Enes Türk
Üye
- Tepki
- 15
Merhaba. Uzun yıllar MTB kullanmama rağmen klasik bisikletlerin estetiğinden aldığım hazzı hiçbir bisikletten almıyordum. Nitekim, karar verdim ve klasik bir yarış bisikleti almaya karar verdim, birkaç aylık araştıma sonrasında aradığım bisikleti buldum. Sonrasında forum da gördüğüm fixed ve single speed projelerinden sonra bu bisiklet ile ne yapacağıma da karar vermiştim. Bisikleti internet üzerinden Ankara'dan buldum. Sadece bir resim olmasından dolayı biraz riskliydi ama AIROLG markasını görebildiğim için uygun fiyatlı olması dolayısı ile satın aldım. Klasik bisikletlerin tarihi ve hikayelerini pek araştırmadım ama AIROLG markasının kime neye ait olduğunu merak ettim ve başladım italyan forumlarında dolaşmaya, çeviriler sayesinde öğrendim ki AIROLG zamanın faşist rejiminden korunmak amacıyla , 1922 yılında Alfredo Focessi tarafından kurulmuş AMF GLORIA bisiklet markasının bir alt markasıymış. Sonradan baktım ki (ilk başta hiç dikkatimi çekmedi) markaların isimlerini yanyana koyunca,burada bir ANAGRAM kullanılmış. AIROLG GLORIA'nın tersten yazılmış hali. Tüyleriniz diken diken oldu mu? Ben ilk farkettiğimde oldu, ve bu hikaye beni çok etkiledi, bisiklete daha çok bağladı. Ne yazık ki AMF GLORIA şirketi 1955 yılında batmış. Bu da bisikleti büyük bir ihtimalle 1922-1955 yılları arasında bir model yapar.
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda maşa ve kadronun boya sökümü işlemine başladım, maşada ki yamukluğu giderdim fakat en büyük problem olan kadro da ki vurukları nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Gerçekten çok yazık edilmiş, sanırım hurdalıkta beklemekten hafif bir içe bükülme olmuş onu düzeltmek için çekiçle vurmuşlar.Bir de sonradan arka tarafa metal oturak konmuş. Fikirlerinizi bekliyorum..Umarım kısa zamanda toplayıp huzurlarınıza sunacağım. Bu da internette bulduğum bu bisikletin kırmızı rengi. AIRLOG MISURA olarak geçiyor.
Herkese İyi Çalışmalar,
Enes Mahmut Türk
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda maşa ve kadronun boya sökümü işlemine başladım, maşada ki yamukluğu giderdim fakat en büyük problem olan kadro da ki vurukları nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Gerçekten çok yazık edilmiş, sanırım hurdalıkta beklemekten hafif bir içe bükülme olmuş onu düzeltmek için çekiçle vurmuşlar.Bir de sonradan arka tarafa metal oturak konmuş. Fikirlerinizi bekliyorum..Umarım kısa zamanda toplayıp huzurlarınıza sunacağım. Bu da internette bulduğum bu bisikletin kırmızı rengi. AIRLOG MISURA olarak geçiyor.
Herkese İyi Çalışmalar,
Enes Mahmut Türk