Scudo Sports

Accell VS Corel Elektrik AŞ

Yeni bisikket alacak olsanız hangi firmaya güvenirdiniz?

• Corelli

• Accell

• Toplam katılım
    105

Hastateker

Forum Bağımlısı
Tepki
737
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
Merhabalar herkese.
Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm bir konuyu sizlerle de paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere Türkiye de bisiklet sektörünü ciddi anlamda elinde tutan Manisa'da olan Accell bisiklet fabrikası var. Bünyesinde Carraro Bianchi Ghost Whistle marka bisikletleri ve bir çok bisiklet ekipman markalarını bulunduruyor. Büyük bir üretici ve ithatalatçı.
Buna karşılık Corel Elektronik ise Alüminyum sektöründe çok ciddi bir paya sahip. Accell den daha iyi kadro yaptiklarını düşünüyorum. Çünkü Accell de kadrolar el kaynaklı yapılırken Corelli de makine kaynaklı kadrolar var. Yani hata payı ve kaynak kalitesi daha iyi.
Arge ile yapılmış kadroları var. Accell de ise normal işçilerin yaptıkları kadrolar var.
Forumda Accell Grubun ürettiği bisikletlere sahip bir çok kişi var ancak Corelli sahibi olanlar az.
Bu 2 grup teknik anlamda görüşlerini dile getirirler ise çok sevirim.
Yukarıda paylaştığım bilgiler kendi edindiğim izlenim sonucunda ortaya koyduğum izlenimlerimdir. Görüldüğü üzere de subjektif yorum yoktur.

Amacım iki grubun birbirini kötülemesi ya da accell iyi corelli lötü veya tam tersi bif sonuca ulaşmak değil; Markaların kadroları ve kaliteleri hakkında bilgi almaktır

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
Accell bisikletin geniş servis, aksesuar, yedek parça ağı ve bayilerdeki müşteri memnuniyeti (en azından Denizli'de) nedeniyle daha çok kişi tarafından tercih edileceğini düşünüyorum. Fakat sektöre yeni giriş yapan Corelli'ninde desteklenmesi ve saygı görmesi taraftarıyım. Ne de olsa yerli ve bir şeyler yapmaya çalışan bir firma.

Korel Elektronik hocam o Corel değil :D Bisiklette Corelli olmuş sadece.
Onun dışında Accell distribütör diye biliyorum öyle midir ?
Corelli kendi üretiyordu kadrolarını.

@Hastateker Corelli Accell birleşsin ve güçlü bir Türk markası çıksın. Salcano ile rekabet etsin ve tüketiciler olarak bundan faydalanıp daha ucuza birden fazla bisiklet alma şansımız olsa...

Ne güzel olurdu değil mi!?

Bence Bisan:)
Bisan QRX 9400 ach benim gönlümü fethetti
Tripple butted 6061 alüminyum
Hidrilik fren olmasına rağme 13.5 kg
Tamamiyle acera donanı
Sadece 1600 tl
Ama sorunuza gelince alünyumculuk geçmişiyle Corelli derdim.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
Accell kardo üretmiyor yalnız.

Ayrıca accell Türk firması değil diye biliyorum. Hollanda merkezli.

Ayrıca 2: Geçenlerde başka bir grup accell grubu satın almak için 840 milyon euro teklif etti diye bir haber okumuştum :D

(link)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
İşe biraz finansal yönden de bakmak lazım. Corelli markası henüz işin çok başında. Hollanda menşeili Accell Group'un bisiklet de dahil olmak üzere 2015 yılındaki toplam cirosu 900 milyon euro'nun üstündeydi. Bu ciro her sene üzerine koyarak büyüyor. (2016 yılı hariç) Kısacası Corelli'nin çok (hem de baya bi çok) çalışması gerek. Buna da destek olmak gerek. Kazandığı görürse yatırımı da arttırır Corelli. Buna eşdeğer kalite de artacaktır. Yoksa kimse hayır olsun diye bisiklet fabrikası kurmaz.

Corelli'yi bilmem de Accell'e hiç sevmem şahsen, neden bu kadar seveni olduğunu da anlamam. Belki Türkiye pazarındaki üreticiler bu kadar alt seviye hizmet sunarken accell'in alt-orta seviye arası hizmeti ilgilerini çekiyordur. Aman diyeyim, accell'den uzak durayım ben en iyisi

Sırf şu Carraro'ları bile "İtalyan kalitesi" diye millete kakalamaları bile accell'den soğumak için yeterli bir sebep bence. 3-4 sene önce Kron salcano seviyesinde bile değildi şimdi ise kendilerini üstün tanıtma çabası içindeler. Halbuki hâla 3 4 sene önceki hallerinin üstüne bir şey ekleyemediler

@uguryilmaz144
Bilmiyorum maalesef. Sitesinde bayiler yazıyor ama hangisinde var bilmiyorum. Corelli de aynı durumda.

• Beğen
@mehmet.ali

Aksine videoda görüldüğü gibi kadro üretiyorlar. Whistle bisikletler görünüyor videoda fakat burada mı üretiliyor yoksa sadece boya ve sticker kısmı mı burada yapılıyor bilemiyorum.

@selçuk yenier Dünya markası olmak için küçük balığın büyük balık tarafından yenmesi gerekmektedir. Böl parçala yönet değil, birleş ve kuvvetlen mantığında daha sağlıklı olur. Güçlenme tüketici için belirli bir yere kadar makul kabul edilmesi gerekmektedir. Kalitenin artması adına.

Mevcut durumda yatırım yapma imkanları yeterli değil ise birleşip güçlü bir marka yaratmak daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
@Görkem ÜNLÜ
ben denizlide ne zaman accell bayisine gitsem, "bunun da ne işi var burada allah aşkına" muamelesini iliklerime kadar hissediyorum. gittiğim için özür dilemeyi çok düşündüm. sonra bu düşünce saçma geldi tabi. :) sadece ben değil, yakın çevremdeki bir kaç kişi daha var böyle. zaten 2 senedir de uğramıyorum. ama bu belki sadece denizli ile ilgilidir. diğer illerimizde nasıl bilemiyorum.

@Kerem Groims serbest piyasada aynı kalitede bir malın ucuzlaması için gerekli şeyin ne olduğunu biliyorsunuz diye düşünüp susuyorum.

@Engin er. Ben GÜLCENBAY bisikleti tercih ediyorum. Şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta çok bağlı müşterileri olduğunu biliyorum.

• Beğen
@Görkem ÜNLÜ

evet, aynı yerden bahsediyoruz. belki şimdi değişmiştir. bilemem. ama ben o mahçubiyetimi üstümden atadamadım bir türlü. belki bir gün çiçek yaptırıp, çukulata alıp bir özür dilemeye giderim.

@abbot Üretim yaptıklarını bilmiyordum gerçekten. Ama yinede alüminyum üretimleri muallakta. Ayrıca diamondback üretiyor adamlar enteresan :)

• Beğen
İki firmayı karşılaştırabilmek pekte mümkün değil aslında.Birisi üretim yapıyor diğeri ise distribütörlük faaliyetleri yürüyor.Sanırım bisikletler Accell'in sahip olduğu lisanslar ile üretiliyor.Üretim teknolojiside firmaya ait olduğu için AR-GE yapılmıyor sanırım Türkiye'de.Ancak Corelli firması ise baştan itibaren AR-GE dahil faaliyette bulunan bir firma.Daha öncede yazmıştım, bu sene Corelli firmasının iyi bir satış yakalayacağını düşünüyorum açıkçası.Böyle devam ederlerse ilerde Corelli markası ile daha fazla çeşit bisiklet görebiliriz.

Geri