Scudo Sports

Accell bisiklet şoku

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Tepki
1.213
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Bugün e mail hesabım olan outlook malimi açıp kontrol edeyim dedim Şok üstüne şok yaşadım Accell guruptan mail gelmiş Gürkan kurtulmuş adlı beyefendiden satiş destek şefi kişisel telefon numarasını isyerini ve dahili numarasını yollamış bi anlam veremedim shop.accellbisiklet.com.tr adlı siteden aktivasyon gelmiş site şifresi server panel şifresi hiç alakam olmayan siteden tekrar email gelmiş Muhlis Dilmaç adlı beyefendiden de tehditkar yazılı email yollanmış

(Sayın L.ozturk

Firma olarak kaydınızı bulamadık ve telefonla ulaşamadığımız gibi herhangi bir il ve ilçede ticari kayıtlarınıza rastlayamadık. Bilişim suçu işleyerek sahtekarlık ve dolandırıcılık yapmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Nerede ikamet ettiğinizin bilgileri mevcuttur. Size yarın sabaha kadar müsaade ediyoruz. Sabah bize; mail adresinizin ne şekilde bize ulaştırdığınız konusunda ilgili açıklayıcı mesajınız gelmediği taktirde kanuni olacaklardan sorumlu olmak istemiyoruz. Avukatlarımız gerekeni yapacaktır.

İyi günler dileriz.

Muhlis DİLMAÇ

Accell Bisiklet San. ve Tic. A.Ş

S.S.H. Müdürü

Tel: 0236 2130045

Faks: 0236 2130040)

E maili gelmiş ben hiç kimseden korkmuyorum beyefendiler telefon numaram 0 553 485 22 30 mail lemi@live.in oturduğum yer Lüleburgaz / kirklareli Anadolu Efes Fabrikasında çalışıyorum Ben bugüne kadar şerefsizlik sahtekârlık ve dolandırıcılık yapmadım Sözlerinize dikkat ediniz benim mail adresimi de nereden buldunuz konusunuda hiç bilmiyorum

Scudo
sanırım bu ismi facede aratırsan kendisine ulaşıp sorabilirsin. çünki şahsın facebook u var.

biri sanırım sizin adınız üzerinden birşeyler yapmış adamlara...

Lemi Bey Carraro marka kullandığım bisikletimde çatlak olduğunda kendilerine mail atıp görüşmelerim sonucunda tanımıştım Gürkan ve Muhlis Beyi.Altta yazan irtibat numarası ilede konuşmuştum ilgili ve iyi insanlar Antalya'da şahıs olarak tanıyan kişilerede sorsak aynı kanaatte olurlar.Bence telefon açıp durumu öğrenin ne olduğu hakkında bilgi edinin Mutlu Bey'İn dediği gibi bir durum olabilir veya başka bir durum vs. Bu raddeye gelmiş ne konu olabilir merak ettim doğrusu bizi bilgilendirirsenizde sevinirim konu hakkında.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Lemi Öztürk

Öncelikle sakin bir ses tonu ile arayıp durumu aktarmalarını rica et dilersen. Olumlu insanlar ise durumu zaten sana aktaracak, senin samimiyetini görecek ve konunun çözümüne gideceklerdir.

Aksi olursa kim ne yaptıysa, savcılık ip adresi üzerinden gerçek suçluya ulaşır. İçin rahat olsun.

(link)

Bu site, Accell'in bayilerine satış yaptığı bir B2B sitesi. Sanırım sizin e-posta hesabınız üzerinden bu siteye giriş yapılmaya veya bir bayinin şifresi kırılmaya çalışılmış, onlar da uyarıda bulunmuşlar. Yetkililerle telefon ederek olayla ilginiz olmadığını izah edebilirsiniz.

Bence bırakın dava açsınlar, kaybetsinler :D

Şaka bi yana, arayıp durumu izah etmek daha mantıklı olacaktır.
Kendinizi savunmanıza gerek yok. Hatta ortada, sizin üzerinizden yapılmış bir sahtekarlık işlemi varsa, dava için destekleyin firmayı derim ben.

davayı kaybetsinler sana bisiklet vermek zorunda kalsınlar. en pahalı bisikleti iste onlardan

Onların bisikletine ihtiyacım yok bende hakaret davası açabilirim benim adima atılmış bi eposta. Var ortada kimseyi aramaya gerek yok derdibolan beni arar

Mesleki olarak benzer sorunlar ile karşılaşmış biri olarak önerim firmayı arayarak konunun aslını öğrenmeniz ve sizinde bilginiz dışında sizin bilgilerinizin kullanılması gibi bir durum varsa firmayla birlikte olup asıl sorunun kaynağına ulaşmanızı öneririm.
Böyle bir durum varsa bu sayede gelecekte sizin üzerinizden de mesuliyetin kalkmasına vesile olur.

Yaşadığımız bir örnek vereyim. Bir müşterimin bakkaliye dükkanından bir bayana iftira ve tehdit unsuru içeren sahte bir mail adresinden mail gönderilmiş. İşyeri sahibi 3,5 ay sonra savcılığa ifade vermek üzere çağrıldığında olay anlaşıldı. Eğerki o tarih/saat'e ait elinde bilgisayarı gören bir güvenlik kamera kaydı olmasa idi çok ciddi problemlerle karşılaşmış olacaktı.

Bu gibi nedenlerle ortak internet kullanımı/kullandırılması sonucu doğacak problemler ve sonuçlarından mailin sahibine ulaşılamaması durumunda gönderildiği IP sahibi sorumlu tutulmaktadır.

Yani kısacası mevzuda sizin isminiz ve mail adresiniz kullanılıyorsa ve bu konuyla sizin hiçbir alakanız yoksa Accell Bisiklet kadar sizde mağdur durumdasınız ve olaya şuanki bakış açınız gelecekteki durumunuzu birebir etkileyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan G.
Lemi bey,

Bu tip konuları firmanın kendisiyle bizzat birebir görüşmenizi öneririz. Hukuki sonuçlar doğuracak veya doğurabilecek e-mail görüşmeleri ya da aynı tür yazışma/mesajları lütfen forum ortamında paylaşmayınız.

Bundan dolayı müsadenizle konuyu kapatıyoruz.

Saygılarımızla,

• Beğen
Tepkiler: r.ezk
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri