Karbon bisikletim merida scultura cf 905 arka lastik değiştirirken kulakların birbirine doğru çok kolay esnediğini farkettim bu karbon bisikletler için normal mi? aluminyum bisikletimde buna benzer birşeyle karşılaşmamıştım.
evet normal alularda esner hocam belki fark etmediniz,ama karbonlar daha çok esniyor,hattda az daha iterseniz iki kulağı birbirine doğru,çat dye kırabilirsiniz
hocam madi durmunuz iyi ise bir deneyin kırma zevkine varın,ses genelde çıt ince tiz şeklinde çıkıyor.
Mutlu bey arka lastiği değiştirdikten sonra arka tekeri yerine biraz uğraşarak oturttum fakat bu defa vites değişiminde zorlanma farkettim. ilk karbon bisikletim olduğu için tecrübem olmaması nedeniyle derdimi forumda paylaştığım için pişmanlık mı duymalıyım? Bu kadar paniklemiş birine bu kadar hiciv neden ?
@Halil Barış Çaldıran yahu bende espiri olsun maksat diye dedim,hocam arka jantı zorlanarak oturtmanızın sebebi,belki fren kıskacındaki gevşetme olayını yapmadınız ve lastik de hava da olduğu için fren kıskacındaki papucara sürtmüş olabilir,yoksa öyle zorla takılıcak bir durum söz konusu değildir,zamanla sök tak yaparak olayı kavrayıp anlayabilrisniz,paniğe gerek yok,çok olsa kırılır,cana gelecene mala gelsin.