Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Apple watch 6 kullanıyorum memnunum. 2.el 3500e almıştım. Yeni yazılım güncellemesi ile beraber bisiklet için kalp atış bölgeleri vs ek özellikler de gelecek (beta versiyonunu kullanıyorum güzel olmuş). Cihazı her gün şarj etmeyi dert etmeyecekler için gayet iyi cihaz. Düşme algılama, ekg, altimetre vs vs fonksiyonları çok tatmin edici. Çağrı cevaplamak ve dikte ile gelen mesajlara cevap vermek mesela araba sürerken çok pratik oluyor. Komple bir cihaz. Bence pro sporcular haricindeki kullanıcılar için ideal. Komoot, strava, mapmyride, topomap ve benzeri onlarca uygulama saat için özelleştirilmiş halde.

Son düzenleme:
Scudo
Ben Xiaomi band 4 kullanıyorum bisiklet için yeterli ama band 5 e paranız yetiyorsa onu alın fiyatlarını bilmiyorum iyi günler

Tesekkurler.
Zaten GPS (bu arada sadece GPS degil GLONASS'ı ve GALILEO'yu da destekliyor. İstendiğinde iki uydu konumlandırma sistemi kullanilabiliyor) ve spO2 sensörleri sadece etkinlikte kullaniyorum. Bu iki sensör dışındakiler de bende açık durumda. (Barometre, altimetre, pusula, kalp) etkinliklere ve bunların acik olmasına ragmen gecen perşembe full şarj koluma taktığım saatin pili %50 civarında. 14 gün gösteriyor ancak bence 12 gün ancak olur. Hatta etkinliklerle 10 gün altina bile inebilir. Bu sekilde izleme yapıp etkinliklerde verdiği dataları düşününce 15 gün bile inanılmaz bir sure bence. Gecen yil aldigim protrek te saati 2 günde bir şarj etmem gerekiyordu. Hatta spor yaptıysam o günün akşamı kesin şarja koymam gerekiyordu. Instinct 2 resmen tak koluna, cikartma bir daha saati.
10 günü rahat geçer süresi. Şahsen ben Fenix 6 Pro kullanıyorum ve günde ortalama 2 saat bisiklet haftada 1 gün 4-5 saat gibi süren doğa yürüşünde kullandığım halde 10 günde bir kere şarj ediyorum. İlk aldığımda 15 gün falandı şuan eskidiği için şarj süreside düşmeye başladı.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Hayırlı olsun, bir düzeltme yapayım okuyanlar yanlış anlamasın yazınızı. Şarjı 20-25 gün sadece saat modunda kulamiirsaniz gider, gps, sp02 gibi sensörleri aktif kulamiirsaniz bahsettiğiniz gün sayısına ulaşmanız imkansız.
Instinct 2'nin şarjı sadece saat olarak kullanıldığında 60 günden fazla gidiyor. 24 saat nabız takibi, telefon bildirimleri ve haftada 2-3 saat GPS kullanımı ile 20 gün dayanması mümkün. Ancak SpO2 sensörünün tüketimi çok yüksek, onu da açarsanız 1 haftaya düşebilir...

Xiaomi Watch S1 Active GL elime ulaştı ve strava ile resmi olarak uyumlu. Bugün hava aşırı rüzgarlı olduğu için test edemeyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: specific
Herkese selamlar. Üç senedir mi band 4 kullanıyorum ve uzun zamandır bu bilekliği değiştirmek istiyordum. Gönlümde garmin saatler vardı fiyat açısından 245 forerunner iyi gibi gözükse de bir koşuçu olmadığım için bu saat bana olmaz diyordum, bütçeyi biraz daha yükseltip daha kaliteli bir garmin saati alacak iken dün akşam bu saate denk geldim. Şimdi siparişini gerçekleştirdim amazon da prime üyelere özel indirim ile beraber 2,259 TL gibi fiyata geldi. Açıkçası saatin yazılan özellikleri forerunner 245 den kat kat daha iyi gibi gözüküyor. Saat elime salı günü ulaşacak.

(link)
Kutuyu açmadan iade edip Huawei Watch GT Runner almanızı tavsiye ederim. Tabi spor sırasında nabız doğruluğu sizin için önemliyse.

Bu aşağıdaki linkteki ürünle yukarıdaki ürün aynı sensöre sahip ancak Runner daha hafif olduğu için özellikle, bisiklet ve koşu gibi sporlardaki sarsıntılar sırasında daha az sallanıp ciltten uzaklaştığı için daha iyi sonuç verecektir. Aşağıdaki videoyu da sadece sensör açısından izleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Arkadaşlar aklımda sürüşleri akıllı saatle kaydetmek var aradığım fiyat aralığında(Max 1500 TL) en iyi saat (link) bu gibi duruyor ama aklıma birkaç soru takıldı:
1- Saate Strava indiremiyoruz galiba o yüzden saatin kendi spor modunda kaydedip stravayla senkronize edeceğim galiba ama telefonda kaydettiğim gibi tırmandığım metreyi gösterir mi yoksa altimetre olmadığı için tırmanışı kaydetmez mi?
2- Sürüşü saatin arayüzünde kaydederken nabız kaydı da alıyor peki stravayla senkronize ederken nabız kaydını Stravaya atıyor mu?
3- Saatle kayıt yaparken harita gibi kaydedilen rotayı gösteren bir arayüzü var mı?

Kutuyu açmadan iade edip Huawei Watch GT Runner almanızı tavsiye ederim. Tabi spor sırasında nabız doğruluğu sizin için önemliyse.

Bu aşağıdaki linkteki ürünle yukarıdaki ürün aynı sensöre sahip ancak Runner daha hafif olduğu için özellikle, bisiklet ve koşu gibi sporlardaki sarsıntılar sırasında daha az sallanıp ciltten uzaklaştığı için daha iyi sonuç verecektir. Aşağıdaki videoyu da sadece sensör açısından izleyebilirsiniz.

Merhaba, yalnızca hafifliğinden dolayı mı GT Runner (1 sanırım, 2 veya 3. nesil değil?) öneriyorsunuz? Ben de GT 2'ye bakmaya başladım, GT 2 Pro ile aralarında fiyat dışında çok büyük farklar göremedim, bu arada Amazfit Trex de var benzer fiyat aralığında. Yüzme ve GPS kalitesi açısından en ideali hangisidir? Kararsızım.

Merhaba, yalnızca hafifliğinden dolayı mı GT Runner (1 sanırım, 2 veya 3. nesil değil?) öneriyorsunuz? Ben de GT 2'ye bakmaya başladım, GT 2 Pro ile aralarında fiyat dışında çok büyük farklar göremedim, bu arada Amazfit Trex de var benzer fiyat aralığında. Yüzme ve GPS kalitesi açısından en ideali hangisidir? Kararsızım.
GT Runner GT3 ile aynı nesil hatta daha sonra çıktı ama aynı sensörü taşıyor. Alıntı yaptığınız mesajımı okusaydınız ve/veya videoları izleseydiniz farkederdiniz. Spor sırasında nabız ölçüm doğruluğu ancak bu nesilde düzeldi. Yine videoları izleseydiniz adam daha önce incelediği tüm cihazları nabız doğruluğu olarak grafikte işaretlemiş.

Mesajınız aklıma 700c zırhlı lastik konusunda önerilerin olduğu ve memnun kaldıklarını söyleyen insanların mesajın hemen altına yine 700c lastik önerisi isteyen kişilerin mesajını hatırlattı.

Çok üzerinize gelmişim gibi oldu, kişisel saldırı olarak algılamayın lütfen. Sanırım insanların zamanı yok, kendilerine özel bir öneriyi alıp daha fazla araştırmadan ürünü satın alıp geçmek istiyorlar. Genel davranış bu şekilde, bir ürünü almadan bulabildiğim tüm objektif incelemeleri değerlendiren ben biraz acayibim sanırım. 🤷‍♂️ Tuhaflığım için kusura bakmayın. 🙏

Düzenleme: Alıntı yaptığınız mesajımda yazan "...daha az sallanıp ciltten uzaklaştığı uzaklaşmadığı için..." yerin üzeri çizilen yeri kısmı hatalı yazılmış. GT runner daha hafif olduğu için spor sırasında sallanmayıp daha doğru ölçüyor. Ama GT3'ü de daha sıkı ve bileğinizde daha yukarıya takarak benzer bir etki yaratabilirsiniz ama şahsi fikrimi ben yine de Runner modelini tercih ederdim.

GT Runner GT3 ile aynı nesil hatta daha sonra çıktı ama aynı sensörü taşıyor. Alıntı yaptığınız mesajımı okusaydınız ve/veya videoları izleseydiniz farkederdiniz. Spor sırasında nabız ölçüm doğruluğu ancak bu nesilde düzeldi. Yine videoları izleseydiniz adam daha önce incelediği tüm cihazları nabız doğruluğu olarak grafikte işaretlemiş.

Mesajınız aklıma 700c zırhlı lastik konusunda önerilerin olduğu ve memnun kaldıklarını söyleyen insanların mesajın hemen altına yine 700c lastik önerisi isteyen kişilerin mesajını hatırlattı.

Çok üzerinize gelmişim gibi oldu, kişisel saldırı olarak algılamayın lütfen. Sanırım insanların zamanı yok, kendilerine özel bir öneriyi alıp daha fazla araştırmadan ürünü satın alıp geçmek istiyorlar. Genel davranış bu şekilde, bir ürünü almadan bulabildiğim tüm objektif incelemeleri değerlendiren ben biraz acayibim sanırım. 🤷‍♂️ Tuhaflığım için kusura bakmayın. 🙏
Teşekkürler. Bir dahaki sefer dersime daha iyi çalışırım.

Bugün bol rüzgarlı bir hava yaklaşık 34km kadar sürdüm. Xiaomi watch s1 active gl test etme şansım oldu sonuçlar ise böyle.
Saatin kendine ait gps bulunuyor bunlar ise dual-band GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS.
Yürüyüş esnasında gps sapıtabiliyor örneğin apartmanların içerisinden geçiyor olarak gösteriyor lakin beni şaşırtan şey bisiklet sürerken gps in stabil ve düzgün çalışması.
Yürüyüş esnasında kalp ritmi bazen sapıtabiliyor fakat bisiklet esnasında ortalama düzgün bir kalp ritmi rakamları vermesi yine şaşırttı beni.
İlk bisiklet deneyimim böyle oldu.
Hız konusunda bir tık eksik ölçtü örneğin normalde 25,5kmh olan ortalama hızımı 24,8kmh olarak gösteriyor bunun nedeni ise kırmızı ışıklarda saati duraksatmamam büyük bir ihtimal.
Şuanlık test aşamasındayım eğer bir düzelme olmaz ise amazon dan aldığım için geri iade edeceğim.
Sürüş sonuçlarını video aldım.
(link)

Wear OS özellikli en mantıklı saat telefonunuz samsung ise Samsung Watch 4-5, telefonunuz samsung değilse Oppo watch 46mm

Harici Bluetooth LE nabız sensörüyle kullanılmadığı sürece Wear OS'lar genel kullanım için olur ama sporcu saati değiller. Hesaplı Garmin isteniyorsa biraz bekleyip Venu SQ2 alınabilir, yeni nesil nabız sensörü ve düz (yani eski) SQ'dan farklı olarak amoled ekranı var. Onun haricinde Apple Watch'ların sensörü 10 numara. Onun haricinde Huawei son nesil sensörler çok iyi. Ya da benimki gibi antika Amazfit Stratos 2'niz vardır, harici Bt LE destekleyen sensörle (Polar Verity Sense) kullanırsınız. Ama sadece kendi sensörüyle kullanacağım diyorsanız Amazfit'lerin, mi band'ların alayı çöp, Samsung Watch 4/5 eh işte idare eder tadında yani vasat. Biliyorum Huawei'lerin Strava desteklememesi çok sinir bozucu ama saçma sapan tutarsız veri üretip Strava'ya yükleyeceğine düzgün veri üretsin Huawei Health'den bakayım. 🤷‍♂️

Son düzenleme:
Harici Bluetooth LE nabız sensörüyle kullanılmadığı sürece Wear OS'lar genel kullanım için olur ama sporcu saati değiller. Hesaplı Garmin isteniyorsa biraz bekleyip Venu SQ2 alınabilir, yeni nesil nabız sensörü ve düz (yani eski) SQ'dan farklı olarak amoled ekranı var. Onun haricinde Apple Watch'ların sensörü 10 numara. Onun haricinde Huawei son nesil sensörler çok iyi. Ya da benimki gibi antika Amazfit Stratos 2'niz vardır, harici Bt LE destekleyen sensörle (Polar Verity Sense) kullanırsınız. Ama sadece kendi sensörüyle kullanacağım diyorsanız Amazfit'lerin, mi band'ların alayı çöp, Samsung Watch 4/5 eh işte idare eder tadında yani vasat. Biliyorum Huawei'lerin Strava desteklememesi çok sinir bozucu ama saçma sapan tutarsız veri üretip Strava'ya yükleyeceğine düzgün veri üretsin Huawei Health'den bakayım. 🤷‍♂️
Merhaba.
Sporcular için Huawei Watch GT tavsiye ediliyor. Kimi yorumlarda bu saatte dahili altimetre sensörü olmadığı, ilgili verileri GPS'ten çektiği yazıyordu. Altimetre sensörlerinin olmamasının ne gibi eksikliği olabilir?

Selamlar, xiaomi watch s1 active gl kullanımım da 3. günüm. Elimde kıyaslayacak başka bir saat olmadığı için kıyaslama yapamıyorum. Saatin amoled ekranı güneş altında gayet okunur bir hale giriyor. Kalp ritim hızımı bisiklet üzerinde 8/10 doğru gösterdiğinden yanayım. Bütçem garmin saat almaya yetiyordu fakat bir saate 10k tl vermek istemedim. Önümüz deki ayın 6 sına kadar geri iade etme hakkım var. Gelişen durumlardan sizi haberdar edeceğim.
Herkese iyi pedallamalar.

Katlanır bisiklette gerek uzun mesafelerde gerek işe gidiş gelişlerde amazing Stratos 3 kullanıyorum,ekran gündüz her türlü şartlarda mükemmel okunuyor,always on modu var (ekran daima açık modlu) nabız, hız, yükseklik gibi verileri bileğe biraz sıkı tutarak kullanıldığı zaman gayet tutarlı sonuçlar veriyor,hiç tutarsızlık yaşamadım dersem yeridir, şarjı saat olarak kullanıldığında 10 gün üzeri, telefonla bildirim vs beraber kullanıldığında 1 haftaya yakın ,spor amaçlı (bisiklet üzerinde)tüm fonksiyonları açık 20 saat üzerinde tek seferlik sürüşte yolda bırakmadı (hala kalan şarjı vardı)ultra tasarruf modu ile daha uzun süreler elde etmek mümkün,benim saat 1 yıla yakın bende ve 2.el almıştım, yani 1,5 yıllık batarya ile kullanım sürelerinden bahsediyorum.. bataryası değiş(tir)mek mümkün olsa onuda yapacağım..bu arada ant yok fakat Bluetooth üzerinden nabız bandı desteği var dezavantajı Bluetooth ile nabız sensörü bağlantısında şarjı aşırı çabuk tüketiyor, 4-6 saatlik yada 50-100 km'lik turlarda ancak idare eder gibi...

Edit:dahili GPS mevcut 3 farklı GPS modülü var, dahili strava uygulaması yok fakat tel üzerinden zepp uygulaması ile stravaya verileri otomotik olarak saniyeler içinde atıyor..

Merhaba.
Sporcular için Huawei Watch GT tavsiye ediliyor. Kimi yorumlarda bu saatte dahili altimetre sensörü olmadığı, ilgili verileri GPS'ten çektiği yazıyordu. Altimetre sensörlerinin olmamasının ne gibi eksikliği olabilir?
Sporcular için Huawei Watch Runner tavsiye ederim, son nesil nabız sensörü ve barometrik altimetresi var.

Altimetre antrenman (koşu/sürüş) sırasında anlık yüksekliği gösterirken ve "çıkılan kat" verisi için kullanılır. Antrenman sonrası bu veri zaten GPS den çekilmiş oluyor belki saat yazılımı kullanıyorsa GPS verisini doğrulamak için kullanılıyor olabilir.
ekran gündüz her türlü şartlarda mükemmel okunuyor,always on modu var (ekran daima açık modlu)

Stratos 2 ve 3'lerin ekranı (link) yani yeterli ışık varsa arka aydınlatmaya ihtiyaç duymayan dolayısıyla ekranın açık olmasından dolayı batarya harcamayan (ihmal edilebilir derecede çok az olduğu için yok gibi düşünebiliriz) bir ekran dolayısıyla always on moduna ihtiyaç duymaz. Yani bir nevi Casio F-91W (asker saati) gibi düşünebilirsiniz. Asker saatimde always on ekran modu var derseniz ne kadar tuhaf olacağını taktidr edersiniz.

Tüm Garmin Forerunner ve Vivoactive, Fenix serisi falan böyle. Zaten ben de bu tip ekran var diye Stratos 2 tercih etmiştim ama daha sonra spor saatlerindeki transflective ekranlara akıllı saat muamelesi yapıp yorumlara "ekranı çöp, oled değil, renkler cansız" diyen andavallar yüzünden temelde Garmin Vivoactive serisiyle bire bir aynı olan ama oled ekranlı Venu serisi çıktı ve bu andavallar bunlara hücum etti. Cahiilik böyle bir şey; spor kullanımı için mükemmel bir ekranı neredeyse tüm spor odaklı saatlerden kaldırtma aşamasına gelinceye kadar ağladılar. Ekran renkleri solukmuş, birader ekran kapanmıyor, ne soluk renkleri yahu, neyse hepsi amoled olur da batarya dayanmadığı için koluna çokoprens boyutunda yüksek bataryalı amoled ekranlı saati takınca rahatlarlar umarım. Neyse muhabbet konu dışına taştı, bu konuda bayağı doluydum, sağdan soldan fışkırdı, son kısım sizinle ilgili değil, yanlış anlamayın. 🤦‍♂️😬

Son düzenleme:
nabız, hız, yükseklik gibi verileri bileğe biraz sıkı tutarak kullanıldığı zaman gayet tutarlı sonuçlar veriyor,hiç tutarsızlık yaşamadım dersem yeridir
Neye göre, kime göre? Tahmine ve temenniye dayanan bir "bilgi" olmuş bu. Müspet bir bilgi vermek istiyorsanız bu saatin ürettiği nabız verisini göğüs bandını telefon gibi ikinci bir cihazla ile eşleştirerek aynı antrenmandan hem saat hem de göğüs bandını ürettiği nabız grafiğini alt alta paylaşırsınız. Bunu hiç yapmadığınız belli çünkü yapsaydınız fiyaskoyu görürdünüz. Maalesef bir Amazfit sahibi olarak güncel olanlar da dahil olmak üzere tüm Amazfit modellerinin nabız sensörlerinin "çöp" sonuçlar verdiğini belirtmem gerek. Uzun turlarda ortalama nabıza bakarsak yakın bir sonuç olabilir ama kesinlikle ani yükselmeleri optik ölçüm kaynaklı bir kaç sn gecikme ile dahi de olsa yakalayamıyor ya da anlamsız seviyede yüksek ölçebiliyor. Örneğin normal zorlanmadan sürerken bunun gösterdiği sonuca bakarsanız kalp krizi geçiriyor falan olmanız gereken nabız değerleri gösterebiliyor ya da normal nefes almanız gereken yerler haricinde de nefes aldığınız aşırı eforlu sprintlerde gayet normalmiş gibi 80 nabız gösterebiliyor.
İnsanları yanlış yönlendirmemek ve kendimizi kandırmamak adına müspet verilerle konuşalım.

Not: lütfen bu yazdıklarımı kişisel kişisel saldırı olarak almayın, sadece bilimsel yönteme bir çağrı ve toplum yararı ve insanları doğru yönlendirmek adına yazıldı, mevcut ekonomik koşullarda zor kazanılmış paralar boşa harcanmasın diye.

Bugün ki sürüşün sonuçları.

Dosyalar

• Screenshot_2022-09-09-15-41-46-141_com.xiaomi.wearable.jpg
    Screenshot_2022-09-09-15-41-46-141_com.xiaomi.wearable.jpg
    30,7 KB · Okunma: 25
  • Screenshot_2022-09-09-15-43-41-531_com.xiaomi.wearable.jpg
    Screenshot_2022-09-09-15-43-41-531_com.xiaomi.wearable.jpg
    34,3 KB · Okunma: 26
ben de amazfit gtr2e sahibiyim o kadar sürüş yaptım aynı anda telefonda yanımda strava komooot relieve ve saat uygulaması zepp te açık ama malesef hepsi ayrı ayrı sonuç veriyor hiçbir zaman aynı verileri yakalayamadım hep farklı rakamlar birinde daha çok tırmanış gösterirken biri daha yavaş diğeri daha hızlı gösteriyor örneğin relieve de en hızlı yeri 66 km geçtiğimi gösterirken saat en yüksek hızı 57 olarak gösteriyor ama bisiklet km saatinde 80 leri gördüm ama bu rakam hiçbirinde yazmıyordu hangisi doğru ölçüm neye ve kime göre doğru ? açıkçası kafa karışıklığı

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri