Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ahh bu kamyonlar!!!

heisenberg3910

Forum Bağımlısı
Tepki
335
Bugün bisikletimle okuldan eve gelirken uzun bir aradan sonra tekrar karşılaştığım bir olay.Bir kamyon gidiyor, kasasında toprak taşıyor.Kamyon hızlandıkça topraklar savrularak yüzüme yüzüme geliyor ve bir süre sonra gözlerimi açamayacak hale geliyorum.Sonra gözüm kapalı devam ediyorum:D .Kasanın üzerine bir çadır çekseler daha güzel olmaz mı?Trafikte böyle bir kural var mıdır?Ne yapılması gerekir?

Scudo
Trafikte her nevi mevcut yolun kalitesini bozucu ve bunun gibi sürüşü diğer araçlar açısından tehlikeye düşürecek herşey yasaktır.

@philamelian

işin kötü yanı, bunu yapan belediyenin kamyonuydu :D :D

bende şehir içinde otobüslerden çok rahatsız oluyorum hiç düşünmüyolar karşınsındakileri.......

Arkadaşlar burası Türkiye herşey olabilir:D:D:D

@escudos

sana katılıyorum escudos sanki bütün yolların sahibi gibi davranıyorlar hee birşey söyleyemeye kalktıgında hemen hazır kuvvetler

Tamam kamyon un arkasından dökülen toz toprak olmamalıydı da. İnatla neden arkasından gittiğini anlamadım. 2 dk bekle kamyon falan kalmaz. yada geçebiliyorsan önüne geç devam et.

Bu ince tekerlekle mazgaldan direk geçmek gibi olmuş...

sen yinede şanslıymışın bana birkeresinde çöp kamyonu denk gelmişti ,hafif yokuş aşağı bir yol gözümde gözlük yok ve çöp kamyonu beni geçmişti nerdeyse aynı hızla 5 metre kadar önümden gidiyo ne geçmeye nede durmaya yer yok ama ucuz atlatmıştım 1-2dakika boyunca nerdeyse gözüm kapalı gitmiştim.
tekrar geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: heisenberg3910
@Oksal Özdöl

bisikletim bianchi ve çift amortisörlü :D haliyle durduğu zaman tekrar kaldırmak zor oluyor.bir de ben beklemeyi fazla sevmeyen bir insanım, aceleciyim biraz.siz de haklısınız ama.teşekkürler yorumunuz için

kamyonların arkasından gitmek hep tehlikeli gelmiştir bana. ancak bir arkadaşımın yorulup bir kamyona tutunduğunu ve düşerek kolunu kırdığını biliyorum. bu hareket bisiklet kullanırken en son yapılacaklar listesinde ilk sırada yer almalı bence.

kamyon arkasında gitmek kadar zevkli bişey yok bence:) arkadaşım bari kamyona tam yanaşsaydın o zaman kamyondan dökülen topraklar yerden sekip yüzüne gelmezdi... bence bisiklete binerken gözlük kesin takman gerek. kask ne kadar gerkliyse benca gözlükte o kadar gerekli.. sinek böcekten de korunmuş olursun

ben zaten kamyonun 20 metre kadar arkasındaydım ama yine de gözüme ulaştı toprak tanecikleri.evet sanırım gözlük de çok önemli

• Beğen
Tepkiler: deli kadir
Yapılması gereken şey sırtta birde bazuka taşımaktır.

@Oksal Özdöl

Dün işime giderken, ana caddede bir kamyonun bana ağır ağır yaklaştığını fark ettim. Kaldırıma biraz daha yaklaşayım dedim güvenlik için. Kamyon da kanal temizleme aracı çıktı. Yani üstünden hortumlar falan sallanıyor sağa sola. Baktım yanıma geldi, ben de sallanan hotumları görünce yavaşlayıp beni geçmesini bekledim. Devam etsem daha tehlikeli olacak. Ben haftada bir kaç defa yaşıyorum bu tür olayları.
Çok dikkat etmek gerekiyor. Mutlaka kask kullanın arkadaşlar.
Herkese kazasız belasız sürüşler. :dua:

@zürey

Varacağımız yere 5-10 dk. geç varmak, hiç varamamaktan daha iyidir.Allah göstermesin, kamyondan düşen kum, toz parçacıkları değil de bir taş veya kaya parçasıda olabilirdi.Bu gibi durumlarda kendimizi düşünmesek bile sevdiklerimizi, sevenlerimizi düşünmeliyiz.Bize bişey olsa, en çok onların canı yanar.Trafik zaten tehlikelerle dolu.Bir de bunların üstüne üstüne gitmeyelim biz.Ayağınızdan pedal eksik olmasın...

• Beğen
Tepkiler: heisenberg3910
keşke kamyonun plakasını alıp polise verseydin belediyenin kamyonu diye bişe yapmıyacak değiller

arkadaşlar bi tek bu olayı kamyonlarla sınırlandırmamak gerekir şehir içinde bütün araçlara dikkat etmemiz gerekiyor mesela yolda tatlı bi tempo da giderken aniden aracın biri yol tarafında ki kapıyı açarsa ne olurdu acaba çünkü bu tür olayları çok yaşıyoruz bu yüzden ekipmanlarımız sağlam bir şekilde yola çıkmalıyız özellikle frenlerimiz gibi ve kaskımızıda söylemeye gerek yoktur sanırım aksi taktirde:Skull-175

Geri