ozdemir evet spacer ile olur. 11'li göbeğe takmışlığım var birkaç spacer ile. İki adet spacer gerekecek sanırım. 4-4.5 mm kadar etmesi gerekiyor diye hatırlıyorum.

Merhabalar benim mth-306 sram marka arka jant göbeğim var şuan üstünde 9s Shimano ruble takılı ancak vites kolum 10s olduğu için vites kaçırıyor şuanda arka rublemi 10 lu yapmak istiyorum bisikletcim bana 10 lu göbeğe uymaz dedi ama forumda bir arkadaş eğer 9 lu oluyorsa 10 lu da olur dedi kafam çok karışık göbeğin uyumu 8/9s olarak geçiyor ama Shimano arka göbek 10/9 s aynı kalınlıktaymış arka aktarıcım sram-x7 10 lu ruble takarsam kullanabilirmiyim yada takabilirmiyim

merhaba konuyu canlandırayım benim sorum başlıktakinin tam tersi 7 li vites seti var jant 10 lu veya 11 li frrehub varsa nasıl kullanırız bu rubleyi 10 luda veya 11 lide spacer taksak olurmu ayrıca kaç tane takmak lazım fazla spacer olacagı için sorun çıkarmı bilemedim ilk kez basıma geldi çözmeye çalışıyorum yardım

Geri