Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akort Ayarı Nasıl Yapılır? Detaylı video çekimi

Nevzat KÖSEOĞLU

Forum Bağımlısı
Tepki
569
Merhabalar.

Bisiklet jantı akort ayarı herkesin kafasını karıştıran bir konu oldum durumda. Bu konuya bir açıklık getirmek istedim. Detaylı bir şekilde jant akordu ayarını video çekerek anlattım. Umarım faydalı olur. Aklınıza takılın herhangi bir şey olursa bana buradan ulaşabilirsiniz.

Videonun içerisinde geçen uygulamalar.
1- Sağ sol akort ayarı
2- Alt üst akort ayarı
3- Genel akort ayarı
4- Tel kontrolü

Scudo
Valla cok saol hocam ilk is bi akort anahtari alip denemek olacak. Daha gecen biaikletciye gittim tek tekerlek icin 20 lira aldi. 2 gun gecmedi jant yine zigzag yapmaya basladi her hafta,para vermektense kendim ogrenmeye calisacagim. Video icin tesekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
evet video çok iyi olmuş emeklerine sağlık.bisikletçiler bir dünya para alıyor 10 dakikalık işe.akort anahtarı alıp kendimiz yapmak en iyisi tabi birde akort sehpası.

Akort sehpası olmayan arkadaşlar bu ürünü hafif modifiye ile akort sehpası olarak kullanabilir.Profesyonel olmasa da iş görüyor yeterince ;)Akort sehpası olarak kullanmadığınızda da bisiklet ayaklığı olarak kullanıyorsunuz :D
https://i.hizliresim.com/DR7XZ6.jpg

@SATI Bisikletçilerin yaptığı emeğe saygı duymak gerekir ancak sonuçta bir işletme yapıyorlar. Benim buradaki amacım nasıl yapıldığını anlatmak. El alışkanlığı tecrübe isteyen bir konu bu. Deneye deneye herkes yapabilir.

@Nevzat K. Çok faydalı bir video olmuş emeğine sağlık özellikle detaylı olması...Bu arada video çekim falan herhangi bir teknik konuyla ilgili bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum :)

1 haftadır İstanbul'da akord ayarı yaptırmaya çalışıyorum ama her gittiğim yer 25-30 lira fiyat çekiyor tek teker için. Bende inada bindirdim yaptırmıyorum, en sonunda kendim öğrenecem sanırım.

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Yüzüklü (yoksa yüksük mü) jantlar var, benim jantlar öyleymiş akort için bir makinaya sokmak gerekiyor muş tek janta 25 tl istedi fazla bir yamukluk yok diye birazda fazla geldi fiyat zaten Disk fren bende yaptırmadım akort
Dışardan bakınca normal tellerle aynı tel sadece janta girişte bir parça var deliğin çevresinde varmıdır böyle jantlar. Akort anahtarım var henüz gerek görmedim ayar yapmaya illa makina mı lazım
20150823_182813.jpg

Ben de Aydin da yaptirdim 2 farkli ustaya. Biri sadece akort icin bur tekere 15 aldi. Diger usta arka tekeri tekrar orup akord etti ustune on tekeri de akort etti ve 25 aldi hatta hazir ellemisken vitesi de ayarlayayim dedi yani sehirden ziyade ustadan ustaya degisiyor sanirim.

@Nevzat K. Cok guzel bir video olmus. Nasil yapildigini hic gormemistim. Belki birgun zaman bulup cesaret edebilirsem bu video bana cok yardimci olacak. Paylasimin icin tesekkurler.

@Migel bu sehpa ile nasıl yapılabilir? Tekniğini anlatır mısınız?

@Anonim daha yeni başladım video çekmeye sistemli olarak bisikletteki bütün ayar yapılan noktaların çekimlerini yapacağım montaj programı bulamadım. Tavsiye edevileceğin bir program varmı

@Nevzat K. Ben sony vegas kullanıyorum pro 11 başta karışık gelse de alışınca kolay... Tavsiye ederim...Gopro studio da var freeware olarak

Montaj için adobe after effects liderdir. Programı öğrendiğinizde tek sınır hayal gücü. Ayrıca vidyo için çok teşekkürler harika bir eğitim vidyosu olmuş.

@therkut Bizim için fazla profesyonel bi program...Yani ciddi emek harcamak lazım hayal gücü sınırlarını zorlayabilmek için

Abi after effect demişsinde dur sakin ol. Premiere Pro öneririm. Eğer bilgisayar kötü ise Vegas Pro iş görür. İntro filan after effectten yaparsın. Video editleri, birleştirme, efekt filan premiereden.

Geri