Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ahmetgitar davayı kazandı ve işine dönüyor.

hayatçokgarip

Daimi Üye
Tepki
328
İsim
Deniz
Bisiklet
b'Twin
AKP iktidarında 3 yıl boyunca Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapan, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da eğitim danışmanı olarak destek veren Prof. Dr. Ziya Selçuk’un sahibi olduğu Özel Maya Okulları'nda, öğretmenlerin hesabına yatan Eğitim Öğretim Destek Ödeneği elden geri istenmiş, bu karara tepki gösterip sosyal medyadan paylaşan öğretmen işten çıkarılmıştı. İşten çıkarma kararına tepki gösteren ve dava açan öğretmen Ahmet Yeşil'in başlattığı hukuk mücadelesi kazanımla sonuçlandı.

DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET İDDİASI
Karara ilişkin soL'a açıklamalarda bulunan Yeşil, işten çıkarılma kararı sonrası okulda inceleme yapan MEB müfettişlerinin kendisine "Devlet büyüklerine sosyal medya hesabından hakaret edip etmediğini" sorduğunu, okul yönetiminin kendisine baskı uygulamak için Facebook paylaşımlarının çıktısını alıp müfettişlere ilettiğini söyledi.
Bu süreçte devam eden mahkemeden, bilirkişi raporu doğrultusunda önemli bir karar çıktığını aktaran Yeşil, mahkemenin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten çıkarılma kararını keyfi ve hak gaspı olarak değerlendirerek işe dönüş kararı verdiğini söyledi.
Yeşil, "Özel okulların neredeyse yüzde doksan beşinde görülen ve öğretmenlerin umutsuzca boyun eğdiği böylesi uygulamalara karşı bu zafer bir örnektir" dedi.
(link)
---
Hocam hayırlı olsun. Bu işe dönüş konusunu biraz açar mısınız? Aynı okulda aynı şekilde devam mı edeceksiniz?

Scudo
Yaşa:harika: @Ahmetgitar kardeşim.Hukuk mücadeleni kazanmana çok sevindim.
Çoğu kişinin örnek aldığı yaşam biçimini terkedip okula dönmek isteğin oluğundan kuşkuluyum..
Her durumda aynı çizgini sürdürmen dileğiyle...

Ahmet gitarını konuşturmuş fesleğen gibi oturtmuş. Kendisinden sadece bu gibi tecrübeler sonrası R vites takmadan aynı çizgide paylaşımlarına devam etmesini diliyorum.

@Ahmetgitar Bey dava sonucuna sevindim. Öğrencilerinize dönecek olmaniz oldukça eğitici ve öğretici olacaktır. Hem öğrencileriniz hem de meslekdaşlarıniz için. ;)Işini iyi yapanlara hepimizin ihtiyacı var.

Lafa gelince demokratik özgür bir yapıda her birey görüş ve fikirlerini açıklamakta özgür. Ama gel gör ki burnundan kıl aldırmayan anlayışsız siyasetçiler yüzünden bırakın görüş bildirmeyi korku ve sindirme politikaları yüzünden insanlar bir şey söylemeye korkar oluyor. Zamanın siyasi üslup ve diplomatik dil konusunda en vahşi ve kontrolsüz dönemini yaşıyor ülkemiz ne yazık ki. Çokça örneklerini gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Haklı duruşunuz ve korkusuzca bu işin üstüne gidip ezilmediğiniz için tebrik ediyorum sizi.

Ahahah burada bunun haber yapılmasına şaşırdım. Sürpriz oldu
Sağ olun.
Bir yıldır inanılmaz zorlu bir süreç yaşamıştım.
Hatta öncesinde başlayan bir süreç.
Kısaca özet geçeyim,

Maya Koleji, tüm okullarda öğretmenlere bir kez ödenmesi gereken yıllık 800 lira civarında parayı zorunlu olarak ödemek zorundaydı. Okulların bu parayı ödemesi zorunlu ki zaten ödenen para da masraf adı altında vergiden düşüyor. Yani kurumların herhangi bir zararı olmuyor.
Tabi kâra odaklanan kapitalist şirketler için zarar etmemek tek başına yeterli değil.
Onlar hep kazanmak ister, ne şekilde olursa olsun.
Benim okulumun müthiş.zeki yönetimi de çözüm olarak bu paranın elden (makbuzsuz, ispatsız) geri verilmesini istedi. İlk günden kurulda itiraz ettim. Ya bu parayı vermeyin ya da geri istemeyin diye.
İlkin herkes beni takdir etti. Yüz elli öğretmen arasında çıkıp ben bu parayı vermem demek karizmatik şey tabi :D Ama haftalar içerisinde 150 civarı öğretmenin çoğu korku ve işlerini kaybetme riskiyle parayı elden teslim etti.
Hakkımız olan para geri alınıyordu.
Sessiz kalmak ne mümkün.
Aylar boyunca taciz edildim, para benden defalarca istendi.
Altı arkadaş bu parayı geri vermedik.
Tabi okul da siz misiniz büyük ben mi diyerek sözleşme bitiminde bizimle yeniden çalışmayacağını söyledi.
Bunun üzerine ben olayı sosyal medya hesabımdan duyurdum.
Aynı gün de MEB e şikayet dilekçesi.
Bunun üzerine okul sözleşmem devam etmesine rağmen beni aylar kala işten çıkardı. Hem de sosyal medyada okula iftira atıyor gerekçesi ile.
Adeta 812 lirayı geri vermeyen ben dört ay maaş ve tazminatım elimden alınarak cezalandırıldım. Hem de bir yalancı iftiracı olarak. Beni seven olayı duyup okula koşan velilerime "Ahmet kötü öğretmen diye işten çıkardık, o da bize iftira attı, elden para toplama diye bir şey mümkün değil" dediler. Benim gibi bir adama yalancı yakıştırması, hem de dik durduğum hakkımı yedirmediğim bir olayda.
Okulun sahibi büyük adam elbette. Tanıdıkları bol.
Ne ilginçtir ki okula gelen meb müfettişi hiçbir mağdur öğretmenle görüşmedi.
Adeta seçilmiş (daha sonra terfi alan) öğretmenler yalan beyan verdi. Okul aklandı.
Kâbus gibiydi.
Bunun üzerine mahkemeye dava açtım. O arada beni haklı çıkaran kuruldaki ses kaydı (öğretmenlerden paranın istendiği) elime geçti. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. MEB karşısında doğruları da söyleyen insanlara rağmen aleyhimde karar veren müfettiş raporu için MEB e de dava açtım.
Bu arada pislikler tek tek döküldü.
MEĞERSE OKUL SOSYAL MEDYADA SADECE DOSTLARIMA AÇIK OLARAK PAYLAŞTIĞIM MUHALİF SİYASİ PAYLAŞIMLARIN ÇIKTISINI ALIP BAKANLIK İLE PAYLAŞMIŞ HEM DE REZİLCE DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET SUÇLAMASI İLE.
Yüz binlerce lira hak gaspı soruşturmasında öğretmeni faşistçe köşeye sıkıştırmak!
İşte özel okul yönetimlerinin demokrasi ve etik anlayışı.

Neyse ki mahkeme, deliller, sağlam tanıklar ve okulun beni atma gerekçesi olan sosyal medya paylaşımlarımda hiçbir suç unsuru olmaması hakimin benim iş akdimin feshinin çalışma hakkımın gaspı şeklinde yorumlamasına sebep oldu.

Dahası eğitimin fillerine karşı bir kızıl karınca olarak önemli bir kazanç elde ettim.
Sinen, hakkı yenen her çalışanın bu davadan öğreneceği çok şey var.
Hak verilmez alınır.
Ben hakkımı bir yıllık çetin mücadele ile aldım. Her türlü yıldırma, korkutma ve fakir bırakma oyununa rağmen.
Darısı diğer emekçilerin başına.

@cazci sevgili dostum çalışmayı düşünmüyorum.
Özel derslerim, üniversite ve bir özel okulda ders ücretli olarak çalışmalarım sürüyor. Bu süreçte çokça okuldan davet aldım, kabul etmedim. Bir daha kimse benim ömrümü işe adamamı sağlayamaz. Kaynakları, parayı ve ömrümü tüketmediğim bir hayata aynen devam :)

@cazci işe dönmeyeceğim derken elbette bu dava sonucu hak ettiğim iyi bir tazminat var. Bu kurduğum hayat standardı ile bi beş yıl bana yeter gibi ne de olsa ayda 500 lira bana yetiyor :D

@cazci yemek demişken,

Onların devlet büyüklerini yerim ben!

Devlet büyüğü ne la? Devletin büyüğü söylemi kadar aşağılık bir söylem var mı?
Devletin büyüğü küçüğü mü olur?
Devlet büyüğü söyleminde bile bir salaklık, bir cehalet var.

Bu arada olay geçen yıl Birgün, Evrensel, Odatv, soL ve birkaç bağımsız yayın dışında ekşi sözlükte de DEBE olmuştu,
(link)

Aynı süreçte forumda şöyle bir konu açmıştım, tüm iç sıkıntım orada mevcut,
Alıp başımı gidesim var...

Şunu da anladım, sesimizi duyan yok. Birlik ve Dayanışma içerisinde olursak ancak sesimizi duyurmak mümkün. O sebeple hep söylerim, mutlaka örgütlü bir mücadele içerisinde olmamız gerekiyor. Sendikalı oldukları için işten atılan Sütaş işçilerinden bugün haksız yere eğitim kurumundan atılan bir öğretmene kadar herkese destek olmak gerek. Bizim bizden başka dostumuz yok.
Bugün törpülenmesine rağmen biraz olsun haklarımız varsa bu yüzlerce yıldır insanların hakları için ölümü bile göze aldığı içindir.
Hiçbir kapitalist patron isteyerek emekçiye hak vermez.
Hak için mücadele etmek lazım.
Eğer mahkeme aleyhimde karar verseydi açlık grevine başlardım. Böylelikle dikkat çeker okulda doğru düzgün bir soruşturma yapılmasına sebep olurdu.
Mücadelenin sonu yok.

"Savaşan kaybedebilir, savaşmayan ise zaten kaybetmiştir" Che Guevara...

Haklıya hakkını vereceksin. Senle zıt görüşe sahip olsa bile. Senle aynı görüşte diye de birinin hakkını yemesine göz yummayacaksin. Eğer bunu yapabilirsek (-ki sanmam) o zaman uygar medeniyetler seviyesine erişebiliriz. Tebrik ederim...

Hakkınizı almışsınız tebrik ederim. Doğru,dürüst, çalışkan olmanın hiçbir faydasının olmadığını, kamu kurumlarında sadece yalakalıkla terfi edildiğini biliyordum.
Bunun özel sektörde olmadığını zannederdim h yanılmışım.

Ahmet hocam elinize yüreğinize sağlık. Herkes sizin gibi haksızlık karşısında dursa zaten haksızlık yapacak olanlar bu günkü gibi başları dik gezemezdi. Helal olsun diyorum yolunuz açık olsun. Sizin soyadınızı gitar sandığımdan Ahmet Yeşil kim dedim bi an :D

Tebrik ederim öncelikle azminiz için. İktidar dediğimiz yapı sermayeye dönüşüp enstrümanlarıyla akademi, medya, spor dünyası, sendikalar, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri vb. içine sirayet edip onları ve dolayısıyla toplumu dönüştürmeyi bırakmadıkça nüfus hikayedeki 150 kişiye doğru homojenize olacak bu ülkede. Sonra da o 6 kişiye benzeyenleri marjinal olarak yaftalamaya devam edeceğiz.
Halen bu gibi kararların çıkabildiğini duymak şaşkınlık ve ümit verici. Bu ülkede binlerce insan haksız nedenlerle göz göre göre, hukuka rağmen işsiz bırakıldı, mevcut hakları gasp edildi. Gündemde yer alan sıcak ve can sıkıcı örnekleri de mevcut. Dilerim bu karar gibi vakalar çoğalır.

@Ahmetgitar Tebrik ederim dostum. Harika bir iş başarmışın. Şimdi tazminatı alınca üzerine "Arı Maya" tişortu giyip kutlama için güzel bir yerde iyi bir yemek ye ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşıp "Bu yemeği hakettim çok da güzel yedim" de ve nispet yap.

İnsanın siyasi yazılarını gönderip kışkırtmak ne ya?Belden aşağı vurmak dedikleri bu olsa gerek.Mide bulandırıcı...

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Ahmetgitar
Tebrikler emeğine sağlık hocam

• Beğen
Geçmiş olsun Ahmet Hocam hak verilmez alınırın canlı kanıtı olmuş bu hayatın güzellikler getirmesi dileğiyle [emoji4]

• Beğen
Çok sevindim dostum tebrikler [emoji122][emoji122]

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Geri