Scudo Sports

Akaryakıt rezaletimiz durmak yok yola devam :)

Koray Altıntaş

Daimi Üye
Tepki
133
08.12.2009 itibari ile pompaya yanaşıp 20Tl lik benzin rica ettiğinizde deponuza 5.95LT civarı benzin giriyor(95 oktan)Bu 09,12,2009'dada aynı olacak daha sonra gıden gunlerdede.Hatta bu günlerimizi arayacağımızı düşünmek çokta enteresan gelmiyor,en azından kendi düşüncem.

Çok kereler konuşulmuş nedenleri gerekçeleri tartışılmış bir konu aslında kendi içimizde akaryakıt fiyatlarının uçukluğu.Ben bundan bahsetmek istemiyorum sadece aklımın almadığı nedenini düşünerek bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.

Şu anda Dünya üzerinde akaryakıta en fazla para ödeyen ülkelerden biriyiz,gelir dağılımımız buna uygun olmamasına rağmen.Ama yayın organlarımız siyasetçilerimiz halkımız inanılmaz derecede duyarsız bir şekilde bunu izlemekten de ziyade kabullenmiş bir tutum sergilemekte.İşte bunu idrak etmekde fevkalade zorlanıyorum.Aracımı mümkün mertebe ihtiyacım olduğu kadar kullanıyorum,bu şekilde dahi pompaya yanaşmak can acıtacak düzeyde.

Ve her gün araçlarını kullanmak zorunda kalan insanalrı düşünüyorum.Ve buna bir cevap bulamıyorum.Ya ülkemiz denildiği gibi krizde değil askeri ücret yada diğer ücretler yalan, söylenildiği gibi değil el altından paralar veriliyor insanlara,ya herkes dedesinden ailesinden filan kalan paraları harcıyor yada gömü filan buluyor.Yahut bunların hiçbiri değilse niye bir allahın kulu cıkıpta abuk sabuk şeyleri tartısacağına şu tv programlarına YAHU BİZİM ÜLKEMİZDE AKARYAKIT NİYE BÖYLE SAÇMA SAPAN BİR RAKAMDAN SATILIYOR demiyor??Yada niye hiçbir sivil toplum örgütü kardeşim ne oluyor napıyorsunuz siz bu fiyatlar ne böyle demiyor?Yavru vatan dediğiniz ekonomısını turkıyenın goturdugu bilinen bir yerde bile akaryakıt bızım odediğimizden bariz ucuz!Ya sınır komşularımızdaki fiyatlar.

Eğer bunu çözen bir arkadaşım kardeşim ağabeyim ablam varsa cevap rica edeceğim:)

Scudo
Bisiklet kullan. :) Şaka bir yana ciddi bir sorun bu ülkemizde , bir aralar araçların arkasına ''bu arabada dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılıyor'' diye yazı asılıyordu.

Şunu merak ediyorum, devletin akaryakıt vergisinden kazandığı miktarın tüm gelirlerine oranı nedir? Bu oran diğer ülkelerin oranları ile karşılaştırıldığında yüksek kalıyor ise, yani devletimiz akaryakıt vergisine ciddi şekilde muhtaç ise daha uzun yıllar fiyatların düşmesi hayal olacaktır.
Diğer taraftan şunu da düşünüyorum ki, akaryakıt fiyatları Amerika'daki gibi ucuz olsa idi, bu memlekette bakkala ekmek almak için dahi arabasını kullanarak gitmeye hazır yüzbinlerce insan vardır.

@burhan ilter

Oranlar hakkında yuzde olarak yada sayısal bir veri cinsinden bilgim mevcut değil,ama verginin vergisinin vergisini aldıgını biliyorum :)Evet sölediğiniz doğru yanlız objektif bakarsak birileri bunu böle yapıcak diye diğer yanda kalan insanların mağdur olmasıda pek doğru gibi gelmiyor bana.Son olarakta inanın şu andada bahsettiğiniz kesim kullanıyor saten trafiğin durumuna baktığımızda anlayabiliryoruz.

Yıllarca her gelen hükümet benzini dışarıdan aldığımız için pahalı olduğunu tezini savundu peki son 1 sene içerisinde petrolun varili 140-150$ dan 30 $ a kadar indi ve aylarca öyle kaldı peki neden bizde 1 kuruş inmedi , yani petrolun varili bedava olsa bizde yine bu fiyattan satılır bizde her gelen hükümet için akaryakıttan alınan kazançlar,vergiler can simidi gibi, Türkiyede nerdeyse her evde 2 tane araba var bunu her gelen hükümet çok iyi biliyor ve biliyorlar ki benzinin litre fiyatı 10 lira olsa insanlar mecburiyetten yinede alıcaklar, yaptıkları şark kurnazlığıdır zavallılıktır ben artık hiç bir partiye oy vermeme kararı aldım eskiden kötünün iyisi der birine verirdim oyumu ama artık avuçlarını yalasınlar benim elimden bu kadarı geliyor unutmayınki hiç bir hükümet bir diğerinden daha iyi olmayacak.

@burhan ilter

Arz-talep meselesi tabiki! Ama maalesef spor yapmıyoruz! :(

• Beğen
Tepkiler: Koray Altıntaş
Gercekci olalim hukumet nasil para yaratacak? :cool:
Oncelikle Hukumetin calismasi-is yaratmasi lazim ama yandas basina bile baksan bir planlari yok.
Ikincisi herseyi 3 otuz paraya ozellestirdiler, simdi ellerinde para yaratacak kaynak yok. Ozellestirmeden gelen para dis acigin faizine yetmiyor simdi :eek:

Umudumuz acimasizca olan vergiler ( ama yat alirsaniz o ayri, ona vergi yok :ci: ), Aydin Doganin cezayi odemesi !!, Isvicreye para yatiran Arap muslumanlarin paralarini oradan cekip bizim ulkemizdeki bankalara yatirmasi...

Ben daha yeni arjantinden geldim:) Orda benzinin litresi 1.36 TL ile 1.5 TL arası değişiyor.

Burdan giderken ekonomileri çok iyi değil falan gibi duymuştum.

Şöyle söyliyeyim Türkiye 100 senede geçse 200 senede öyle bir şehir düzeyine gelemez :)

Adamların yaşam tarzları farklı.

Devlet nereden para kopartacağım diye bakmıyor tam aksine insanlarına sahip çıkıyor , onları nasıl daha az yorarak nasıl daha fazla para kazandırabilirim ihtimallerini hesaplıyor.

Az buz değil 1 ay orda kaldım.

İnsanlar saat akşam 8 den sonra spor yapmaya çıkıyorlar.

En kötü 1000-1500 insan büyük bir parkta koşu antrenmanı yapıyor.

Bu rakam kesinlikle abartı değil.

Gece dışarı çıkın her taraf koşan insanlarla dolu.

Bizim başımızdakilerin mentalitesi bukadar çalışıyor hiç kafamızı yormayalım.

http://img709.imageshack.us/img709/9732/istanbul.png

Burası İstanbul Türkiyenin en gelişmiş şehri ( köyümü desem acaba )

Şu şehir planlamasına bakın :) tabi bir planı varsa :D

http://img705.imageshack.us/img705/5025/arjantin.png

Burasıda düşük ekonomili Arjantin.

Şu düzene bakarmısınız. Bütün şehir blog blog gözü rahatsız eden hiçbir şekilsizlik yok.

En dar sokağı 3 şerit. Trafik yok gürültü yok sokakların arasında parketmiş arabalar yok!!!!

Evet Trafik yok hemde benzin fiyatları bizdekinin yarısından daha ucuz olduğu halde :)

@Ozzgurr

Sölediklerinize katılmamak yanlış olur,şöylede bir şey eklemek isterim kesinlikle siyasi bir taraf tutarak değil sadece gerçek bir olay olduğu için ve tuhafıma gittiği için şu durum:

Rahmetli ecevit hükümetinin son zamanı yani 2002 krizi benzine son zamanlarda görmediğimiz bir artış olmuştu tabi o zaman için büyük bir artış ve hatırlıyorum kıyametler kopmuştu.Nasıl olur nasıl böyle artar ki yani tamam nedenleri tartısılır ama kriz zamanında sonucta.Şimdi bakıyorum benzine akaryakıta gelen zamlara yine kriz filan ama yani hiç sorun yok bu sefer kimsenin mudanası yok ses çıkarmaya.hazmedemediğim kısım işte burasıdır!

@Mutlu Çelimli

ee bir çok semtimizin adının niye ----köy olduğu böylelikle dahada iyi anlaşılıyor,gerçi işin esprisi sonu köyle bitmeyende bir çok köyümüz var haklısınız,teşekkürler bilgiler için.

@Mutlu Çelimli

bizde herkes araba delisi, diğer arkadaşların da dediği gibi benzinin litre fiyatı 10 lira da olsa vazgeçmeyiz araba kullanmaktan. kendimden biliyorum :D hatta ve hatta ülkemin virajlı yollarını, daracık geçitlerini, akıp giden trafiğini ve bunların içinde hız yapmayı da, sağ şeritte güzel bir müzik eşliğinde sakin sakin ilerlemeyi de çok seviyorum.

bisikletin ise keyfi apayrı tabii ki, ama kabul etmeliyim araba olmadan da yapamam. ondan keserim bundan tasarruf ederim, yine de benzine verecek parayı bulurum. belki genlerimde var, belki de ülkemin havasından suyundan dolayı böyle ama tek bildiğim, türk insanı benzine yüksek para ödemekten gocunmaz hiç bir zaman... benzin alabildikleri bir arabaları var mı yok mu; ona bakarlar.

@janny

zaten mesele araba kullanmaktan vazgeçip vazgeçmeme değil aslında. arabası olan ister keyfii , ister ihtiyaç için aracını sonuna kadar kullansın. hemde rahat rahat kullansın. keşke benim arabam olsada bende kullansam:) arabalar insanların hayatlarını kolaylaştırmak için var. lakin ingilteredeki tony arkakadaşım manitayı gezdirmek için pompaya yanaştığında 10 sterline depoyu fulleyip gaza basıyor, burda yurdum yakışıklısı pompaya yanaşıp hatuna çaktırmadan 20 tl ye 5-6 lt benzin alabiliyosa "noluyo laa" diyip düşünmemiz lazım:):) vakti zamanında cem uzan diye bir delikanlı benzinin litresini 1 tl yapcam demiştide gülmüştü millet. teorik olarak bu mümkün. ama pratikte (TC de) asla:)

syg...

@Mutlu Çelimli

Ben bu konuda size katılmıyorum. Yani şehrin uydudan çekilmiş fotoğraflarına bakılarak düzensiz olduğu konusunda. New York' a falan da baktığınızda uydu resminden gayet simetrik bir görünüme sahiptir. Bunların sebebi bu şehirlerin yeni şehirler olmasından kaynaklanıyor. İstanbul tarihi bir yapıya sahip çok eski bir şehirdir. Venedik, Roma, Paris, vs.. gibi eski şehirlerin uydu fotoğraflarına bakarsanız bu şehirlerin de tıpkı İstanbul gibi göründüğünü fark edeceksiniz.

İnanın O adamlar İstanbul gibi bir şehri planlasalardı şuanki görüntüsünden çok daha değişik bir görüntü ile karşılaşırdık.

Aynı şekilde bizimkilerde arjantini planlasalar gayet komik bir görüntü oluştururlardı.

Bunlar bahane olmamalı.

Buenos aireste çok tarihi bir şehir . Ama adamlar şehri ona göre planlamışlar...

bana gelen bir maili aynen aktarıyorum

İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 TL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 TL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.

Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak!

Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.

Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.

Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 TL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN
SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.

Hatırlarmısınız, fiyatları 2 TL'ye çıkartırken dün yada petrol rezervlerin tükenmeye
başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasınasahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.

Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
bölgelerinden vurmak gerekiyor:

BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!

NASIL MI?

Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!

Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden

BENZİN ALMAYALIM:

TOTAL - SHELL - BP

(total fransız, shell ve bp ingiliz diğerleri Türk firmaları )

Bi Düşünün!
En büyük 3 petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.

Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca

TOTAL - SHELL - BP
müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.

YAPILMASI GEREKEN ŞU!

Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.

Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..

Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta
içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz

EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK.......

Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL - BP - SHELL haricindeki benzin istasyonlarından ALMALIYIZ
Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!

VAR MISINIZ

bu savaşı kazanmaya?

--------------------------------------------------------------------------------

aynen aktarıyorum....

• Beğen
Tepkiler: onder
@saffet esen

İnanılmaz derecede güzel bi fikir vede bence de uygulanabilecek bi fikir.

Bu yazıyı okuduğumda ilk önce hemen listemde ki herkese mail atmak geldi aklıma ama daha sonra zaten birçoğunun arabasının olmadığı aklıma geldi vede vazgeçtim ama tekrar düşündüğümde onların olmasa dahi belki onların arkadaşlarının vardır aracı diye uzuuuun bi süredir yapmadığım (daha doğrusu hiç yapmadığım) bişey yapıp listemin hemen hemen hepsine yolladım.

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
@saffet esen

eğer diğer yerli şirketler olarak adlandırılan petrol şirketlerinin sattıkları petrolü biz çıkarıyor olsaydık bu yazının haklılık payı olabilirdi. ama petrol ne gökten geliyor da shel de satılıyor ne de bizim topraklarımızdan çıkıyor.

Böylesine rekabetin olduğu bir ortamda o maili size rakip firmalar göndermiş olmasın, bu tür mailleri bence dikkate almayınız, yapılacak şeylerin en başında toplu taşıma araçlarını kullanma bilincini özendirmek geliyor TV ,Gazete vs aracalığı ile bir evde 3 tane arabaya ne gerek var, yollarımız Hollanda , Almanya gibi olsa bisikletle işe gidin diycem ama bizi yönetenler bu konuda bizden cahilse ne yapılır onuda düşünmek lazım.

Geri