Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ağır üzüntü

Birden aklıma geldi. The greatest game ever played diye bir film var. Mutlaka seyret. Hatta bul internetten babanla birlikte seyret. Hatta okuyan arkadaşlara da tavsiyemdir siz de seyredin çok güzel bir film :) Tam olarak seninle aynı olay. Film bitince babanla ortak karar verirsiniz zaten.

Scudo
@@rif babamın filmle pek arası yoktur ama yinede deniyeceğim

@aligüler gel de bunu babama anlat :)

Abicim biz burada gaza geliyoruz söylüyoruz da bize kolay yaşayan sensin. Bizde sadece daha fazla tecrübe var. Olmadı kendin seyret fikir verir. Ama babanı da kırma sakın.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
bence de babanı dinlemelisin, bisiklet tabi ki çok güzel bir hobi hatta alışkanlık olacak senin için ancak biraz sıkıntılı bir sürece gireceksin. Olur da işler ters giderse yarın öbürgün baban 'Ben sana demiştim' vs. gibi cümleler kurabilir sana karşı.
Sabret ve sınavına hazırlan zaten iyi bir ortalaman varmış, güzel bir puan alırsan ailen de o sevinçle sana zaten ödülün en güzelini verirler. :)

@LeventK. ama şöyle bir şeyde var liseye geçdiğim zaman sadece haftasonları sürebileceğim

Kendini dinle bir bence.Kafana taktıysan almayı, almadan için rahat etmeyecekse, derste olması gereken kafan bisiklette kalırsa olmaz.Senin derslerini kötü etkiler.Bir de tam tersi var.Bisikleti aldıktan sonra sürekli çıkıp bir tur atmak onla ilgilenmek istersen (benim gibi;)), yine derslerini kötü etkiler.Otur düşün kararını ver hangisi daha iyi olur derslerin için. Teog dan sonraya ertelemek daha mantıklı ise ertele, yok şimdi almam daha mantıklı dersen durumu babana (üstte yazdığım gibi) izah et. Bir kilit al babana ver.'Anahtarı da sende de'.dersi ihmak etmeyeceğini anlayacaktır.Büyük ihtimal evet der:harika: Sınavını ihmal etme ama kesinlikle, başarılar şimdiden.

@kadir karakaya iyi güzel hoşda babamı bunları anlatsamda nafile daha etkili birşey bulmam lazım ve benim bisiklet için biriktirdiğim parayla yaz tatili yapacaklar galiba :( :( :(

Hımm:kötü: Sana yap demiyorum ama senin yerinde olsaydım o parayı iç ederdim. Nasıl mı? Gezdim, tozdum, yedim, içtim, harcadım o parayı derdim. Fakir dolanırdım, sürekli ailemden para isterdim vs. ama bir köşede saklardım o parayı ki zamanında yapmadığım şey değil .Yerler mi dersen, inan yemezler ama senin hayalin bisiklet üzerine; tatil değil.:) İnşallah sana etkili bir çözüm yöntemi söyleyen çıkar. Benden bu kadar. Aklıma başka birşey gelmiyor.;)

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
baba haklı. 10 ay daha bekle. en azından allah korusun sınavın kötü geçerse bisiklet yüzünden oldu diye düşünmezsin. hemde o 10 ayda bütçeni katlayabilirsin bile belki

@saphane1234 sen zaten ne istediğini bilen, başarılı bir öğrenciymişsin... şunu yap bunu yap, babanı şöyle ikna et demek bu saaten sonra boş. sonuçta hedefin hem bisiklet sürmek hem de sınavda başarılı olmaksa, zaten kendi kendine planını yaparsın... bu plan daha az tv seyretmeyi/telefonla oynamayı/internette dolaşmayı, bunlardan artan zamanda bisiklete binmeyi mi içerir... haftada 3,4 gün sürmeyi, derslere daha çok vakit ayırman gereken zamanlarda -- okulda sınav zamanları gibi -- tamamen derslere odaklanmayı mı, senin bileceğin şeyler...

öncelikle kendi aklında yap planını... teog'da yüksek bir puan alacağına, derslerindeki başarının devam edeceğine ve bunun yanında bisikletinin olmasının seni olumsuz etkilemeyeceğine, hatta olumlu etkileyeceğine eminsen, babanı zaten ikna edersin :)

şimdiden başarılar diliyorum :)

• Beğen
@CandanC çok teşekkür ederim bana hepiniz çok güzel teselli ve tavsiye veriyorsunuz sizin dediklerinizi babamla konuştum biraz daha sıcak baktı işe annemde dedim böyle böyle diye abimede danışdım oda dedi kurbanı bayramını bekle hem kurban bayramındaki harçlıklarınla daha iyi bir bisiklet alırsın dedi hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Elbrus ve CandanC
@saphane1234

Derslerini bisiklet alınca ihmal etme.
Senin adına sevindim Allah'a emanet ol.:)

• Beğen
Derslerin tek bahane olduğunu hiç sanmıyorum doğrusu.Yarın bisiklet alacağım neredeyse 20 yaşıma geldin hala aldırmama derdindeler.Neymiş tehlike varmış, bisiklet yolu yokmuş falan filan.Azıcık mantıklı düşünse bu ebeveynler her şey iyi olacak da işte...16 yaşında spor yapmak isteyen bir çocuğun var ne güzel kaliteli, sağlıklı bir şeye gönül vermiş neden şevkini kırmaya çalışıyorsun derim ben böyle durumda.Diğer taraftan, ikna olur baban emin ol.Zamanında bana da dendi alınmayacak diye aldım ve yine alacağım.Arkadaşıma da dendi ikna etti ve aldı.Bu hep böyle.Kolay gelsin şimdiden.

Keşke bu hayattaki en ağır üzüntüm de senin gibi sadece bisiklet sahibi olamamak olsaydı. İnsan hayatta öyle sıkıntılarla karşılaşıyor ki, bisiklet sahibi olamamak fasa fiso kalır. Daha 14 yaşındasın. Bu söylediklerimi yıllar geçtikçe daha iyi anlarsın.

Dersler yalan, pedala devam.... Kulağa hoş gelmiştir belki ama bunu hiç tasvip etmiyoruz. Okula bisikletle gitmeye ne der baban acaba? Buna bir çalışmak lazım

• Beğen
Bende seninle yasitim.Yil sonu puanim 94.Ben aldığım burs ile salcano hector 26md aldim.Hem ucuz hem giris seviyesi icin uygun.Yaz boyu binip hevesim alip derslerimi aksatmadigim surece zarari olacagini dusunmuyorum..

• Beğen
Bence çok zorlamamalısın, zaten babanın senin isteklerini en iyi şekilde gerçekleştirmek için kendince uygun planları vardır. Sen bu işin bir anlık heves olmadığını kararlı olduğunu göster yeter. Çok üstesine gelip zorla bişeyler yaptırmaya kalktığında her negatif durumda sana bunu hissettirebilir ve allah korusun sınavın kötü geçerse ellerine koz vermiş olursun :/

Şuan için sadece bu konuda kararlı olduğunu anlık bir heves olmadığını araştırmalarınla anlatma şeklin ve sakinliğin ile aktarmaya çalış, senin için en uygun olduğun zaman emin ol sen 10 liralık bir bisiklet isterken o sana 20 liralığı alır. Sonuçta oğlusun senin için en iyisini ister merak etme, sadece biraz sabır ;)

• Beğen
yaklaşık daha 10 yıl daha devam edecek ve sonucu biraz da şansa bağlı olacak bir eğitim hayatı için bisiklet zevkini feda etmemek lazım.

bir daha 14 yaşında olmayacaksın. babanı kendi güvenli bir şekilde ikna etme yoluna git. teog ve devamının bilincinde olduğunu göster.

ayrıca, eğer babanı ikna edersen, bu yaşadığın tecrübe sana birçok dersten çok daha fazlasını kazandırır

not: bu kadar laftan sonra eğer babanı ikna edip bisiklet aldırır ve derslerde çuvallarsan babandan önce ben dikilirim karşına :D :D :D

• Beğen
Geri