Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Acil hukuki yardım

mekonzA

Aktif Üye
Tepki
30
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhabalar fatih projesini biliyorsunuzdur bu kapsamda 9.sınıf öğrencilerine tablet dağıtılıyor ve bu tabletler engelli biz bu engeli kırmak için grup açtık yaklaşık 2200 kişiyiz ve grupta çok aktif olan bir yönetici arkadaşımız şikayet edilmiş ve 2 müfettiş evine gitmiş daha sonra karakolda ifadesi alınmış siber suçtan birdaha yapılırsa dava açılıcakmış benim 2 sorum var bilgisi olanlara bu çocuğun yanında avukat olsaydı böyle birşey yapabilirlermiydi bana sanki çocuk diye ezdiler kendini savunamadı gibime geliyor 2. sorum biz yeni sisteme geçmeye karar verdik güvenli olsun diye bu sistem tc no isteyip doğrulama yapmayı planlıyoruz aldığımız tcler sorun olurmu yasadışımı birinden tc istemek acil yardımcı olursanız çok sevinirim teşşkürler.

Scudo
1. evet kurumun size kısıtlı ve belirli bir amaç için verdiği şeylerle oynamanız suçtur
2. kurumsal (tüzel) bir kişilik olmadığınız için şikayet halinde sıkıntı yaşaabiirsiniz. size teslim edilen kişisel verilerin güvenliğini sağlamak zorundasınız

öncelikle yaptığınız suçtur

bilişim hukuku adlı istanbul barosundan çıkmış kitabı edinebilirseniz ticaret üniversitesinde yapılan paneldeki konuşmaları görebilirsiniz.

konu ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor yani hangisi bilişim suçudur değildir ancak şunu söyleyebilirim ki fatih projesi milli eğitimin ve hükümetin çok dikkatli davrandığı konulardan birisi eğer siz kırmak için 2200 kişi topladıysanız onlarda ellerinden geleni yapacaklardır diye düşünüyorum.

Yani arkadaşın avukatı da olsa bilgisayarı inceleme hakları olacaktır diye düşünüyorum.
avukatınızın olması suçunuzu hafifletmeyecek sadece kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

bu arada bilgisayar öğretmeniyim biz öğretmenlerin ve sistemde yer alan tüm müdürlerimin bu konuda çekinceleri dile getirildi getirilmeye devam ediyor yaptırımlar artırılacak ve algoritmalar genişletilecektir diye düşünüyorum.

Böyle boş işlerle vakit harcamak yerine kendinize daha yararlı olabilecek şeyler öğrenmeye başlayabilirsiniz, bu yollardan bende geçtiğim için söylüyorum öğüt vermek için değil.

tc istemek suç değildir zannımca bazı sitelerde tc ile üye yapıyor çünkü ancak bunu koruyabilmeniz gerekir yani edindiğiniz bilgileri çaldırırsanız siz de sorumlu olursunuz.

hocam 2200 kişinin içinde enaz 50 öğretmen var herkes sizin gibi düşünmüyor o tabletler ders için veriliyorsa madem ders için kullanılsın bizde uğraşmayalım sizde öğretmenmişsiniz biliyorsunuzdur kaç öğretmen derste kullanıyor tabletleri. hiç kimse kullanmıyor tabi ki tabletler boşta çöp gibi kalsın mı bunun altyapısını daha oturmadan tablet dağıtıyorlar boşa israf oluyor o zaman biz hiç uğraşmayalım öğretmenlerde ders işlemesin tabletlerle koyalım kutusuna 2 sene sonra çürüsün bütün yatırımlar çöpe.

Şimdi 150 TL'ye bile tablet var devletin tabletini kırmaya değmezdi.

@Harun Salcı

bunları ne yapalım çöpe mi atalım derste hocalar kullanmıyor evde meb kullandırtmıyor?

@Atakan Y

Okul müdürüne olmazsa ilçe Meb'e danışın en son ihtimal imha edin.

Ense paça yakalanıyor ise ben ders dışında kullanmazdım onları. Netten biraz baktımda sürekli izlenilen takip edilen bir sisteme niye özel bilgi gireyim ki? Galaxy tab 3 300 TL bir şey.

@Harun Salcı

İlerde tutarlar bozukta olsa geri getirin derler alırlar başlarına belayı. Öfkeyle kalkan şeytanla otururmuş. Kaldır koy bir köşeye.

Muhtemelen o arkadaşa suçluluk duygusu aşılamışlardır, yoksa facebookta grup kurmak suç filan değildir olamaz da, ha, "yarın başbakanlığı bombalamak için plan hazırlıyoruz" diye grup açarsan alırlar elbette, ama tabletlerdeki engelin mi artık neyse (bize zamanında verilmedi, nasıl bir şey çok bilmiyorum) kaldırılması için kurulan bir gruba müdahale hakları yok. Bu tarz çocukların özgüvenini yok edecek işler yapmak yerine deep wep de Türk bölümü açıldı, orayı temizlesinler, boş iş yapmasınlar, millet silah kaçakçılığı yapıyor bizimkiler 2 verdiği dandik tabletin peşine düşüyor. Keşke o arkadaşın yanında avukat olsaydı, müfettişler ağzının payını alır giderlerdi. Şimdi suç falan diyenler olacak.. Arkadaşlar benle irtibata geçin, grubu ben kurarım, yada yöneticiliğini yada mesuliyetini işte her neyse, sizde işinize bakarsınız, bu işler nasıl oluyor görürsünüz.

Bir suçun internette işlenmiş olması onu suç olmaktan çıkarmaz. 2200 kişi organize olmuş. Ne için? Bilgisayar korsanlığı için. Bal gibi de suçtur. Milyar dolar masraf edilen bir projenin amacından saptırılmaya çalışılmasını projenin sahipleri hoş karşılamazlar. Olaya böyle bakın ve bir an önce vazgeçin. Canınız yanar :(

O kadar reklami, goygoyu yapilan milyon dolarlik projenin de dostlar alisveriste gorsun misali tablet coplugu haline gelmesi de ayri terane.

Çokmu zor başka tablet alması değil tabiki ama bize bu tabletleri niye veriyolar derste kullanalım diye kullanılmıyor napalım yani bu israfa gözmü yumalım zaten 9.sınıflar çocuk mutlu oluyolar oyun oynamak istiyorlar doğal olarak ben bunu suç olarak görmüyorum öyleysede asla pes etmeyeceğiz bu sistem oturana kadar karakola çağıracak adamları olacağına açıkları kapatıcak mühendisleri olsun teşekkürler cevaplar için iyi geceler

ilk cevabı ben yazmıştım ama pek umrunuzda olmadı galiba;
hukuki yardım diyorsunuz, ben hukukçuyum

MÜLKİYETİ DEĞİL ZİLYETLİĞİ (sadece taşıma ve kullanma hakkı) SİZE VERİLMİŞ HERHANGİ BİR MALZEMEDE TAHRİFAT (her türlü bozma, değiştirme, yok etme vb) SUÇTUR!!!

öğretmenlerin derste bu aletleri kullanmaması sistemin değil uygulayıcıların hatasıdır; bu hata şikayetle düzeltilebilir ve sistemde yazılımsal, donanımsal bir hata varsa böyle de gelişir; örneğin öğretmen sicili ile ders programındaki ders saatinde log in olup interaktif kullanmazsa okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürüne eposta ile bildirebilir, bu bir yazılım eklentisi ile halledilebilir.
bu insan hatası sizin şu an ürettiğiniz saçma bahanelerle suç işleme hakkını doğurmaz!!!

tavsiye veriyoruz umrunuzda değil! başka bir arkadaşın yazdığı gibi siz yardım değil çaldığınız minareye kılıf bulma derdindesiniz.

grubunuzda bulunan 50-60 öğretmen de kanundan bi-haber olabilir, hatta onlar öğretmen bile olmayabilir...

AKILLI OLUN GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜN, HAKKINIZDA İŞLEM YAPILACAK, HATTA REŞİT OLMADIĞINIZ İÇİN AİLENİZ HAKKINDA DA YAPILACAK, ÖMÜR BOYU SABIKALI OLACAKSINIZ. AİLENİZİN BAŞINI ÖNÜNE EĞECEKSİNİZ!!!!

NOT: YÖNETİMDEN (konu içeriği suç olduğu ve suça yardım arandığı için) KONUNUN KAPANMASINI VE KONU SAHİBİNİN UYARILMASINI TALEP EDİYORUM.

Bir tablet için ev basıyorlarda. Şu facebooktaki trafik çevirmegrubpları için bir halt yapmıyorlar. Kaç kere şikayet ettim emniyete. Facebook sayfasından polislerin bulunduğu yerler teşhir edilip gizliliği kaldırılıyor dedim. Kimsenin bir halt yaptığı yok. Adam bomba yüklü kamyon ile grubu takip etse yakalamak için çevirme yapan polislere yakalanmamam şansı var. Belkide suç işleyen kişiler tarafından açıldı. Tam bir rezalet.

@halil ibrahim duran

Bravo halil, vallaha bu yazdiklarina cevap verecek kisi yoktur herhalde, olamazda. Arkadasa tam diyecektim senin hukukcu oldugunu ama gördümki, konuyu acan kisi sacmalamaya basladi, ben de yazmadim.

Sen zaten konuya son noktayi koymussun. :in:

Talebinin uygulanmasini ben de talep ediyor ve desdekliyorum.

Arkadaşlar konu kaldırılması falan biraz abartmışsınız. Bir insan sorun olarak gördüğü durumu paylaşmış, belki haklı belki haksız bizim ülkemizde konu kanunlarla da ilgili olsa güç kimdeyse onun borusu öttüğü için bazı şeyleri öyle kanunla nizamla falan açıklayamazsınız. Ayrıca hukukçuyum diyorsunuz böyle akıllı olun, yok geleceğiniz söner, ailenizi utandırırsınız, gibi malum siyasi figürlerden duymaya alıştığımız söylemlerle insanlara çekidüzen vermeye çalışıyorsunuz. Biraz ayıp olmuyor mu?

@evren eke
ben siyasetçi değil hukukçuyum, acı da olsa olası gerçekler ve başına gelebilecek şeyler bunlar...

meslek icabı size hikaye gelebilecek çoğu üçüncü sayfa haberini yaşayanları canlı gören biri olarak bunları yazıyorum, hariçten gazel okumak gibi adetlerim yoktur.

Geri