Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

İzlediğim bir dolu video ve okuduğum sayfalarca yorum sonrası Garmin saatlerin fayda/maliyet konusunda çok başarılı olmadığı sonucuna vardım.

En başta "bu ne böyle masa saati gibi allasen" diye burun kıvırdığım Amazfit T-Rex 3 inceledikçe daha makul gelmeye başladı. İçine ChatGPT 4o koymuş adamlar! Haritalardaki akıcılığı Fenix 8'den bile iyi. Benim ihtiyacıma göre ise uzay mekiği.

Türkiye’de satışı henüz yok bildiğim kadarıyla. Amazon UK'de 281£ (~12.5K TL) fiyata satışta. Ay sonu black friday indirimine girer mi acaba diye beklemedeyim. Girerse kaymaklı kadayıf, girmezse de canı sağolsun. Alıp geleceğim bir tane. :)

322857 dosyayı görüntüle
Chatgpt ne gibi bir işe yarıyormuş acaba?

Scudo
Yılbaşından sonra inceleme bekliyoruz o zaman.
Ben inceleme yapana kadar cihazın üst versiyonu çıkabilir. :) Bu nedenle karar verirken en çok faydalandığım inceleme videolarından birini paylaşayım. Elemanın Alman aksanı hariç çok başarılı buldum.

@mcanerg Yukarıdaki videoda değinilmemiş fakat ses kontrollü asistan olarak kullanılıyor. Cihazın en önemli eksiği hoparlörü, bu nedenle sesli yanıt veremese de, yazılı olarak çok başarılı. Şu video'nun 3:03 itibaren görülebilir:

İzlediğim bir dolu video ve okuduğum sayfalarca yorum sonrası Garmin saatlerin fayda/maliyet konusunda çok başarılı olmadığı sonucuna vardım.

En başta "bu ne böyle masa saati gibi allasen" diye burun kıvırdığım Amazfit T-Rex 3 inceledikçe daha makul gelmeye başladı. İçine ChatGPT 4o koymuş adamlar! Haritalardaki akıcılığı Fenix 8'den bile iyi. Benim ihtiyacıma göre ise uzay mekiği.

Türkiye’de satışı henüz yok bildiğim kadarıyla. Amazon UK'de 281£ (~12.5K TL) fiyata satışta. Ay sonu black friday indirimine girer mi acaba diye beklemedeyim. Girerse kaymaklı kadayıf, girmezse de canı sağolsun. Alıp geleceğim bir tane. :)

322857 dosyayı görüntüle

Benimde aklımda bu saat var yurtdışından alma şansım olduğu için yada cheetah pro

Benim de beklediğim bir saat. Harita ve navigasyon özellikleri güzelmiş.
GoPro /DJI aksiyon kameraları ile bağlantı kurulabiliyor. (link)
Bisiklet sensörleriyle de uyumlu.
TR'de satışa çıkacakmış. Bekliyoruz..

1730905037457.png
1730904365974.png

ANT+ bağlantı tipini barındırmıyor sanırım.

• Connection:
    WiFi 2.4GHz, Bluetooth 5.2, BLE

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi

• Connection:
Benim de dikkatimi wahoo'nun uyumlu aletlerde olmaması çekti
İkincisi özelliklerde chatgpt ile ilgili bir şey yazmıyor, ai var ama çok basit sesli ayar ve Speech to text vs özellikleri var.

• Connection:
ANT olmaması dezavantaj mıdır?
halihazırda magene powermetre kullanıyorum desteklediği yazıyor ayrıca cheetah ile t-rex3 arasında kaldım yurtdışı aralarında 100 dolar gibi bir fark var değer mi bilemedim.
Benim de dikkatimi wahoo'nun uyumlu aletlerde olmaması çekti
İkincisi özelliklerde chatgpt ile ilgili bir şey yazmıyor, ai var ama çok basit sesli ayar ve Speech to text vs özellikleri var.
Aslında şöle bi bilgi var kendi sitesinde ''Other devices supporting the standard BLE protocol'' muhtemelen wahoo da destekler
o benim de dikkatimi çekti chatgpt ile ilgili pek bi ayrıntıya yer vermemişler inceleme videolarında da pek bişey yok

ANT olmaması dezavantaj mıdır?
halihazırda magene powermetre kullanıyorum desteklediği yazıyor ayrıca cheetah ile t-rex3 arasında kaldım yurtdışı aralarında 100 dolar gibi bir fark var değer mi bilemedim.

Aslında şöle bi bilgi var kendi sitesinde ''Other devices supporting the standard BLE protocol'' muhtemelen wahoo da destekler
o benim de dikkatimi çekti chatgpt ile ilgili pek bi ayrıntıya yer vermemişler inceleme videolarında da pek bişey yok
BLE/BT 1-1 çalışıyor, bazı durumlarda bir cihazı 2 hosta bağlamam gerekiyor o tip durumlarda ANT+ benim için önemli. Örneğin triatlonda nabız ve power verilerinin hem saate ham de bilgisayara gelmesini istiyorum. (Extended display de bir çözüm ama ben tercih etmiyorum).

Evde trainerda çalışırken nabız bandını tablete BT ile bağladığımda veri hem yanlış hem de kopmalar la geliyor. O yüzden Ant+ kullanıyorum.

Bunlar benim için geçerli argumanlar, tercihler ve çözümler farklı olabilir. Ben Ant+ olmayan bir cihazı şu anda tercih etmem. Yeni versiyonu çıkar ve bu protokolü desteklerse satınalabilirim, özellikleri ve bunu sunduğu fiyat oldukça tatmin edici.

Bildiğim kadarı ile ant cihazların 2 önemli avantajı var bir sensörü birden çok cihaza aşleyebiliyorsunuz ve bluetootha göre oldukca az enerji harcıyor
ama BLE'de bu işler değişmiş olabilir onu tam bilmiyorum

Enerji konusunda Ant+ ile hissedilir fark olacağını sanmıyorum. öğüs bandım Geonaute Dual, uzun süre yalnızca bluetooth LE ve uzun süre yalnızca ant+ kullandığım oldu. Birinde pil diğerinden önce bitti diyebileceğim bir sorun olmadı. Çoklu bağlantı haricinde sizin nabız yayınınızı başkası alsın istemiyorsanız BLE daha güvenli, gizlilik açısından. Benim Polar Verity Sense kol nabız sensörüm 2 BLE cihaz + Ant+ + kendi üzerine kayıt destekliyor mesela. Çoğu hemen her dual sensör, bluetooth bağlı iken ant yayını da yapar. Şu an sadece ant+ çalışan sensör arasan zor bulunuyor zaten, çin malı speed/cad sensörler bile dual.

Ben bu amazfit saat için bir konuda endişe edecek olasam kendi yerleşik densörüyle doğru düzgün nabız ölçememe ve yazılım donma/kilitlenmelerinden endişe ederdim çünkü emekli Amazfit Stratos'umun sensörü hassas değil'in öteesinde bozuk veri üretiyordu ve Amazfit'lerde bilinen bir olay. Yoksa zamanında breadcrumb maps özelliği acayip sükseli ve üst seviye garminlerde olan bir özellikti. Herşeyi koyalım diyorlar eyvallah ama quality ensurance deparmanları 👎🏻 (pırfrrfppftt) :))

Enerji konusunda Ant+ ile hissedilir fark olacağını sanmıyorum. öğüs bandım Geonaute Dual, uzun süre yalnızca bluetooth LE ve uzun süre yalnızca ant+ kullandığım oldu. Birinde pil diğerinden önce bitti diyebileceğim bir sorun olmadı. Çoklu bağlantı haricinde sizin nabız yayınınızı başkası alsın istemiyorsanız BLE daha güvenli, gizlilik açısından. Benim Polar Verity Sense kol nabız sensörüm 2 BLE cihaz + Ant+ + kendi üzerine kayıt destekliyor mesela. Çoğu hemen her dual sensör, bluetooth bağlı iken ant yayını da yapar. Şu an sadece ant+ çalışan sensör arasan zor bulunuyor zaten, çin malı speed/cad sensörler bile dual.

Ben bu amazfit saat için bir konuda endişe edecek olasam kendi yerleşik densörüyle doğru düzgün nabız ölçememe ve yazılım donma/kilitlenmelerinden endişe ederdim çünkü emekli Amazfit Stratos'umun sensörü hassas değil'in öteesinde bozuk veri üretiyordu ve Amazfit'lerde bilinen bir olay. Yoksa zamanında breadcrumb maps özelliği acayip sükseli ve üst seviye garminlerde olan bir özellikti. Herşeyi koyalım diyorlar eyvallah ama quality ensurance deparmanları 👎🏻 (pırfrrfppftt) :))
Yukarıda paylaştığım inceleme videosunda ve benzer diğer videolarda nabız verisi göğüs bandı ile kıyaslandığında çok küçük sapmalar haricinde verilerin tutarlı olduğu söyleniyor.

Deneyip kendimiz test edinceye kadar kesin konuşamamakla birlikte T-Rex 3 modelinde önceki sorunların çoğunu aşmışlar gibi görünüyor.

Yukarıda paylaştığım inceleme videosunda ve benzer diğer videolarda nabız verisi göğüs bandı ile kıyaslandığında çok küçük sapmalar haricinde verilerin tutarlı olduğu söyleniyor.

Deneyip kendimiz test edinceye kadar kesin konuşamamakla birlikte T-Rex 3 modelinde önceki sorunların çoğunu aşmışlar gibi görünüyor.
Hocam "The Quantified Scientist" kanalında incelemesi çıkana kadar satın almanızı bekletin bence, Amazfit sabıkalı bir firma o konuda.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Tekrar merhaba

Saat hakkındaki incemeleri takip ederken bir yandan alternatiflere bakıyorum.

Garmin Epix Gen 2 modelinin (link) 325 pound (~14.250 TL) fiyata satıldığını gördüm. Tabi arada sadece 2K gibi bir fark olunca Trex 3 mantıksız hale geldi.

Epix Gen 2'yi Türkiye’de en uygun 39K gibi bir fiyata gördüm. Yarı fiyatının da altına bulunca ister istemez aklım karıştı. Baktığım incelemelerde Fenix 7 ile muadil sayılır deniyor. Forumda bu modeli kullanan var mıdır?

Tekrar merhaba

Garmin Epix Gen 2 modelinin (link) 325 pound (~14.250 TL) fiyata satıldığını gördüm. Tabi arada sadece 2K gibi bir fark olunca Trex 3 mantıksız hale geldi.

Epix Gen 2'yi Türkiye’de en uygun 39K gibi bir fiyata gördüm. Yarı fiyatının da altına bulunca ister istemez aklım karıştı. Baktığım incelemelerde Fenix 7 ile muadil sayılır deniyor. Forumda bu modeli kullanan var mıdır?

Ben kullandım bir yıl kadar. Sonrasında da çok çok benzer bir cihaz olan Epix Pro'ya geçtim. Sorularınız varsa cevaplayayım.

@cixece Tam da sormak istediğim şeyi yapmış ve Epix Pro modeline geçmişsiniz.

Standart modele göre farklılıkları incelemelerde var zaten ama sizi bu yükseltmeye yönelten şey neydi? 16gb yerine 32gb bellek gerçekten ihtiyaç mı? Pil ömrü konusunda standart modelin 6 günlük yoğun kullanım süresi yetersiz mi? Pro'daki yeni sensörler eskiye göre bariz fark yaratır mı?

@cixece Tam da sormak istediğim şeyi yapmış ve Epix Pro modeline geçmişsiniz.

Standart modele göre farklılıkları incelemelerde var zaten ama sizi bu yükseltmeye yönelten şey neydi? 16gb yerine 32gb bellek gerçekten ihtiyaç mı? Pil ömrü konusunda standart modelin 6 günlük yoğun kullanım süresi yetersiz mi? Pro'daki yeni sensörler eskiye göre bariz fark yaratır mı?

Ilk soruya cevap, son çıkan modelleri kullanma hevesim ve şımarıklığım, ve Almanya'da ikinci elde bu tarz ürünleri kolayca ve güzel fiyatlara bulabilmek. Aynı sebepten elimde bir adet de Fenix 8 duruyor kutusu açılmamış. Türkiye'ye geldiğimde de satamazsam onu kullanmaya başlıcam.

Bellekle ilgili hiç sorun yaşamadım. Koşuya çıktığımda telefonumu da yanıma aldığım için, saate müzik atmak gibi bir alışkanlığım yok. Belleği sadece haritalar dolduruyordur. Saate çok fazla müzik, podcast vs. atarım diyorsanız, belki önemli olabilir.

Pil ömrü aslında çok subjektif bir konu. Apple Watch'tan gelen bir insan için pil ömrü sonsuz gibi hissettiriyor. Ama Enduro, Instinct'ten falan gelenler için kısa hissettirir. Ben saati Always On kullanmıyorum, kolumu kaldırınca gösteriyor o yeterli oluyor. Haftada 3 kere yüzme, 3-4 kere de ortalama 40dklık koşular yapıyorum. GPS için de farklı seçenekler var. Sadece GPS en az batarya tüketiyor, Otomatik seçeneği biraz daha fazla, Multiband seçeneği en fazla tüketiyor gibi. Bunlarla oynanıp ideal ayarlar bulunabilir. Haftada bir şarj etmek benim için hiçbir sorun teşkil etmiyor. Masa başı çalışırken 1 saat şarja takıvermek dünyanın en zor şeyi değil.

Yeni sensörler tabii ki daha iyi bir performans veriyordur. Ama ben günlük kullanımda çok büyük sapmalar olacağını düşünmüyorum, hissetmedim de. Triatlon takımımda çok fazla sporcu hala Fenix 5'le rekabetçi olarak yarışıyorlar, ciddi antrenmanlar yapıyorlar. Youtube'daki her saati test eden scientist abimizin videolarından daha iyi bir fikir edinebilirsiniz belki.

Son bir not olarak, Epix 2'nin safir olmayan versiyonlarında Multiband GPS özelliği yokmuş. Sizin attığınız link de safir olmayan versiyon sanırım. Multiband GPS bence önemli bir özellik, neredeyse son yıllarda çıkan tüm saatler destekliyor. Saati alıcam ve senelerce kullanıcam diyorsanız, bulunmasını istediğiniz bir özellik olmasını öneririm. Ayrıca safir cam ve titanyum kasa saatin çizilmelere karşı dayanıklılığını çok etkiliyor. Yani yine uzun kullanımda, safir versiyonu çok çok daha sağlıklı bir seçim olur. O versiyonu da indirimde, nispeten makul bir fiyat farkıyla bulabilirseniz, kesinlikle onu öneririm.

@cixece

Detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Tavsiye ettiğiniz gibi Quantified Scientist ve Chase The Summit kanallarının incelemerini izledim. Kendi kullanım senaryoma göre standart modelinin dahi ihtiyacımın çok üzerinde kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum. Ant+ nabız bandı ile kullandığımda benim emektar Garmin Edge 500'ün yerine yol bilgisayarı olarak bile kullanabilirim.

Safir cam gerçekten güzel bir tercih olabilirdi ama fiyatı bir anda %70 yükseliyor. Dikkatli kullanacağım artık.

Bu fiyata hoşçakal Trex, merhaba Garmin diyeceğim sanırım.

@cixece

Ant+ nabız bandı ile kullandığımda benim emektar Garmin Edge 500'ün yerine yol bilgisayarı olarak bile kullanabilirim.

Yol bilgisayarı olarak kullanamayabilirsiniz çünkü bildiğim kadarıyla aktivite (sürüş) esnasında ekran sürekli açık kalmıyor. O özellik sadece MIP ekran olduğu için Fenixler'de var. Fenix 8'in Amoled versiyonuna da getirdiler, o ayrı bir konu ama özetle Edge 500 emekli edemeyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Tekrar merhaba

İYol bilgisayarı olarak kullanamayabilirsiniz çünkü bildiğim kadarıyla aktivite (sürüş) esnasında ekran sürekli açık kalmıyor. O özellik sadece MIP ekran olduğu için Fenixler'de var. Fenix 8'in Amoled versiyonuna da getirdiler, o ayrı bir konu ama özetle Edge 500 emekli edemeyebilir.
Epix Gen 2 sapphire modelini kullanıyorum. Tavsiye ederim.
@cixece nin yorumlarının hepsine katılıyorum. Ek olarak şunu söyleyebilirim antrenman sırasında sürekli açık ekran modu var. Yani gidona takıp bisiklet bilgisayarı niyetine kullanabilirsiniz.

Geri