@cixece Tam da sormak istediğim şeyi yapmış ve Epix Pro modeline geçmişsiniz.
Standart modele göre farklılıkları incelemelerde var zaten ama sizi bu yükseltmeye yönelten şey neydi? 16gb yerine 32gb bellek gerçekten ihtiyaç mı? Pil ömrü konusunda standart modelin 6 günlük yoğun kullanım süresi yetersiz mi? Pro'daki yeni sensörler eskiye göre bariz fark yaratır mı?
Ilk soruya cevap, son çıkan modelleri kullanma hevesim ve şımarıklığım, ve Almanya'da ikinci elde bu tarz ürünleri kolayca ve güzel fiyatlara bulabilmek. Aynı sebepten elimde bir adet de Fenix 8 duruyor kutusu açılmamış. Türkiye'ye geldiğimde de satamazsam onu kullanmaya başlıcam.
Bellekle ilgili hiç sorun yaşamadım. Koşuya çıktığımda telefonumu da yanıma aldığım için, saate müzik atmak gibi bir alışkanlığım yok. Belleği sadece haritalar dolduruyordur. Saate çok fazla müzik, podcast vs. atarım diyorsanız, belki önemli olabilir.
Pil ömrü aslında çok subjektif bir konu. Apple Watch'tan gelen bir insan için pil ömrü sonsuz gibi hissettiriyor. Ama Enduro, Instinct'ten falan gelenler için kısa hissettirir. Ben saati Always On kullanmıyorum, kolumu kaldırınca gösteriyor o yeterli oluyor. Haftada 3 kere yüzme, 3-4 kere de ortalama 40dklık koşular yapıyorum. GPS için de farklı seçenekler var. Sadece GPS en az batarya tüketiyor, Otomatik seçeneği biraz daha fazla, Multiband seçeneği en fazla tüketiyor gibi. Bunlarla oynanıp ideal ayarlar bulunabilir. Haftada bir şarj etmek benim için hiçbir sorun teşkil etmiyor. Masa başı çalışırken 1 saat şarja takıvermek dünyanın en zor şeyi değil.
Yeni sensörler tabii ki daha iyi bir performans veriyordur. Ama ben günlük kullanımda çok büyük sapmalar olacağını düşünmüyorum, hissetmedim de. Triatlon takımımda çok fazla sporcu hala Fenix 5'le rekabetçi olarak yarışıyorlar, ciddi antrenmanlar yapıyorlar. Youtube'daki her saati test eden scientist abimizin videolarından daha iyi bir fikir edinebilirsiniz belki.
Son bir not olarak, Epix 2'nin safir olmayan versiyonlarında Multiband GPS özelliği yokmuş. Sizin attığınız link de safir olmayan versiyon sanırım. Multiband GPS bence önemli bir özellik, neredeyse son yıllarda çıkan tüm saatler destekliyor. Saati alıcam ve senelerce kullanıcam diyorsanız, bulunmasını istediğiniz bir özellik olmasını öneririm. Ayrıca safir cam ve titanyum kasa saatin çizilmelere karşı dayanıklılığını çok etkiliyor. Yani yine uzun kullanımda, safir versiyonu çok çok daha sağlıklı bir seçim olur. O versiyonu da indirimde, nispeten makul bir fiyat farkıyla bulabilirseniz, kesinlikle onu öneririm.