Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Bende karar verirken T-rex modellerini inceledim ama Garmin daha fazla güven veriyor. Spor saatlerinde en temel unsur GPS ve Garmin dünya üzerinde en çok GPS cihazı satan firma! İkinci önceliğimde yazılım ve burada da Garmin öne çıkıyor kendi yazılımı ile bana göre. Söylediğiniz gibi 2 k fark için başka marka almaya değmez. Bende Almanya' dan Fenix 7 Pro Solar modelini aldım ve oldukça memnunum.
O zaman bir güncelleme yapayım. Epix gen 2 modeli ile ilgili tüm incelemelerin vardığı ortak nokta climb pro özelliği olan haritaların muazzam boyutları ve dual band gps nedeniyle safir camlı 32gb modelinin ya da pro modelinin alınmasının gerektiği yönünde.

Bu modellerde ise bahsettiğim fiyat avantajı ortadan kayboluyor. Ben de black friday indirimi ile 205 pound (~9K) fiyata gelen forerunner 255 modelini aldım. Amoled display yok, climb pro yok, müzik yok, harita bile yok ama spor saatinde bana lazım olan metriklerin hepsi var.

Üzerine uyguna denk getirebilirsem bir de Edge 840 almayı düşünüyorum. Bundle halini 430 pound (~19K) fiyata bulabiliyorum. Black friday haftası birşeyler yakalarsam epix pro fiyatına hem saat hem gps bilgisayarı halletmiş olacağım.

Scudo
Güncelleme 2 :

Bugün Edge 840'ın black friday indirimleriyle £355'a geldiğini görünce verdim siparişi. Toplamda £560 ödeyerek hem saat, hem de güncel bir gps bilgisayar sahibi olmuş oldum. Son baktığımda Epix Pro'nun fiyatı £598 civarındaydı.

Amazfit T-Rex 3 incelemesi gelmiş. Egzersiz anında nabız ölçüm hassasiyeti açısından bir Huawei ya da Apple cihazlar kadar olmasa da yine de Garmin cihazlardan daha yüksek skor almayı başarmış. Bundan sonra Amazfit cihazlar, nabız konusunda komple çöp olmaktan çıkıp, tercih edilebilir hale gelecek anlaşılan.

Düzenleme: Bu arada, haritalarında yer isimleri vs yazsa da bir yer ismi ile arayp ya da haritada işaretleyip oraya navigasyon yapamıyor. İlla rotanın GPX olarak yüklenmesi gerekiyor. Önceki GPX yüklenmesi gereken cihazlardan tek farkı GPX rotayı izlerken boş bir ekranda sadece nokta noktalardan oluşmayıp yer isimleri de yazıyor ve yollar da şekil olarak görünüyor. Yani o konuda bir Garmin değil.

Son düzenleme:
Huawei saatler yüzme konusunda bazı eksiklere sahip maalesef. Havuzda veya denizde nabız ölçümü başarılı fakat, yüzme aktivitesini genel sağlık izleme verileriyle tam manasıyla senkronize etmiyor. Biraz daha açayım; saatle bisiklet veya koşu aktivitesi yaparsanız eğer, spor sonrası recovery zamanı takibini yapabileceğiniz gibi, yazılım antrenman yükünüzü de takip ederek size veri sağlıyor. Ancak yüzmede böyle bir durum yok maalesef. Yalnızca anlık ölçüm yapıp egzersiz kaydına gönderiyor.
Yine bir diğer sorun Strava senkronizasyonu. Bisiklet ve koşu verileriniz Stravayla sorunsuz senkronize edilirken yüzme verilerini maalesef paylaşmıyor.
E hani multisport akıllı saatti bu?

Huawei saatler yüzme konusunda bazı eksiklere sahip maalesef. Havuzda veya denizde nabız ölçümü başarılı fakat, yüzme aktivitesini genel sağlık izleme verileriyle tam manasıyla senkronize etmiyor. Biraz daha açayım; saatle bisiklet veya koşu aktivitesi yaparsanız eğer, spor sonrası recovery zamanı takibini yapabileceğiniz gibi, yazılım antrenman yükünüzü de takip ederek size veri sağlıyor. Ancak yüzmede böyle bir durum yok maalesef. Yalnızca anlık ölçüm yapıp egzersiz kaydına gönderiyor.
Yine bir diğer sorun Strava senkronizasyonu. Bisiklet ve koşu verileriniz Stravayla sorunsuz senkronize edilirken yüzme verilerini maalesef paylaşmıyor.
E hani multisport akıllı saatti bu?
Ya evet Huawei'nin de öyle antikalıkları var. Mesela bir tane de ben söyleyeyim GT4 kadans sensörüyle eşleşiyor ve verisini kaydediyor, Huawei Health aktivite kaydından kontrol edebiliyorsunuz grafikli falan. Ama gel gelelim aktiviteyi Strava'ya yüklerken bu veriyi pas geçiyor. Bisiklet bilgisayarının attığı Strava kaydında kadans var, saatten gelen kayıtta yok. 🤦🏻‍♂️

Ya evet Huawei'nin de öyle antikalıkları var. Mesela bir tane de ben söyleyeyim GT4 kadans sensörüyle eşleşiyor ve verisini kaydediyor, Huawei Health aktivite kaydından kontrol edebiliyorsunuz grafikli falan. Ama gel gelelim aktiviteyi Strava'ya yüklerken bu veriyi pas geçiyor. Bisiklet bilgisayarının attığı Strava kaydında kadans var, saatten gelen kayıtta yok. 🤦🏻‍♂️
Aslında olay biraz da Strava ile alakalı olabilir. Huawei Health in bir android uygulaması vardı onunla senkronize edince tüm verileri atıyordu diye hatırlıyorum. Sınırsız kullanım 50 tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.

İngiltere'ye gelince black friday zamanı siparişini verdiğim Forerunner 255'i kullanmaya başladım. Daha bir hafta bile olmadı ama sabah raporu ile çıktığım birkaç ufak koşu ve yürüyüşlerden sonra verdiği bilgiler çok etkileyici.

Adım sayar konusunda ise çok bonkör. Samsung telefonumun 16K saydığı adımı 18.5K olarak gösteriyor. Oturduğum yerde kolumu sallasam birkaç adım atmış gibi görünüyor. :D

İngiltere'ye gelince black friday zamanı siparişini verdiğim Forerunner 255'i kullanmaya başladım. Daha bir hafta bile olmadı ama sabah raporu ile çıktığım birkaç ufak koşu ve yürüyüşlerden sonra verdiği bilgiler çok etkileyici.

Adım sayar konusunda ise çok bonkör. Samsung telefonumun 16K saydığı adımı 18.5K olarak gösteriyor. Oturduğum yerde kolumu sallasam birkaç adım atmış gibi görünüyor. :D
Fenix seriside aynı adım konusunda. Telefonda tutarlı değil. Aynı şekilde telefonu salla oda adım olarak algılıyor 😂

sorun sizin hangi veriyi gösterme seçeneğinizde olabilir mi?
GP5 Pro kullanıyorum. Kadans verimi hem health hemde strava da görüyorum. Her akşam kondisyon bisikletine biniyorum.
Son strava verisinin görseli aşağıdadır.
1735112469117.png
Aslında olay biraz da Strava ile alakalı olabilir. Huawei Health in bir android uygulaması vardı onunla senkronize edince tüm verileri atıyordu diye hatırlıyorum. Sınırsız kullanım 50 tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.
Uygulama adı health sync
Bazen huawei health uygulaması stravaya direkt veriyi atıyor bazen de atmıyor. Bu uygulama bende yüklü ama son zamanlarda huawei kendi uygulaması buna ihtiyaç duymadan direkt gönderiyor veriyi. Neler oluyor bilemiyorum :naslyany:
Uygulama görseli aşağıdadır.
1735111844854.png

Bugün akşamüstü Huawei Watch GT4'üme Harmony OS 5 güncellemesi geldi ve temel olarak saatimi GT5'e güncellemiş oldu. :koptum:

Gelen özelliklerden bence en iyileri:

- Saate egzersiz sırasında çevrimdışı harita desteği gelmiş. Artık egzersiz sırasında zoomlanabilir, sokak isimleri yollar ve herşeyi tas tamam harita özelliği gelmiş oldu. Hala google maps gibi navigasyon yapamıyor ama, rota takibi için gpx rota yüklemek hala gerekli.

- Saate tam boy veya eski T9 stili harf gruplamalı ve kelime tahminli klavye özelliği gelmiş. Gelen mesaj ve WA'bildirimlerine direkt saatten yanıt yazabiliyorsunuz. Ama hala telefondan arama yaparken direkt telefon numarası giremiyorsunuz. Huawei Healt'den saat kişilerine eklemek gerekiyor hala.

- App Gallery'deki saçma hesap makinesi yerine dahili ve tuşları büyük hesap makinesi uygulaması geliyor.

- Diğer birçok irili ufaklı arabirim ve sağlık izleme iyileştirmesi. Özetle herşey GT5 seviyesine çekildi (GT5 Pro değil, sensör ve donanım farkı kaynaklı)

Geri