Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akılsız Trainer kullanıcıları ve zwift tarzı uygulamalar...

C.Koc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.053
İsim
Cem
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar zwift adı altında bir başlık mevcut forumda ama bu başlık altında bahsi geçen pek yazı yok eğer yöneticiler gereksiz bir başlık olarak değerlendirirse konuyu silebilir gelelim konumuza ; malum hepimizin interaktif trainerı yok zwift'i eğer interaktif bir trainer kullanıyorsanız zaten sıkıntı yok alet kendisi bütün yokuş simülasyonunu yapıyor ama eğer manuel tabiri caiz ise akılsız interaktif olmayan bir trainer ile kullanıyorsanız zwift biraz kafa karıştırıcı olabiliyor benim trainerım (link) 10 kademesi mevcut zwift'i hız sensörü ile kullanıyorum evet zwift içinde trainer seçimi mevcut ve benim sahip olduğum model için 4. kademeyi gösteriyor yanlış bilmiyorsam 4. kademe %0 eğime takamül ediyor, bende deneye deneye şöyle bir sürüş profili uygulamaya başladım ve genelde dışarıda yaptığım sürüş profiline az çok uyuyor ama tabi doğru uyguluyorum bu böyle olacak demiyorum altını çizeyim. Burada sizde kullandığınız akılsız trainer ve uyguladığınız sürüş profilinizi yazarsanız diğer aynı marka model trainer kullanıcılarına belki faydalı olur diye düşündüm. Bu arada zwift harici program kullanan varsa onu da belirtirse iyi olur.

%0 eğim 4. kademe
%1-2 eğim 5. kademe
%3-4 eğim 6. kademe
%5-6 eğim 7. kademe
%7 eğim 8. kademe
%8 eğim 9. kademe
%9 eğim ve üstü 10. kademe

Not: Sürüşlerimin hepsini 50-34 aynakolun büyük yaprağını kullanıyorum eğer seçtiğim kademe gerçekte deneyimlediğim eğimden daha hafif ise vitesi ağırlaştırıyorum ama genelde hafiften ziyade daha ağır oluyor gibi bu da antreman için daha iyi oluyor. Yokuş aşağı eğimlerde istersem 4. kademe altını kullanıyorum ama genelde 4. kademe ile devam ediyorum.

Scudo
Benim Tranierım Life-Line marka Zwift 1. kademede çalıştırırsan sağlıklı Power değerlerini veririm diyor. Ben kademe ayarlarıyla hiç oynamıyorum takip ettiğim power değerleri ile sürüşümü yapıyorum yada nabız takipli sürüş yapıyorum genelde. Beraber sürüş yaptığımız arkadaşımda powermetre var onunla beraber sürüş yaptığımızda kıyaslama şansım oluyor hemen hemen yakın değerler çıkıyor biribirine. Bu işin hakkı bence powermetre. Arkadaşımın kendi yaş kategorisinde dereceleri var ama ortak sürüş yaptığımızda millet uçup giderken powermetresi olan arkadaşım kendini zorlayarak yakalıyor diğer arkadaşları. Aslında zwift powermetresi olanı powermetresi olanla, interaktif i interaktifle eşleyeceği bir platformda yaratmalı.

Shift adında kickstart projesi yapılmış, hoş bir proje. Normal trainera takılarak rampalarda direnci otomatik arttırıyor. Lakin şu durumda her trainera takılamaz. Belki uygun dönüştürücü aparatlarla montaj esnekliği sağlanabilir.

Rouvy programı önceden sadece powermetreyi destekliyordu. Şimdi onlarda pazardan payı arttırmak için hız ve kadans sensörü desteği getirdi.

Günaydın, ben ise asfaltın "zift" ine vurgunum, hamsterları da evladım gibi seviyorum ama.. 😃

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Özcan ve C.Koc
direnci arttırmanın zwifte bir etkisi olmuyor ama. amaç sadece antremansa tamam ama zwift veya diğer programlarsa sen direci arttırdığında hız düşüyor, dolayısıyla watt olarak hesaplanan güç te düşüyor . eğer 4. kademe diyorsa ve sen 6 da kullanıyorsan, ürettiğin 250 wattı 150 olarak okuyor, avatar da ona göre gidiyor. tam tersi de geçerli, 1. kademeye alırsan daha hızlı çeviriyorsun daha çok güç uyguluyorsun sanıyor sistem.

@a.erkan Haklısınız ama bence programın ne algıladığı değil bizim hissettiğimiz yokuş simülasyonu önemli 1. kademede hızlı çevirip zwifti yanıltmış oluruz elbet ama asıl kendi antremanımızı sekteye uğratmış olacağız ,evet hız olarak zwift bazı yerlerde zıbıtıyor mesela %5 eğimi 6-7 km hızla çıkarttırıyordu ben ise gerçekte daha fazla bir sürat yapıyorum bunuda trainer tekerlek baskı vidasıayarıyla oynayarak ve igs 50 km saatimden hızı kontrol ederek bir nebze orantılıyorum.
Bu arada yeni keşfettiğim bir şey var belki işinize yarar belkide çoğunuz biliyorsunuzdur ; biz sürat sensörüyle zwift e bağlanıyoruz bende kadans olarak meilan sürat olarak megane sensörler var daha önce programa bağlanırken ant usb yi taktığımda bağlantı kopmaları sensörlerde sapıtma yada sürat sensörünü power metre olarak gördüğü oldu meğersem bilgisayarın bluetooth'nun açık olmasından kaynaklı bir sapıtmaymış bilgisarın bluetooth'unu kapayıp sadece ant usb ile bağlanınca hiç sapıtma olmadı bende...

Son düzenleme:
Konuyla bağlantılı olarak bende birşey sorayım. Geçtiğimiz haftasonu Bitwin Inride500 aldım. Zwiftte sürüş yapmak istiyorum fakat elimde garminin birinci nesil, sadece ANT özelliği içeren hız ve kadans sensörü var. Telefonum Xiaomi Mi8 lite. Telefondan zwifte girdiğim de sadece bluetooth ve ant özelliği olan Decathlon nabız bandını görüyor. Bu ant sensörlerini telefona bağlamanın bir yolu var mıdır acaba ? Bilgisayara bağlayıp kullanbilmek için bir ANT stick usb siparişi verdim fakat o da 1 aydan önce gelmez diye düşünüyorum. Bu süre zarfında bir çözüm bulabilirsem güzel olacak. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

@masum444 (link) böyle birşey buldum ama güvenilirliğini bilemem.

• Beğen
Tepkiler: masum444
@trainspotting35 indirdim fakat telefonum ANT+ sensorlerini desteklemiyormus. ANT+ destekleyen tek marka Samsung gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@trainspotting35 indirdim fakat telefonum ANT+ sensorlerini desteklemiyormus. ANT+ destekleyen tek marka Samsung gibi görünüyor.
Benim telefonda (Mi Note 10 Lite) ANT Radio Service, ANT USB Service ve ANT+ Plugins Service yüklü ve ANT sensörleri görüyor.
Play Store'dan yükleyip bir deneyin isterseniz.

Arkadaslar merhaba. Bende zwift sevdasına bir trainer aldim. Elitw turbomuin. Problemim şu ki üzerinde 11li 105 set bulunmakta. Bisikletteki vites donanimim ise 105 10 lu sistem. Sorusturdugumda problem olmaz dediler ama deneyince kararsiz calisiyor ve kendi kendine vitesi bi buyutup bir kucultuyor. Vites sistemim zarar verecegini dusunuyorum. Rubleleri ikisinide ekliyorum konu hakkinda bilgisi olan yardimci olursa sevinirim.

Dosyalar

• IMG-20230117-WA0017.jpg
    IMG-20230117-WA0017.jpg
    115,3 KB · Okunma: 43
  • 20230122_204315.jpg
    20230122_204315.jpg
    75 KB · Okunma: 40
Arkadaslar merhaba. Bende zwift sevdasına bir trainer aldim. Elitw turbomuin. Problemim şu ki üzerinde 11li 105 set bulunmakta. Bisikletteki vites donanimim ise 105 10 lu sistem. Sorusturdugumda problem olmaz dediler ama deneyince kararsiz calisiyor ve kendi kendine vitesi bi buyutup bir kucultuyor. Vites sistemim zarar verecegini dusunuyorum. Rubleleri ikisinide ekliyorum konu hakkinda bilgisi olan yardimci olursa sevinirim.

Tek bir viteste kalıp trainer zorluğunu başka bir şekilde ayarlayacak olsanız tamam ama vites değiştireceksiniz, 10lu ruble için yaptığınız arka aktarıcı ayarı 11li rubleye uymayacağı için bu sorunun önüne geçemezsiniz. 11li rubleyi elinizden çıkarıp 10lu ruble alın ve trainer'a onu takın derim.

Akılsız cihazıma hız sensörü takıp rouvy uygulamasını kullanmaya başladım. Düz yolda sürüş yaparken hız ve tahmini güç değerleri gayet mantıklı görünüyor.
Ancak rampalara gelip direnci artırmamı istediğinde hesaplamayı değiştirmiyor. Ben direnci artırıp yavaşlasam da, yavaşlamasam da, direnci artırmadığımı varsayarak hesaplama yapmaya devam ediyor. Yani sistem baştan hile yapacağımı varsayıp direnci yok sayıyor. Ben de ne yapayım, artık direnç uygulamadan, sadece kadans ile hız yapmaya çalışıyorum :)

Ben akılsız trainerda zwift almadan önce magene hız sensörü ve nabız sensörü ile wahoo uygulamasını kullandım . Telefon üstünden kullandım çok güzeldi. Fakat komşular uğultu yüzünden şikayet ettiler . Gırtlak gırtlağa gelecektik.

• Hahaha
Tepkiler: oscak41
Ben akılsız trainerda zwift almadan önce magene hız sensörü ve nabız sensörü ile wahoo uygulamasını kullandım . Telefon üstünden kullandım çok güzeldi. Fakat komşular uğultu yüzünden şikayet ettiler . Gırtlak gırtlağa gelecektik.
Kim kimi koparıyo, kendi payının diyip kavga etseydin

Komşular haklı değil mi ? Bence haklılar. Haklı olan bir insanla neden kavga edilsin ki !

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Özcan
Komşular haklı değil mi ? Bence haklılar. Haklı olan bir insanla neden kavga edilsin ki !

Komşular kesinlikle haklı . Üst katta ki ambulans şoförü adam gece gündüzü yok . Uğultu oluyor . Akıllı trainer almak istememin sebebi sadece sessiz olması. Umarım sessizdir.

Geri