@Burak Altaç bey geçmiş olsun
Şehir içinde sokak ve caddelerde frensiz kullanım çok riskli olur, daha çok şehirler arası kullanım ve uzun yolculuklar için tasarlanmış bir ürün olduğundan bence sizin durumunuz için bir alternatif olamaz.
Alternatifler ise; Belki de zaten takıyorsunuzdur elastik bileklik, şu bileği sarıp kavrayandan. İşe yarıyor, sıcak tutuyor ve hareketi sınırladığı için bileği koruyor.
Bileğinizdeki sorun bisiklet kaynaklı mı oluştu bilmiyorum ama, STI kol ve gidon montajı birinci şüpheli. İkinci şüpheli ise düşük gidon. Gidon ne kadar alçaktaysa ellerimizin, bileklerimizin taşımak zorunda kaldığı vücut ağırlığı o derece arttığı için gidon yükseltilmesi kesinlikle sizi rahatlatacaktır. Bunun dışında sizin öne uzanma mesafenizi azaltan her türlü ayar (gidon boğazını kısaltmak, ayarlı gidon boğazı kullanmak) bileklerinize düşen yükü kesinlikle hafifletecektir.
Hatta konforlu, bol jelli gidon bantlarının bile bileği rahatlatabileceğini düşünüyorum, çünkü gidon hakimiyetini kolaylaştıracak.
Kısacası kokpiti kendinize ideal, tam uyumlu hale getirmek için çalışmalar yapın. Hatta dirsek ve sırt duruşunuzu değiştirdiğinizde bile, vücut ağırlık merkeziniz az da olsa değişeceği ve kolunuzun gidona geliş açısı değişeceği için bileklerinize binen yükü de bu ufak duruş hamleleriyde ayarlayıp ideali yakalayabilirsiniz. Çoğumuzun yaptığı hata (ben de yapıyorum) dirseklerimizi dümdüz tutmak.
Profesyonellerin bisiklet üzerindeki duruşunu hep yakalamak isteriz ama bizden farklı yaptıkların pek çok şey var:
Konforlu duruşlarında bile (hoodlardan tutuş) dirseklerini dümdüz olacak şekilde ayarlamazlar. Bu zamanla kazanılmış bir alışkanlık, bisiklet duruşu bence. Biz amatörlerin hedeflemesi gereken duruş da bu. Gidon boğazı ayarıyla oynayıp rahat etmeye çalışan pek çoğumuz belki de bu duruşa kendini alıştırsa gidon boğazının aslında kendi boyuna uygun olduğunu fark edecek. Fakat biz göbekli (an itibarıyla 15 kg fazlam var) çaylaklar için, öne doğru daha fazla eğilmeye teşvik eden bu duruş tabiiki zor ve acı verici
Bir diğer problem ise, ilk birkaç sürüşte daha önce kullanmadığımız ön kol kasları ve trisepsler (çünkü kolun duruşunu değiştirdik, artık farklı kas grupları daha aktif olacak) bu yeni duruşa alışma aşamasında ağrıyacak. Ve çoğumuz da bu ağrıyı "bu duruş bana yaramadı, en iyisi ben eskiye döneyim hacı abi" diyecek
En iyi ifade edilmiş görsel sanırım şu:
Fakat bu duruş ilk sürüşlerde kesinlikle boyun ve kol ağrısı yapacaktır