Scudo Sports

[ABBAS YOLCU] Brüksel'e gidiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tahir Keskin

Forum Bağımlısı
Tepki
2.007
İsim
Tahir Keskin
Bisiklet
Kron
Selamun aleyküm arkadaşlar.
Türkiye Belediyeler Birliği'nin davetiyle Brüksel'e gidiyorum 6-11 Ekim tarihleri arasında.
Avrupa'nın bir çok yerinde olduğu gibi Belçika'da da bisiklet kullanımı yaygındır diye ümit ediyorum. Hatta konunun birinde Pazar günleri araçsız gün olduğunu okumuştum, insanlar sadece bisiklet, paten ve kaykay ile geziyormuş. Ne kadar aslı vardır görmeden bilemem :) Grup olarak gideceğimiz için ne kadar bisikletle gezme fırsatım olur bilmiyorum ama toplu taşımadan ziyade bisiklet kullanmak istiyorum.
Forum'dan Brüksel'de yaşayan ya da bu memleket hakkında bilgi sahibi olan varsa beni aydınlatabilir mi? Belediye'nin bisiklet kiraladığını duydum, eğer çok tuzluysa bisiklete binme hayallerim suya düşebilir.

Scudo
SELAM
Brükselde defalarca bulundum pazar günleri araçsız gün diye bir durum yok sadece bizim köprü geçişi yapıldığı pazar günü araçsız gündü yani senenin 1 günü araçsız gün ilan ediliyor ve acil durumlar dışında gerçekten çıkılamıyor.
brüksel de yol kenarlarında bizim sahillerde olduğu gibi bisikletler kiralayabilirsiniz grup olarak ise şehir merkezinde bisiklet yolları olduğu için gezebilirsiniz merkezdeki meydanı gezmeyi unutmayın bu arada belçikadan defalarca bisiklet getiren birisi olarak oradan kendiniz için bir bisiklet alabilirdiniz yanınızda getirebilirdiniz ucuz olabilir di. Merkeze yakın decathlona uğrayabilirseniz modellere bakabilirsiniz
Bu arada biz de birkaç bisikleti getirmek istiyorduk grup kaç kişilik idi herkese bir bisiklet versek getirseniz ne güzel olurdu:) kayınçom da brükselde bisiklet işlerine o bakıyor da:)size iyi gezmeler meydanı gezmeyi unutmayın:)

Bisiklet ucuzsa bisiklet malzemesi de ucuzdur orada şimdi. SPD pedal + ayakkabı, kask başlıca ihtiyaçlarım arasında :)
Gruptaki arkadaşların hiç birini tanımıyorum, herkes Türkiye'nin farklı yerinden geliyor. Eğer grupta kafa dengi bir kaç kişi bulursak ve en önemlisi yükte problem olmazsa biisklet getirme işini yapabiliriz. (Yine de peşinen söz vermiş olmayayım)

keskinnnn özel mesajın var mutlaka oku. :D

@mtkeskin

Cok tesekkurler siz keyfinize bakin ama orada kayincom var telefonunu verebilirim bruksel de bisikletler konusunda yardim eder troc velo.be den bisikletler secilebilir (2.el) onceden ayarlanip alinabilir bu arada benim kendime aldigim birini de satmak icin getirecegimiz 2 bisikletimiz var sabirsizlikla bekliyorum bacanak da 14 de gidiyor onkar getirecekler ama kayinco merkeze yakin ogretmen evi de orda yardimci olabilir isterseniz telefonunu ozelden atarim ismi muzaffer

14 ekimde mi gidiyor Brüksel' e?

@mtkeskin

Özür dilerim Bacanak ve baldız kayınçoyu ziyarete 10 ekimde gidiyorlar 14 gün kalıp 24 de dönecekler kayınçom ise orda yaşıyor mesleği öğretmen anderlecht de yaşıyor Grand place ye 10 dakikalık mesafede kalıyor en azından bilgi alabilirsiniz o bölge ile ilgili en iyi bilgiyi o verir zaten

Tamam hocam.
Eğer kayınçonuz için sorun olmazsa numarasını gönderir misiniz bana? İhtiyaç halinde irtibata geçerim kendisiyle.

Mtkeskin bey bence bisiklet malzemesinden önce kendinize güzel bir bisiklet alın Brüksel den zaten 30 kg uçakta kargo hakkınız var anladığım kadarıyla görevli gidiyorsunuz alacağınız harcırahı bisiklete yatırabilirsiniz :) büyük ihtimalde yeşil pasaportunuzda vardır yoksa bile görev pasaportu gri pasaportunuz olacak gümrüksüz bir bisiklet getirme hakkınız var...Seçim sizin :)

@ertunga

selam yeşil pasaporttaki uygulamayı bilmiyorum ama kilo hakkını bisiklete kullanamıyorsunuz bisiklet başına 40 euro kadar para verip bisikleti firmanın öngördüğü şekilde paketlemeniz lazım 2. el bisiklet getirirken vergi yok zaten 1 adeti yanınzda getirebiliyorsunuz sadece firmayı arayıp bisiklet getireceğinizi ifade ederseniz yeterli

@CEVDETBİLGESadece 2.el bisiklet için değil sıfır bisiklet içinde gümrüğe hiçbir şey ödemiyorsunuz (Tabiki bir adet olma koşulu ile ) .Bisikleti aldığınız yere uçakla götüreceğinizi söylediğinizde zaten orjinal paketiyle size veriyorlar.Yurtdışı bisiklet fiyatları ülkemiz fiyatları ile yarı yarıya farkediyor.

• Beğen
Tepkiler: CevdetBilge
Haklısınız ödemiyorsunuz ama zaten bisiklet gümrüğe girmiyor ki yanınızda geliyor bavul gibi alıp çıkıyorsunuz 1 tane olduğu sürece yeniymiş değilmiş bakılmıyor .Yanında siz sahibi olarak olduğunuz sürece bir sıkıntı olmuyor çıkarken x ray den geçirip kutuyu kontrol ediyorlar o kadar yeni veya eskiliğine kimse bakmıyor

@CEVDETBİLGE

Cevdet bey, Brüksel'e gidip geldim. Muzaffer beyi arama ihtiyacım olmadı. Program yoğun olduğu için kendisini ziyaret de edemedim maalesef. Kendisine selamlarımı iletirsiniz.

Anılarım tazeyken Brüksel izlenimlerimi anlatan bir konu açmalıyım. Ah şu üşengeçliğin gözü kor olsun :)

A.s iletirim hoşgeldiniz Sorunsuz geçtiğine sevindim umarım iyi gecmistir keyif almissinizdir yorumlarınızı bekliyorum

Konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama bu pazartesiden itibaren bayram tatili boyunca Brüksel'de olacağım. Belçika'nın yol bisikletindeki ünü, gerek efsaneleri gerekse şimdiki sporcu ve takımları olsun, malumunuz. Öyle bir ülkeden de hatıra olarak bir forma almadan dönülmez diye düşünüyorum :) Bildiği mağazalar (Brüksel içi ya da yakınlarında) olan tecrübeli forumcular varsa bilgilendirebilirse sevinirim. Aslında parça almak da fena olmaz ama öğrenci bütçesiyle ancak bir formaya para yetiştirebiliirm diye düşünüyorum :)

Geri