Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ACİLL!!l kadro boyu seçimi

ahmet can sahin

Aktif Üye
Tepki
50
Bisiklet
Cube
birazdan bisikletimi siparış edecegım fakat boy konusunda cok kararsızm boyum 185-86..
29'' mtb acaba 19 kadro mu yoksa 21 kadro almalıyım genelde tur amaclı kullanacgm

Scudo
Boyum 1 83 . 29 inç Trek Mamba kullanıyorum 17,5 inç. 19 inç işinizi görecektir diye düşünüyorum. Ancak denemeden almamakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: ahmet can sahin
Amacınız tur ise 1 boy büyük (21)
Amacınız arazi ise 1 boy küçük (19) almalısınız.

hocam cok tesekkurler aslında tabloların dedıgıne gore 26er 18'' merida aldım fakat bmx bınıyormusm gıbı hıssettım 4 ay katlanabıldım ve sattım yani bu kişiye göre degısebılır elbet ama daha çok tecrube edınenlerdende tavsıye almak ısterim

Daha çok tur için kullanacağım fakat araziye hiç gitmeyeceğim diyemiyorum bayide 21'' bisiklet yok eğer varsada başka markalar var kadro şekilleri veya geometrisi farklı olduğu için onları deneyerek seçim yapmak istemedim.
Şunu söyleyebilirim 19'' bisikleti denedim ve ayaktayken üst boruyla aramda 4-5 parmak boşluk kaldı ama sattığım bisikletimde aynı şekildeydi ve memnun değildim.

@ahmet can sahin

genellemek gerekirse 21 kadro büyük gelir ben 1,91 boyundayım bacak için boyum 90 cm 20,5 kadro 29 er kullanıyorum size 19 - 19,5 tam gelicektir

• Beğen
26'' mtb için uzun turlarda kadronuzu boyunuza göre 18'' almanız bence hatalıdır.26 er için 19'' size ideal olabilirdi. Arazide agresif kullanmak için daha düşük kadro boyu kontrol açısından normal olabilir fakat uzun turlarda biraz daha uzun kadro rahatlık açısından iyi olur.29 er için 21'' kadro büyük gelebilir. 29 er bisikletlerin öncüsü Trek'tir. En güzel kadro geometrilerini Trek'te görebiliyorum. Kadro ölçüsü olarak 14.5, 15.5, 17.5, 18.5, 19.5, 21.5, 23" nerdeyse orta,kısa,uzun boy için seçenekler var. 19.5 kadro size daha uygun geldiğini düşünüyorum.

• Beğen
Arkadaşlar marka tercihim Cube.29er modellerinde kadro boyu 15,17,19,21,23 diye gidiyor.Sanki 19'' alınca bisikletimi sattığıma pişman olacağım gibi bir his var içimde 19'' deneme imkanım oldu fakat benim ölçüm 21'' olmalı diye düşündüm bu gün birkaç bisikletçiye gidip ricada bulunarak deneme yapacağım sanırım en sağlıklısı bu olacak.

@ahmet can sahin

Ahmet arkadaşım,
İlk sayfalarda bir büyük kadroya geçmen için yorumlarda bulunmuştum. Fakat bazı arkadaşlar ısrarla bacak ve kadro ebatı arasındaki ölçüde takılı kalmışlar.
Denmeden asla alma dememin elbette bir sebebi var. Benim boyum 1,75 önceden kullandığım bisikletim 20" ebatındaydı. Bisikletimi değiştirirken ilk olarak 20" bir kadro denedim. Fakat bana küçük geldi. Ve gidip 22.5 kadro bisiklet aldım. Sele orta demiri ile bacak aramda 1 -2 cm var yok. Ama yolda kullanımın çok rahat. Bu nedenle tur bisikleti olarak tercih edeceğiniz bisikletin altınızda kaybolmaması gerekmekte. Sizinde içinizdeki o pişmanlık hissinin dediği gibi bir büyük kadro bu işin çözümüdür.
Deneyince bunu sizde anlayacaksınız.

Sizinle aynı düşüncedeyim kadro seçimi sadece tablolara yada yazılan çizilen şeylere göre seçilmemeli kullanım amacı ve bisikletin geometriside göz önüne alınmalı.Mesela ghost markalı bisikletlerin üst boruları daha geniş açılı(eğik)175 boyundaki bir vatandaş 22'' bi bısıkleti kullanabilir(gidon boğazı değiştirilebilir).Bana bir çok insan 18'' almalısın dedi ama inanın bmx sürer gibi hissediyordum artık.26er bisiklet alacak olsam kesinlikle 20'' 22'' arası bi boy alırdım fakat 29er bisiklette tedirginim umarım doğru bi seçim yapmış olurum

• Beğen
Tepkiler: B.Konak
Geri