Scudo Sports

Aileyle gidilebilecek çadır kampı tavsiyeleri

CaGe

Bana bir kadeh deniz ver Yorgo
Tepki
634
İsim
Can
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar, malum fiyatlardan ötürü artık çadır tatili yapmaya karar verdik ailecek. Karı-koca ve ufaklıkla beraber gideceğimiz plajlı, wcleri temiz yerler bakıyoruz.
Sizden ricam mekan tavsiyelerinizi, tecrübelerinizi, şikayetlerinizi ve fotoğraflarınızı bu başlık altında toplamanız. Ben ve Benim kafadaki birçok kişiye de yardımcı olmuş oluruz.. :hhhhhh:

Scudo
@CaGe
Wc si temiz kamp hiç görmedim.:(

• Beğen
Tepkiler: Wasabie ve CaGe
Antalya Tekirova Yıldırım kamping

• Beğen
Tepkiler: CaGe
@Atasoy Tabiki evlerdeki gibi temiz olmasını beklemiyoruz da, girilebilecek kadar diyelim :)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve Atasoy
Zetaş Camping - Bodrum.

Plajdan faydalanabiliyorsunuz. (Normalde ön tarafındaki otel müşterileri kullanabiliyor diye biliyorum) WC'ler kamping standartlarına göre temiz. Fiyatlar makul.

Facebook kullanıyorsanız oradaki kamp gruplarına üye olup araştırma yapabilirsiniz. Camprail grubunda genelde çok paylaşım oluyor bu tipte

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve CaGe
@hauy Teşekkür ederim, facebookum var fakat fazla kullanmıyorum.. Sinir bozucu oldu iyicene.. :)

Tuvaleti temiz olan yer ariyorsaniz yurtdışına gideceksiniz. Bizim insanımız tuvalet kullanmayı bilmiyor

• Beğen
marmaris /çubucak orman kampı güzeldir. beklentilerinin tümünü karşılar

• Beğen
Malesef, wc yi zaten geçtim. Millet pisliklerini, çer çöpünü bile dağıtarak bırakıyor ormanı. Bira içtikten sonra şişe kırmak gibi öküzce adetlerimiz var..

Marmaris içmeler de jandarmanın yanındaki kamp alanı fena değildi, WC ve duş idare eder. Son fiyat durumunu bilmiyorum 2014 yılında 20 TL falandı. Elektrik veriyorlar kendin 5 mt falan bir üçlü alsan yetiyor, araç içinde kamp alanının karşısında park yeri var ayrıca kamp alanının karşısında pazar yeri gibi bir yer var (kamp alanı şehire 20 km bu arada), plajına gelirsek kumsal yok, beton bir bentten giriliyor suya birde iskele var ama deniz güzel.

Erdek girişinde üç tane kamp alanı var birine sadece baktım konaklamadım, çok kötü değildi, bu yaz 20 ile 25 TL arasında idi fiyatı. Şehire gene bir 10 km var, araç park yeri biraz sıkıntı (araç parkı hepsinde aynı fazla arazi yok) plajı güzel kumsal kumu ince ama suyu deniz analı, kapıdağında denize gireceksen zaten köylere git oraların koyları güzel ormanlı civarları özellikle. Kamp alanının çevresinde bir kaç bakkal büfe tarzı yer var, elektrik gene var bir üçlü priz götürsen yeter.

Sinop (memleketim diye sölemiyorum ha:krsn:) karakum plajında kamp yapılabiliyor (tesis var bungalov tarzı evler var), fiyat hakkında bilgim yok ama çok uçuk değil, burada elektrik sıkıntı, çadır kuracağın yer binaya yakın değilse baya uzun bi uzatma lazım, duşlar açık kapalı duş yok, WC ler güzel (kağıt bulamayabiliyorsun ama bayramlar hariç temiz oluyor), 2 plajı var birinin girişi yosunlu diğeri iskelenin arka tarafında kalıyor güzel ama su çabuk derinleşiyor, plajın kumu güzel ince, karadenize göre suyu da durgun çok dalga olmuyor, şehire 2 km falan minibüs işliyor önünden. Karşısında bir otopark var ama çok büyük değil dolu olabilir yol kenarına park edersin doluysa.
Birde Sinopta Sarıkum var, kurulu tesislerde var çadır için ama çoğunluk araziye kamp kuruyor, plaj çevresindeki ücretli WC leri ve duşları (genellikl tesislerinkini) kullanıyor, ya da ormana... elektrik gene sıkıntı, aracı istediğin yere çek sorun yok, istersen denize sok:koptum:.
Birde Yuvam var, ayışığı kamping diye geçer, WC ler ve duş kötü, son gittiğimde elektrik sıkıntısı yoktu, burada araç mantığı biraz farklı, aracı içeri sokup çadırı dibine kurabiliyorsun değişmediyse. Yuvam tarafının plajı güzel kumu ince ama haftada 4 gün kesin dalgalı, birde aynı plajın arka tarafı var ayışığı plajı kumsal çok iyi değil su yer yer kayalık şöle bi durum var bi taraf dalgalı iken diğer taraf sakin oluyor. Buranın fiyatları oynak sezonda gidersen 40 TL kadar isteyebilir. şehire yakın gene minibüs işliyor, yanında restaurant var büfe falan var.

Ölüdenizde 2 yer var, WC ve duşları orta halli sıcak su bulmak mümkün değil, ölüdenize yürüyüş mesafesinde 1 km kadardır, dolmuş işliyor olması lazım gördüm çünkü gelen geçen dolmuşlar ama kullanmaya gerek duymadım. Fethiye ye gitmek için araç lazım (gitmende gerekir ölüdenizde her şeyi bulamıyorsun). Araç parkı sıkıntılı değil, yer bulursun, buralarda elektrik sıkıntılı idi, 20 ile 30 mt kadar uzatma gerekebiliyor en son 2012 de gittim değişmiş olabilir belki. Ama denizine gelirsek sözün bittiği yer :harika: Türkiyede 1-Kaş, 2-Ölüdeniz, (çadıra gerek yok hatta, sahilde şezlongda uyu).

Antalyaya yolun düşerse birde Köprülü kanyonu dene derim, deniz kenarı değil ama sıcak yaz günlerinde suyu ilaç gibi, burada bir tesis yok, elektrik WC duş vs yok, araca park yeri bulursun, çok yoğun bir yer değil, şehire 50 km falan ama suyu güzel:harika:

Marmaris içmeler çubucak aynı yer @wakizashi arkadaş ile aynı yeri tarif etmişik.

@thieft3000 Üşenmeden hepsini ayrıntılı yazdığın için teşekkür ederim :) Erdek te Yeşilçam camping diye bir yer var, bizim komşu sürekli oraya gidiyor. Kefil. anlata anlata bitiremedi. Fakat ben güney ege ve akdenizciyim daha çok :)

Karadeniz turunu "yaylalar üzerinden, oradaki pansiyonlarda ya da bungalowlarda kala kala" düşünüyorum birkaç sene içinde. :)

• Beğen
Tepkiler: thieft3000
Hangi ildesiniz kamp alanına ulaşımı neyle yapacaksınız ve aile bireylerinin durumu genel etkenler mesela küçük çocuk varsa veya birkaç gün kalinacaksa mutlaka temiz düzgün wc ve lavabo ihtiyaç. Eşli gidilebilecek kamplar yaban hayatının yoğun olmadığı heryerde olabilir .

Tavsiye ilk kamplarınızda yanınızda ufak bir tüp götürüp onda yemek ihtiyacınızı karşılayın ilk kamplarda genelde ateş yakmak düzen kurmak ödün bulup ocak hazırlamak felan tecrübe gerektirebiliyor.
Gideceğiniz yeri, neyde kalıp yatacaginizi, ne yiyip iceceginizi hava durumuna gore ne gideceğinizi önceden mutlaka planlayıp ona göre hazırlamalısınız. Örnek veriyorum uzun sureli kamplarda sogutucunuz yoksa donmus gidalar veya cabuk bozulacak peynir gibi kahvaltiliklar goturemezsiniz ona gore hazirlik ve plan yapmaniz gerekir.
Gideceğiniz ve planladığımız kampa gore eşya bulundurmak çok önemli genelde ilk kamplarda benim gibi çok detayciysaniz oda lazım olur bu da lazım olur çantalar dolusu yükü bosyere taşımış olursunuz youtube uzeinde kamp hazirligi ve olmasi gerekenler ile ilgili cok fazla video var onlari izkeyerek az cok birseyler beliriyor kafada. Ve arabalarda yük ve eşyada taşısanız mutlaka yanınızda olmayan birşey lazım olacaktır bunların üstesinden gelmeyi yavaş yavaş öğreniyorsunuz.

Fazla uzun yazdım sanırım genel olarak on hazırlık önemli ve gittiğiniz yere ayak uydurarak yaşamayı ve zevk alabilmeye çalışmak önemli...

20180909_112849.jpg 20180909_112849.jpg 20180826_062621-01.jpeg 20180909_064354-01.jpeg 20180909_085302-01.jpeg 20180826_091748-01.jpeg IMG_20180825_214130_171.jpg IMG_20180908_210725_240.jpg IMG_20180826_065331_818.jpg

@Ahmet.YILDIZ Eşim ve 3 yaşındaki kızımla gideceğim. Decathlonun fresh black tünel çadırlarından alacağım, elektrikli kamp ocağımız var. Gereken ne varsa alınacak, buzluk vs. :) Bazı yerlerde şezlongların paralı olduğunu duyduk. Onun için de gölgelik alacağım...

Rahmetli kayınpeder maceracı olduğundan, eşim zamanında ailecek kamplara gitmş de benim tek tecrübem, deprem zamanı arabanın brandasından yaptığım çadırda kalmaktı 5 gün :))

kamp ocağını tüplü al yaw elektrik bulamazsın her yerde bide o 2 kW falan her elektrik hattı kaldırmaz. Çocuk varsa şişme yatak gerekir, yorgan, yastık (şişme olabilir), ve en önemlisi sinek kovar :D

• Beğen
@thieft3000 hepsi alınacak.. En az 1.500-2000 tl masraf gözüküyor zaten bana, belli :)
Bundan sonraki senelerde rahat edicez, bir kerelik bu masraflar kaçınılmaz :)

Geri