@Ekrem Özhan TUNÇOK
Gerçekte görmeden ticari bir site üzerinden para transferini yaparak 2. el ilk bisikletimi almıştım, resimlerde temizdi satıcıda konuşurken kendini belli ediyordu, antalyadan yalovaya bisikleti otobüsle gönderttim
, 4500 km bindim ben çok iyi baktım zarar etmedende sattım şimdi alan arkadaş hala sıkıntısız sürüyor
. 2. Bisikletimi yine 2. el aldım asla pişman değilim.
Giriş seviyesi için 14-15 kilo normaldir mtb için. 13 kilo civarı olması daha iyi olur tabi.
Hidrolik disk fren bakım isteyen birşey, denizlide hidrolik disk frenden anlıyan bir bisikletçi yada arkadaş bulamazsan başını ağrıtır, örnek olarak giderken balataya sürtebilir, ses çıkartabilir, hidrolik hava yapar fren performansın düşer, bisikleti ters çevirirsin yine hidrolik sıkıntı yaşayabilirsin, lastiğin patlar jantı çıkartırsın yanlışlıkla freni sıkarsın balatalar yapışır yada jantı takarken oturtman sıkıntı olur vs. Karar senin başına bunlar gelebilir
. V fren hafiftir kilometrelerce bakım istemez 30 tl ye 2 çift baradine pabuç alırsın yıllarca sorunsuz sürersin masrafıda bakımıda yoktur. Hidroliğe göre hafiftir kendi kendine ayarını yaparsın.
Bisikleti alırken kadroyuda boyuna göre almayı ihmal etme asla.
Yukarıdaki modellerin hemen hemen hepsi aynı özellikte, dediğim gibi ben 2. el v frenli deore vitesli, xcr yada dart maşalı, scott, corratec vs. ithal bisikletlere yönelirdim.