Scudo Sports

Accell Bisiklet

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Haziran ayında yeni bisiklet almayı düşünüyorum.
Öncelikli olarak
Carraro 224
Salcano city
Bianchi 713

Kadro boyu 50-51 yada 52 (deneme ile bi boy seçicem)

Bugün bulunduğum ildeki accell bisiklet bayiine uğradım.

İstediğim boyda yok dedi. Gelir mi artık bisiklet gelmez mişşş

Kış başı bayii toplantısı olurmuş. Orda herkes istediği model ve kadro boyları ile yazarlarmış ve firma gönderirmiş.

Yani ben 224 51cm lazım dediğim zaman bayii ye göndermezmiş.

Bana çok garip geldi. İnandırıcı da gelmedi.

Alıcağın zaman ne varsa ya alırsın yada almazsın diyo. Kısaca

Sizce nedir bu durum. Görüşleriniz.

Daha accell bisikleti aramadım durumu anlatıcam ama.

Peki netten alsam. Montajı hallederim. Ama korkum vites ayarı servise kadar götürür mü. 15km falan.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Taxonera hocam o kadar kafaya takılacak bir durum değil. internetten alın. bisikletçide yaptırırsınız ayarlarını. ayarları yapabilmek zor da değil ama bilmiyorsanız bilene yaptırmak daha iyidir

@Angel ben yukarıda ne yazdım siz tam okumadınız sanırım yarıda bırakıp cevap yazmışsınız. Bazen bende yapıyorum yanlış anlamayın.

@Taxonera
Firma var firmacık var.
Bayi var bayicilk var.
Sizin kısmetinize firmacık ve bayicik denk gelmiş malesef.

• Beğen
Tepkiler: Yuppata ve Lyetnel
@Taxonera Eh yani Gökhan..O kadar videolarıma yorumlar yapıyosun, vites ayarından mı korkuyosun :) Sen al korkma gerekirse canlı canlı bağlanırız oraya hallederiz ;)

Hocam ben ocak ayında istediğimi bulamadım 2016 modeller tükenmiş ve yenisini alamamıyorum dedi bayi bana. Accel böyle malesef.

@Taxonera Evet böyle bir şey var. Ben Salcano bayisinde yaşadım aynı olayı, adam da istediğim boy yoktu, paşa paşa internetten daha ucuza aldım ücretsizde kurdurdum. Ama biraz saçma bir durum.

Abicim aynı sıkıntıyı ben de Sivas ta yaşadım. Adını vermek istemediğim bi bisikletcide... Git gel yapıyorum, araştırıyorum, sonra sorduk gelmez dediler. Kızdım bende araştırmalar sırasında alacalı ticarete de sormuştum fiyat almıştım, getirtiriz demişti. Şimdi siparişi verdik bisikletin gelmesini bekliyoruz.

Ben çocukluğumdaki bisikletimden sonra ilk defa ciddi anlamda bisiklet alıyorum ve internetten almaya cesaret edemedim. Şimdi bisikletim gelince servisi felan tecrübe etmiş olacağım inşallah. Başka bisikletcileri de soruşturursanız belki size yardımcı olabilirler. Bu arada salcano city wind 40 alıyorum :)

@Taxonera Sayım Abim, eğer internetten alırsan yapmış olduğun satış, mesafeli sözleşme olacak, bundan dolayı 14 günlük cayma hakkın var. Bisiklette herhangi bir fiziksel zarar olmazsa geri verebilirsin. "Mutat kullanım" ifadesi geçiyor yönetmelikte. Yönetmelik linki :(link)

Accell gruba bağlı bisikletler fabrikada vites ayarı yapılıp teslim ediliyor. Bayinin zaten çok fazla bir ayar yapması gerekmiyor. 15 Km yolu çok rahat götürecektir. Sadece bir süre kullanım sonra viteslerin tekrar bir ayarlanması gerekecektir.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Taxonera

Aslında bayii size doğruyu söylemiş, kış toplantısında gelecek yılın siparişlerini veriyorlar ve sadece o bisikletler bayiilere geliyor, çünkü sadece o alınan bayii siparişlerine göre üretim yapılıyor, Accell bisiklet öyle çalışıyor maalesef birebir aynısını yaşadım fakat ben inatçı davrandım, bisikletleri aldığım bayiiyle iyi de bir ilişkim vardı ve fabrikayı arattım. Artık kimi aradığını bilmiyorum ama yanımda aradı, bir kaç hafta kadar bekledim ancak istediğim kadro boyunu gönderdi bana. (Operasyon Direktörü muhtemelen, çünkü bayii sahibi müdürüm falan diye konuşuyordu.) Bu nedenle Accell'i aramanız iyi fikir bence, şu sıralara büyük yatırım yapıyor bu marka ve müşteri memnuniyetine önem veriyor açıkçası.

Vites ayarı yapılmış olarak geliyor bayiilere, bilginize.

Legarda düşünmez misiniz ?

HTC Desire 626 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera Merhaba ben yaklaşık bir ay önce Salcano aldım aldığım yerde istediğim model ve kodro yoktu katologtan istedigim model ve rengi seçip öyle sipariş verdiler ve 3 gün içerisinde bisikletimi teslim aldım

@TheOneUser
Legarda????

Belki zamaninda odeyemedigi borcu vardir firmaya, mal istemeye yüzü yoktur, boyle bisey de olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@TheOneUser
Baktım modele v-fren modeli süper tam bir F/P ürünü. Satan bir bayi var en kısa zamanda gidip bakıcam. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: TheOneUser
@Taxonera

doğru söylemiş, bazı markalarda seneye alacağın modeli şimdiden sipariş ediyorsun, seneye üretiyorsun, siparişinin dışında tekrar istemesi zor, tr distürübütörüne sorabilir elinde var mı diye ?
vites ayarını yapmasanda herhangi bi vitesle rahatca gidebilirsin bisikletçiye

uzun zamandır carraro ve bianchi markaları bisiklet fiyatı vermiyordu, bayilere bisiklet dağıtımını durdurmuştu. fiyatları bugün itibariyle güncellediklerini farkettim. carraro cr race 022 nin fiyatı 2000 lerden 2790 a fırlamış. n11, hepsiburada, gittigidiyor vb. siteler de bu fiyatı aynen kendi satış fiyatları olarak belirlemiş.

genelde carraronun kendi sitesindeki fiyatın bi tık altında bi fiyattan satış yapan bu sitelerde sizce ilerleyen günlerde fiyatlarda indirim yapılır mı?

acc.png

1 Eylül 2023 itibariyle , kendi bünyesinde sattıkları bisikletlere %10 ile 20 arasındaki oranlarda zam uygulanmış. Sezon bitiminde bisiklet değişimi yapmak isteyen arkadaşlara kötü bir haber olmuş.

• Kızgın
Tepkiler: yusuf_49
Geri