Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ahşap çalışmalarım

@MuratHan

Murat Bey,,,

Aynı jenerasyonuz (ben biraz büyük olabilirim) 1970 yılında 10 yaşındaydım... Çocukluğum ağaçların üzerinde yaptığımız evlerde, türlü çeşit oyunlar ile geçerdi. Araba, yok, televizyon yok, hiç bir şey yoktu ama çok mutluyduk. İlk masatenizi raketimi aldığımda birlikte uyumuştum Tophanedeki amerikan pazarından almıştı babacığım. Markası Akitsu idi :)

Hobi ve spor bireylerin olmazsa olmazı olmaları bana göre. Hobilerim ve yaptığım sporlar bana 55 yıllık hayatımda çok şeyler kattı, çok güzel insanlar tanıdım, dostlar edindim. Dilerim hayalinize kavuşur istediğiniz atölyenizi kurarsınız. Her konuda da size bilgim dahilinde destek olurum..

Saygı ve sevgilerimle,

Scudo
@MURAK abi merhaba.. buradada bulduk birbirimizi... ahşap işlerinden sonra bende bisiklete merak saldım... tekrar görüşmek üzere iyi forumlar dilerim...

@ERDİNÇ DURAN

Dünya küçük Erdinç,,,

Ben de aynı şekilde yeni başladım.. :) Sanada iyi forumlar. Okunacak, öğrenilecek çok şey var...

@MURAK
Çok güzel işler ortaya çıkartmışsınız tebrik ederim. minyatür bisikletler güzel olurdu aslında :) Ama zor olur sanırım.. başarılarınızın devamını dilerim

@MURAK Murat Bey elinize sağlık, o zaman sizden bunun gibi bişi beklesek baya sürer sanırım yapımı :)

http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/02/Sanomagic-Wooden-Road-Bike.jpg

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
@Yunus M.

İlgi ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.. Çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Basitinden bir iki deneme yapar paylaşırım...

@alpyese Alper Bey gözümü alamadım :) :)

Çok kolay bir şey değil. Ben başka örnekler de biliyorum. Bakalım bellim mi olur.?? :) :)

@MURAK Murat Bey elinize sağlık. Yaptığınız ürünler ve burada paylaşmanız çok güzel. Elinize sağlık. Dediğiniz gibi insanın bir uğraş edinmesi ve sporla ilgilenmesi gerçekten çok önemli. Bu, kişinin yaşamına birçok olumlu yön kattığı gibi başkalarına da örnek sunmak bâbında pek kıymetli. Örneğin, spor yapmak kişiyi bedenen yorsa da zihnen dinlendirmekte, kişide öfke gibi olumsuz duyguyu ortadan kaldırmakta. Aynı şekilde el emeği uğraşılar da böyle; kişiyi dingin kılarak toplum yaşamına da olumlu bir etkide bulunmakta. Keşke toplumumuzda, özellikle de orta yaş üstü ve emekli insanlarımızda bu yaygın olsaydı. Söz gelimi bir öğretmenin emekli olup dünyâdan elini-eteğini çekerek günlük bulmacasını çözüp akşama doğru kendisini kahveye atması ne kötü :)
Bu arada uzun zamandır ahşap işine de el atacağım, nereden başlayacağımı bilemediğim ve belki de tembellik ettiğim için işe girişemedim bir türlü. Kendime en son gitar gövdesi yapmıştım yardım alarak. Görsel açıdan kusurlu olsa da çalımda, sesi iletkenliğinde kusur yok. İş görüyor. Amacımsa 20x20, 30x30 cm boyutlarında ahşap bularak onları işlemek. Bakalım, bir gün başlarım umarım.
Yeni paylaşımlarınızı bekleriz. Tekrar, ellerinize sağlık.

@7haiku Hobi ve spor kültürü farklı bir konu. Maalesef ülkemizde çok yaygın değil. Bu farklı ve ekonomiksel nedenleri bile olsa mazereti olmaması gereken bir konu. Dilerim gelişir.. Verdiği iç huzur hiç bir şeye değişilmez. Dilerim hayallerinize kavuşur ahşap çalışmalarına başlarsınız. Buna biraz olsun neden olabilirsem de çok mutlu olurum..

İlgi ve beğenileriniz için teşekkür ederim..

@MURAK Ben de teşekkür ederim. Ahşap bulma konusunda değil de hangi aletleri almam gerektiği konusunda yardıma ihtiyâcım olabilir. Gerçi ne yapmak istediğime göre de değişir sanırım. Örneğin 30x30 cm. ölçüsünde ahşap alıp insan yüzü, minik hayvancıklar, anahtarlık gibi şeyler yapmak isterim. :)

@7haiku

Siz niyet edip başlayın gerisi gelir. Ben dilim döndüğünce, bilgim yettikçe destek olurum. Sevdiğim bir Çin sözü vardır. 1.000.mil sürecek bir yolculuk ilk adım ile başlar derler...:)

Söylediğiniz gibi basit bir el testeresi ile inanılmaz keyifli işler yapabilirsiniz..

46779 dosyayı görüntüle

@MURAK :) O halde ilk fırsatta basit bir el testeresi alacağım. Kedi de ne güzelmiş. Cesâretlendim. Sağolun.

@MURAK Murat ağabey, ürünlerden ziyade atölyenizi beğendim; hatta bayıldım. Keşke benim de olsa -bu arada maaşallah dedim sizinki için merak etmeyin- şimdilik zor tabii böyle bir yer; ama ben de ufaktan tamir çantası adı altında malzeme toplamaya başladım. Günden güne çoğalıyor malzemeler, sonunda sığmıyor deyip bir odayı kapatırım ben de.

@earendil05

Atölyemi bende çok seviyorum. Evlenirken eşimden tek bir ricam vardı. ''buraya dokunma, karışma,kapatırsak ben ruhen ölürüm'' demiştim.. Çok şükür 20 sene oldu ne dokunan oldu, ne de karışan. ;) Dilerim daha güzelleri senin olur..

@MURAK Ben tek rica hakkımı galatasaray maçları için harcadım abi :)))

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Evlenince bir de böyle bir şey var değil mi :) Korkuyorum :D

@7haiku

Oooo daha neler var.!!! :)

İşin şakası bir yana güzel müessese ancak kolay değil. Özellikle birden fazla hobi ve uğraşısı olanlar için.. 38 yaşımda evlendim 40 yaşında baba oldum. Güzel günlermiş :) Bu günlerimize de şükür..

Bekar arkadaşlar korkmayın, bence de çok güzel bir şey. Tabii baba olma kısmını yaşamadım henüz; ama o da olacak inşaallah.

Hocam gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık

Geri