Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Adalara gitmek için neden ek ücret ödüyoruz?

@Çağrı Soylu

Motosiklet için otopark ücreti alan yerlerde inadına gidip bir arabalık yere çaprazlamasına parkederdim motoru. Aynı hesap. Elinde bavul olsa bunun için de ücret talep edecek mi? Ayrıca baktım da bir ücretlendirmelere bu özel şirketlerin kimi alıyor kimi almıyor. Mavimarmara.net web siteleri bir mail atılıp gerekçesi sorulabilir.

Scudo
bisikleti güvertede taşıdıkları için de gözle görülmese bile deniz suyu spreyi bisikletin korozyona uğramasına neden oluyor.elleri ayakları bağlanarak çakalların önüne atılan kuzuların ülkesiyiz.

@ozgur908 Dalgada bisiklet denize uçsa (tamam zor ama hadi oldu diyelim) ne diyecekler :) İspark kaldırım kenarına bırakılan arabadan bile park parası alıyor. Park parası alıyorsan güvenliğini de sağlıyor olman gerek. Hizmet veriyorsun sonuçta. Bir keresinde sadece takılmak amaçlı para alan adama "araba çalınsa, sizin güvenceniz altında nasıl olsa verirler yenisini di mi" demiştim :) Amacım sistemin saçmalığını orada çalışan adama yüklemek değildi tabii ki, sadece eğlence olsun diye sormuştum. Aldığım yanıt da beni eğlendirmişti zaten: "Yok abi burada araba çalınmıyor, rahat ol". Ne diyim bisikletler de denize uçmaz umarım :)

bu arada şehir hatları adalara giderken ek ücret alıyor mu?

@eren cerciz
ben de sordum turnikeden geçerken. düşmezmiş zaten bisiklet. düşerse karşılayacaklar gibi bir anlam mı çıkartmak gerekiyor bilemedim.

@erme1984 Yok şehir hatları ek ücret almıyormuş.

Konuyu Bisikletli Ulaşım Platformu'na da Facebook sayfaları üzerinden mesaj olarak yazdım. Bakalım cevap gelince paylaşırım buradan...

Bisiklet Ulaşım Platformuna Kumcular tarafındaki bisiklet yolunun kırılmasını,yerine saçma bir yerden taşlı topraklı çoğu zaman çamurlu yolu gösterdiklerini yazmıştım.Tamam gündeme getiririz dediler,onlar getirene kadar(2ay) adamlar işlerini bitirdi.BUP rant olan yerde çalışıyor.Caddebostanda 20 metre bisiklet yolu iptal diye belediyelerle sarmaş dolaş olan BUP bu olayı görmezden gelmişti.
Adalar olayına gelince bende para alınmasına karşıyım,fakat özel şirket yapacak bir şey yok.Mail yoluyla soru sorulabilir belki ama büyük bir geliri de bisikletten karşılıyor.Siz olsanız diye bir cümle kurayım devamını siz getirin :p

adalarda bisiklet kiralama ne kadar ?

Bir dahaki gelişimde düşünüyorum ziyaret etmeyi

@Sey_Yeah Gün boyu 15'e de 20ye de bulursun,büyükada da bisikletçi selami var yaklaşık 50 senelik bisikletçi onu tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Sey_Yeah
Bisikletli Ulaşım Platformu'na gönderdiğim maile cevap geldi. Olduğu gibi paylaşayım dedim.

"Merhaba Eren bey, Bostancı-Adalar arasında sefer yapan Mavi Marmara, bisiklet için dediğiniz gibi ek ücret alıyor. Biz bu konuyu çeşitli şekillerde hem İBB'ye hem de firmanın kendisine şikayet olarak bildirdik ve bu haksız uygulama sürdüğü sürece bildirmeye de devam edeceğiz. Konuya dikkat çekmek için bir eylem planımız da var. Detayları şekillendiğinde sayfamızdan paylaşacağız."

hadi bakalım hayırlısı... cidden çok saçma bir uygulama, gidiş geliş 2 bisiklet için 20 tl verdik...

Geri