Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

airtiles modemi alıcıya çevirme

Mustafa Volkan Koca

Forum Bağımlısı
Tepki
472
arkadaşlar artık internetimizi aşağı kattakilerle paylaşmaya karar verdik laptobumun zaten wirelessi var ama sorun masaüstünde wireless modemi alıcıya cevirmem lazım

internette airtiles 205 modemi wireless alıcıya cevirme anlatılıyor ama 204 modeli için ayarlar mevcut değil kablosuz ağları alğılıyor ama bağlayamadım birtürlü daha önce yapan veya yardımcı olabilecek varmı acaba

• Beğen
Tepkiler: ilyasss
Scudo
hocam bu konuytu ilk defa burda senden duydum gerçekten böyle birşey mümkün mü wireless modemi kablosuz alıcıya çevirmek??

kablosuz ağlarınızı algılıyor ise ve o ağlara bağlanamıyorsanız,bunun nedeni;kablosuz ağların şifreleridir.Ayrıca airties 205 ve 204 aynı ayarları kabul ediyor.

• Beğen
@ilkay çağda

ayarları doğru yapılmadığı için şifre falan sormuyor. ayarlar aynı olabilir ama menüler faklı olduğu için 205de olan şey 204 de farklı bir adla yer veya daha değişik bir şekilde yer alıyor

• Beğen
(link)
mesela burda anlatılıyor fakat menüler birbirini tutmuyor 204 için olanını anlatabilecek varmı acaba

• Beğen
sizin modeminizin ayarlarıyla bir sorununuz yok,anladığım kadarıyla,kablosuz ağınıza bağlanamıyorsunuz.Onun da şifresini kablosuz ağınızın ismini ekranda gördüğünüzde girin veya (link) şu sayfaya bir bakın.

• Beğen
@alkan koca

teşekkürler hocam valla sayende yeni birşey daha öğrendim;)

@ilkay çağda

verdiğiniz adreste bu bilgi yer almıyor bu modemin özelliği ama kullanamıyorum modemin access point özelliği diye geçiyor ama yapamadım birtürlü kısaca wireless modeminiz artık bir yayın yapıcı olarak değilde yayın alıcı konumuna geliyor ve siz etraftaki herhengi bir kablosuz ağa modemle bağlanabiliyorsunuz

Merhaba,
Airtiesin wob 201 ini kullanıyorum
2007 yılından beri uzak mesafalerde weri taransferi sağlıyorum.
yardımcı olurmu bilmem ama benim başım farklı modellerde benzer bir sorun gelmişti
aynı modellerde bile farklı yıllarda üretilmiş cihazlar arasında mesh yapamayabilirsiniz.
çözüm modemlerinizin güncel firmware update lerini yapın. o zaman cihazlarınız birbirini görecektir.

bunu ben yaptım orda anlatılanlara göre uğguladım fakat bir türlü kablosuz olarak iki modemi birbirine bağlayamadım.bendeki modemden üst çapraz kata kablo çektim, kabloyla iki modemi bağladım birbirine. Acsess point olarak kullanabiliyorum.( tabi verdiğin linkteki ayarları yapman gerekiyor) her iki daireyede sinyal yayılmış oldu. Kablo ile bağlarsan sıkıntısız oluyor yani. ama sen masaüstüne bağlıcam dediğin için kablo çekmişken direk gider pc takarsın senınde bu işine gelmez. o yüzden daireler altlı üstlü ise arada daire yoksa ve modemin olduğu odanın tam altında yada üstünde kullanılacaksa bu bilgisayar, bir tane wi-fi adaptör alıp kullanabilirsin, uğraşmana gerek yok =) ama arada kat varsa, misal sen 1. kattasın dğer pc 3-4-5 falan ozaman sinyal sorun yaratabilir. dediğim şekildeyse aşağıdaki ürün sorununu çözer

(link)

ayrıca belirteyim o linkte bahsedilen olay; modemi access pointe çevirme işlemidir. Acess point ne işe yarar? Sinyal alanını genişletmeye yarar. Yani mevcut bir modemden çıkan sinyali alır güçlendirip tekrar sinyal yayar. Yani dediğin gibi öyle çevrede bir sinyal buldum modemi AP yapayım bağlanayım diye bir olay yok. modemi Ap yapman içinde cihazları birbirine tanıtman gerekiyor dolayısıyla yanlış bilgilerle yola çıkmışsın =)

http://www.tomshardware.pl/network/20030502/images/wireless_repeater_dl.gif

Geri