Scudo Sports

Ailem bisikleti eve koymama izin vermiyor

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
  • Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Scudo
33 yaşındaki birinin ailesine ev kiralayıp bakabilmesi gerekiyormuş... bu nasıl bir kibir nasıl bir cehalet. Kimileri kendi şartlarını diğerlerinkiyle her dönemde aynı sanıyor. "Biz çalıştık kazandık" savunmasının altında muazzam bir tarihsel koşulların denk gelmesi talihinden habersizlikten başka bir şey yatmadığını kabullenmek imkansız. Küçük burjuva ahlakçılığı böyle bir şey. Yarı-münevver olmak böyle bir şey.

Bu kafa Marie Anthuanet (doğru yazamadıysam affola) kafasıdır, hani "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" diyen zavallı fransız kraliçe...
@ErzincanLee anladığım kadarıyla balkona koyabiliyorsun, al bir büyük poşet, koy balkona? hırdavatçılarda ucuza bulursun , ya da motosiklet için brandalar var, kargo dahil 60 tl gibi..Pekala bikletide örter, onu deneyebilirsin, ben yıllardır motor için kullanıyorum...Güneş yağmura karşı gayet iş görüyor..

@Suyla asosyal bir insanım zaten bunun için almıştım bisikleti hicbirşey yanaşmıyor eve kiracı geldik yok ev sahibi onu der yok millet bizi kınar Zihniyet bu şeker kolesterol var pederde olayları büyütmek istemiyorum o yüzden balkonda çürüyecek hiç degilse birine yarasın lazer kask almıştım onuda hediye vereceğim fiyatı kabul eden olursa
Zaten ne geliyorsa hep " Elalem ne der " mantığından geliyor. İnsanlarımız elalem için değilde kendisi için yaşamasını öğrenmesi lazım.

Bu arada ben bir koyu bisiklet hastasi olarak evime bisikleti sokmam ve sokturmamda. Sartlar ne olursa olsun bu karaimi hic bir sey degistiremez.
Ne yapmalı, bisikletlere ayrı ev mi tutmak lazım? Ya da garajı olmayan bisiklet almasın mı diyoruz bu durumda?

33 Yasindaki bir insan ailesini bir seye ikna edemiyorsa inanin o kisiye buradaki yüzbin üye degil türkiye bile yardim edemez.
İnsanlar geçtim bisikleti, kiminle evleneceğine, nerede çalışacağına kadar aile ve çevre baskısı altındalar. Bu tip toplumsal gerçeklerden ne güzel sıyrılmışsınız.

Ben bu mesajları okuduğumda oğluna saygı göstermeyen bir baba figürü gördüm. Ama sizin tavsiyeniz "baba'nı burada ifşa etme" demekten öteye geçemiyor.

Murat Çömez'in dili ağır olmuş ancak demek istedikleri bence "babam almıyo, anlamıyo, hak vermiyor" diyip 3 gün sonra bisikleti satıyorum!! denmesine, vazgeçilmesine tepki olmuş. Her aile her insan her kişilik farklıdır. Ancak bende Murat Çömeze hak veriyorum bisiklet fotoları dağınık (ardiye gibi) bir balkondan geliyor. Ört üstünü, baban balkona bile çıkmıyordur büyük ihtimalle. Kapansın konu.
Konuyu başka yerlere çekersek tabiki herkez maddi özgürlük, müstakil ev, garaj + bisiklet garajı, üstüne bir de atölye ister. Olanı var, olmayanı var, olamayanı var. Oralara girmemek lazım.
Bende 33 yaşındayım, hatta evliyim, bugün dahil babam her gördüğünde "hadi gel bakayım tut şunu şöyle yapalım" diye peşinen iş buyuruyor. Yani gözünde hala küçük oğluyum. Ne yapıyorum? dediğini yapıyorum, sonra kendi bildiğimi yapıyorum, zamanla herkes kendi sınırını görüyor, bir noktadan sonra karışmıyor.
Ailenizle iyi geçinin, herşey olur. Sağlıkla kalın.

Son adam dövücü @Murat Cömez .
Her konuda böyle agresif şekilde insanları kendi maddi-manevi gerçekliğinize ya da düşüncelerinize göre yargılayarak tenkit ediyorsunuz. Bir şekilde forumda size üst düzey saygı duyan insanlar tarafından da alkışlanıyorsunuz. Adamı bir dövmediğiniz kalmış. Ne kadar tanıyarak böyle ağır laflar ettiniz anlamak güç zira biraz merhamet duygusuyla yaklaşmış olsanız ya da bahsettiğiniz gibi arkadaşın yazdıklarını okumuş olsanız bu sözleri sarf etmezdiniz.
Son olarak bu yaşımda @HakanAydn modeli baba olmayı tercih ediyorum. Dilerim o yaşa geldiğimde de böyle düşünürüm.

Bu konuyu her üst sırada görüşümde bahsi geçen arkadaşın ailesiyle anlaşmış olarak konunun kapandığını umuyorum ama nereden nereye.

Bu konuyu her üst sırada görüşümde bahsi geçen arkadaşın ailesiyle anlaşmış olarak konunun kapandığını umuyorum ama nereden nereye.
Hayır birbirimize sarmaya başladık admin foruma almayacak o olacak :ssrtcbya:

@Vintage. Konu tatlıya bağlanamasada arkadaş uzatmak istemedi (sağolsun özeldende bunu ifade etti).. Satar, satmaz, branda alır artık kendi bileceği iş, belki tekrar yazar bilgileniriz ama an itibarıyle konu kapanmıştır...Fazlası dedikoduya kaçar..🙂..

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Arkadaşlar yukarıdada yazmıştım zaten admin arkadaşlar aktif ise konuyu kitlemesini rica ediyorum. Başka olaylara yön almadan, bir kaç arkadaş tavsiyesine uygulayarak devam edeceğim.
HOŞÇAKALIN

Bunlar sorun değil ki. Benim de eşim eve bisikleti almıyor. Kesinlikle izin vermiyor napayım yani. 10 ay oldu sanırım alalı ortak garajda yatıyor. Duvara iki tane kocaman kapalı kanca çaktım. ikisine birden zincirliyorum. üstünde hiçbir şey bırakamıyorum. El mahkum sokmuyor eve. Yalnız değilsiniz. Ortak alanda korumanın yolunu bulacaksınız.
@z_g_h bende de aynı durum mevcut. Garajda değil ama kilitli sığınakta duruyor. Hanımı bir türlü ikna edemedim. Ama hak da vermiyor değilim, ev biraz küçük, balkonlar da sürekli güneş alıyor korumam mümkün değil. Ben olsam ben de içeri almazdım. 😂

Ben, duvarda asılı bir bisikletin oraya şık bir aksesuar görünümü verdiğini düşünüyorum.
Bu yüzden, netten araştırıp, evin içinde çok güzel görüntü verdiğini düşündüğüm bir sürü bisiklet görselleri buldum. Önden bunları eşime gösterip "aa ne kadar enteresan, duvara asılan bir bisiklet aslında ne kadar güzel ve modern bir aksesuar gibi görünüyormuş" diyerek alttan alttan ısıtmaya başlamıştım. Tabi ki bu olaylar bisiklet almayı planladığım dönemlerdeydi. Sonrasında "ben bisiklet alacağım ve bunlar gibi bir duvara asacağım" demelerim başlamıştı. :) En sonunda da kendime bisiklet aldığımda bu dediklerimi yaptım. Şimdi benim, eşimin ve kızlarımın bisikletleri var ve 2 büyük bisiklet duvarda asılı.

Yine bir forumdaşın daha hevesini kırdığınız için teşekkürler. Kendi ricası üzerine konu kilitlenmiştir. Umarım iyi niyetli mesajlardan kendi çözüm yolunu bulur ve bisiklete devam eder, hiç kimsenin sizi bisiklete küstürmesine izin vermeyin lütfen @ErzincanLee , iyi forumlar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri