Scudo Sports

900 tl civarı mtb

Tepki
0
Herkese iyi günler,

İzmir çevresinde MTB kullanmak için birçok yer seçeneğim olmasından dolayı şehir/tur bisikleti yerine MTB almaya karar verdim. Başlıkta da belirttiğim üzere bütçem 900 lira civarında. Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapacağımdan dolayı maalesef ki ikinci el gibi bir seçeneğim yok. Yakınlardaki bir bisiklet tamircisiyle konuştum ve bana birkaç model önerisinde bulundu. Bisikleti almadan önce sizin de fikrinizi almak istiyorum. Bu fiyat aralığında 26" tavsiye etmemi söyledi, siz buna katılıyor musunuz?

Mosso Wildfire HYD 26" 920 TL fiyat etiketine sahip. Daha sonradan biraz harcama yapıp bazı parçaları değiştirirsem iyi bir bisiklet olacağını söyledi. Bunun dışında 950 TL'ye Salcano Astro 26V ve 970 liraya Carraro Force 540'ı önerdi. Bu modeller hakkındaki görüşlerinizi ve varsa bunların dışındaki bisiklet önerilerinizi de bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Bu nasıl (link)

Batuhan bey bence 27,5 veya 29 düşünün. İleride büyük teker avantajını kullanırsız. Lastik değişimi ile turlarada katılabilirsiniz.
Yukarıdaki bisiklet seçiminde ise 540ı seçerdim.

hocam btwin rr500 modelini kullanıyorum 1ayı geçeli az olmuştur alalı. Gayet memnunum şuan fiyatı 899TL
tavsiye ederim

arkadaşlar bende kararsızım bütçem salcanong 650 ye yetiyor daha amatörüm işimi görürmü

@batuhantasli Merhaba;
Carraro Force 540 iyi Secenek alabilirsiniz.Fakat 29'' olmamak sartıyla 27.5 Tercih edebilirsiniz.Daha iyi olur ama 26 da olur.Suan genel olarak 27.5 geciliyor.Fakat parca bakımından 27.5 bulmak 26 e göre daha zor.O yüzden iki tercihte sizi üzmez MTB icin 29 olmasın yeterli.Rakam büyüdükce ceviklik düser.
İyi Forumlar Dilerim.

Merhabalar Arkadaşlar. Benim bütçem de 600-900 arasıydı, bir aydır ayrıntılı şekilde araştırdım, yaklaşık aynı fiyatlı ama farklı markalı bisikletlerde kullanılan ürünleri karşılaştırdım ve her bir parça 10 lira yüksek 10 lira düşük. Yâni benzer kalitede malzemeler kullanılmış. Bununla birlikte önemli bir nokta olan kadro kalitesi hakkında karşılaştırma için, deneyenlerin görüşlerini araştırdım, çünkü bunların fiyatlarını bulmak mümkün olmadı. Küçük bir karşılaştırma için, Carraro Force 540, vites kolu olarak Shimano Altus SL-M310 kullanmış, fiyatı 70 ilâ 80 lira arasında değişiyor internette. Salcano Astro' daysa Shimano STEF65 kullanılmış, bu da 93 ilâ 99 arasında değişiyor nette. Ön değiştirici Force 540' da Shimano Tourney TX50, fiyatı da 40-48 arasında değişiyor, ASTRO' da da aynısı kullanılmış. Carraro' da ruble ile ilgili bilgi verilmemiş, ASTRO' nunki 45 liralık bir ruble. Yine Carraro' da arka değiştirici Shimano Altus, fakat modeli kendi sitesinde dahi yok. ASTRO' da ise Shimano Altus RD-360 Acera,55 lira civârında. Demem o ki, yaklaşık fiyatlı bisikletlerde benzer malzemeler kullanılmış (Kadro hakkında detay yok, dediğim gibi deneyenlerin fikirlerini araştırdım, ikisinden de şikâyet yok). Force 540' ın katalog fiyatı 1071 tl. Ankara' da mağazasına gittim, her modelinde kredi kartına taksite bile kafadan 125 ilâ 150 lira arasında indirim yaptı, alıcı olursak biraz daha iner muhakkak. Yâni, Force 540 1071 lira, indirimle 900 lira gibi bir fiyata alınır. Astro' nun katalog ve bâyi fiyatı 965 lira ki, internetten 740 liraya kadar alınabilir 27.5" jantı. Astro' nun bana kalırsa bir farkı, lastikleri. Continental Race King kullanılmış ki 26" lastikleri 60-85 arasında değişiyorken, 27,5" ler 140-170 arasında..
Ben de NG 650 bakıyordum, arkadaşımda mekanik frenli vardı, 3-4 gün kullandım çok hoşuma gitti, fakat mekanik freni kimse tavsiye etmedi. NG450' ye baktım, bunda da maşa kilidi yoktu.
Lafın kısası (kısası mı kaldı), netten fiyat araştırmasını derinleştirdim ve ASTRO' yu 740 liraya bulunca atladım. Tam modeli: Salcano Astro 27,5"jant V fren, 2015 model. Bununla birlikte Salcano' nun servisi hakkında neredeyse tüm görüşler olumsuz. İyi bir usta bulup ona sıkıca sarılmak lâzım. Yine Astro kullanıcılarının yorumlarına bakılırsa, beni çok tatmin bıraktılar, şikâyet eden yoktu. 740 liraya alacağım en iyi bisiklet olduğuna kesinlikle karar verdim. Bu arada şunu diyen de çok oldu: "100 daha ver şunu al..." Elbette böyle, ne kadar ekmek o kadar köfte :) Bütçeme göre oldukça iyi seçim olduğuna karar verdim.

Saygılar.

Kron xc 250 bir bakmanızı tavsiye ederim 1500 km kullandım çok memnunum

Kron xc150 kullandım fiyat kalite performansı gayet iyi

Xc 150 iyidir ama maşa kilitlenmiyor diye biliyorum.Xc 250 alabiliyorsanız iyidir.Xc500 kullandım Hd idi ve memnundum bisikletimden.Kron bence de iyidir.

• Beğen
Tepkiler: mkocademr
Carraro Force 540 tavsiye ederım egerkı o fıyata cıkmıcam dıyorsanız Kesinlikklee Mosso gercekten harıka fıyat ayrıca 7005 kadro gayet basarılı o fıyatta

bisiklet piyasası da bilgisayar piyasasına döndü.bir kadro yapan ,hatta uzak doğudan kadro getirebilen herkes marka çıkarıp satmaya başlıyor.nasıl bilgisayarda intel demirbaş ise bisiklettede shımano demirbaş.o yüzden fiyat skalası 2000 tl ye çıkamıyorsa alınacak bisikletin markasınında, komponentininde bir önemi yok diye düşünüyorum.iyisi mi türk malı bir salcano kron carraro gibi ,dövizden fazla etkilenmeyen markaları tercih edip kalan parayı sele, km sayacı gibi malzemelere harcamak en akıllıcası diye düşünüyorum.

Şu anda piyasanın en iyi f/p ürünü: Bianchi RCX 230. Ben de 15-20 gün önce uzun araştırma sonucunda aldım. 870 lira/9 taksit.

Bianchi rcx 230
Kron xc300,xc250,xc150,
Salcano astro
Salcano ng450
Sedona 710,720,820,910,300s
Btwin rr500
Carraro force540
Hangisini önerirsiniz f/p bakımından?kafam çok karışık :))

Salcano ng 350 yi ustune basa basa oneririm internetten 1050 tl ye kadar bulabilirsiniz fiyatina gore oldukca iyi bisiklet

• Beğen
Tepkiler: Reaffy
Geri