Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

AFC Tekerlek Mandalları..

İdris mandallar elime ulaştı.Abi bunlar gerçekten muhteşem olmuş.İnsan yakından görünce gerçekten şaşırıyor.Yanlız tek kusurun ambalaj yarım saattir yapışkanlarını temizliyorum :D

Scudo
@kocak04
Onur Merhaba,
Mandalların eline ulaşmasına sevindim.;)
Ambalaj işiyle uğraşacağım,o konuda haklısın.;)
Selamlar.

Mandal ve sele borusu satışlarınız başladı mı?
Yol ve mtb için farklı mandal setleriniz var mı? (sanırım arka mil yolda daha kısa oluyor)
Yol için mandal setini ilk aya özel kampanyalı fiyattan almak isterim.
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
Hoş görünüyorlar, emeğinize sağlık. Yalnız izin verirseniz yapıcı bir eleştiride bulunayım; 5Nm gibi bir sıkma torku çok az değil mi? Yani bu kuvvet "tek başına" hiçbir tekeri yerinde tutmaya yetmez. Tamam günümüzdeki bisikletlerin çoğunun maşalarında mandalın kafası ve somunu için yuva veya tırnak var ("lawyer lips" deniyor bunlara, neden mi? bknz not1) Ve de arka drop-outlar da dik iniyor; bunlar mandallar gevşek olsa bile tekerin oynamasına izin vermiyor. Ama ola ki birisi bu mandalları bir yol bisikletine taktı; bisikletin de maşa kulakları dümdüz, arka drop-out ise yatay.. O zaman büyük risk oluşturacaklar. Mesela benim Alan'ın arka teker milini 50-60 Nm gibi bir torkla sıkmazsam pedala sağlam abandığımda kayıp kadroya sürtmeye başlıyor. Ama en kötü durum disk frenli ön maşalarda meydana gelir; bu mekanizmada frene basıldığı zaman tekeri yerinden çıkarmak isteyen çok büyük bir kuvvet ortaya çıkar, ve maşada ek bir tırnak veya yuva yoksa 5Nm'nin tekeri yerinde tutabileceğini sanmıyorum.

Bu yüzden benim fikrim ağırlık sınırından ziyade, ürünü satarken ve ambalajında maşa ve drop-out tasarımı açısından bu sınırlamaları BÜYÜK PUNTO ve !!ünlemlerle!! belirtmeniz yönünde. Bu birinci derece emniyet unsuru çünkü.

Not1: Bu çıkıntılara "Lawyer Lips" denmesinin nedeni; zamanında quick release kullanan ama bunları ne kadar sıkacağını bilemeyen bazı bisikletçilerin, tekerlerinin yerinden çıkması sonucu kaza geçirmeleriymiş.. Daha sonra olası açılabilecek davaları önlemek adına özellikle ön teker kulakçıklarına, QR gevşek olsa bile tekeri yerinde tutacak tırnak veya benzeri tasarımlar eklenmiş. Ama bu tasarımla da quick release artık "quick" olmaktan çıkmış; her takıp çıkardığında tekrar gevşetip ayar yapmak gerekmiş.

• Beğen
Tepkiler: scientist
Çok güzel ürünler görmeye başladık afc'den. Devamını bekliyoruz. Reklamınızı bedava yaparız :)

@burcak

Öneri ve eleştirileriniz için teşekkür ederim.

Öncelikle 5Nm sıkma torkunun tamamen mandal tasarımıyla alakalı olduğunu belirtmem gerek.
Mandalları üretim aşamasında Tork anahtarıyla hangi tork değerinde koptuklarını belirledik.Tekeri hangi torklarda sıkarsak yeterli olabileceğini de ayrıca kademe kademe denedik.mandalların tasarımınıda göz önünde bulundurarak en uygun sıkılacak değerin 5Nm olduğunu gördük..Bu mandalları burada tanıtmadan önce bizzat test ettim.Bu mandalları MTB Bisiklet'imde yaklaşık olarak 8 ay,YOL Bisiklet'imde ise 3 aydır kullanıyorum..İnanın bu süreler içinde en ufak bir problemle karşılaşmadım..Bunu da mandalları sıkma torkuna riayet ettiğime bağlıyorum...

Ayrıca bu ürünün min düzeyde hafiflik düşünülerek üretildiğini göz önünde bulundurursak bu tür sınırlayıcı değerlerin normal olduğunu görürüz...
Bu sınırlar bilindik markaların ürünlerinde de mevcuttur...

Bu düzeyde bir hafiflikte mandal set için, bazı risklerin olabileceğini de asla inkar etmiyorum..

İlginize tekrar teşekkür ederim..

Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: fatihgüven
IMG_3170.JPG
Eskilerden.. AFC Lite R1

6-7 sene geçmiş ,Ne oldu bu mandallar ?

@Nefer Seti Valla ben ikinci el buldum birinden. İdris ACA AFC yi ne yaptı bilmiyorum.

Geri