Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akort ayarı nasıl yapılır

YavuzAkbay

Aktif Üye
Kayıt
19 Kasım 2015
Mesaj
112
Tepki
43
Yaş
25
Şehir
Bursa
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar benim arka tekerlek yalpalamaya başladı bende akort ayarı yapmaya karar verdim fakat hiç şöyle ayrıntılı açıklayan bir video veya bir şey bulamadım lütfen biri ayrıntılı olarak şöyle mantığını en azından açıklarsa çok minnettar olurum.
 
Scudo
@Yavuzos youtbe da çoka olası lazım.Türkçe bulamazsanız wheel truing diye arama yapınız.
 
@selim karan
Kesinlikle Türkçe videodan daha iyi anladım teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: karankabul
Yanlız sıkıntı şu ki tam anladım diyorum yapmaya kalkışınca kafam karışıyor sanırım 20 tl bayılıcaz sonuçta bu öğrenci halimizle :D Güle güle haftalık.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Profesyonel veya turlara katılan bir bisikletçi değilim öyle çevremdeki en fazla 150 kilometre çapındaki şehirleri ve ilçeleri gezmek için kullanacağım diye planlıyorum. Bugün bisiklet ile bir yere gitmiştim 22 kilometre gidiş ve 22 kilometre gelişti. Son 8 kilometre kala şehir içinde bisikletin arka tarafı sanki tekerlek bir anda yamulmuş gibi sallanmaya başladı hemen indim ve lastiği sağa sola yatırdığımda oynuyordu. Sanırım vidası gevşedi diye düşündüm yanımda ingiliz anahtarı olmadığı için oraya dokunamadım ve 7 kilometre yürüdüm evime doğru, sonra bir oto yıkamanın önünden geçerken görevliye ingiliz anahtarı sordum, bisikletime şöyle bir baktı ancak sorun vidanın gevşemesi değilmiş. İçindeki demirleri kopmuş bildiğiniz ancak sadece arkadan bakınca sağ tarafa doğru uzananlar kopmuş soldakilerde sorun yok, bisiklet sol taraftaki demire doğru yaslanmış oraya sürtüyor. O kısmın düzeltilmesi ve akort ayarı yapılması gerekiyor dedi.

1. Bisikletçiye götüreceğim ancak en fazla bunun masrafı ne kadar tutar?

2. Böyle bir şey neden olabilir? 2-3 aydır kullandığım bisiklet okuldan eve evden okula ara sırada 50 kilometrelik spor amaçlı kullandım hiç böyle bir sorun yaşamadım, ta ki bugüne kadar.
 
@opysium
Tekerlek oynarken göbekten ses geliyormu hocam?
 
Tekerleği tutup elinle sağa sola hareket ettirdiğinde kıpırdanıyorsa,göbeği tutuan somunlar gevşemiştir, sıkıştırılması gerek.Yok sallanmıyor ama teker dönerken yamuk yumuk dönüyorsa jantın akortdu bozulmuş olabilir.Tel başlarının çıkıp çıkmadığını tellleri elinle yokladığında anlarsın zaten.
 
  • Beğen
Tepkiler: gok
@TORUKOJİN
Tam üstüne bastın, evet bisiklet adam akıllı gidebilirken göbekten bir ses geliyordu bir gıcırdama sesi vardı ne zamandır bisikletçiye gösterecektim ama vaktim olmamıştı. Şuan oturulmuyor bile hemen sağa sola oynamaya başlıyor.
 
@opysium
Lastiği bisikletten çıkardıktan sonra elinle hafifçe göbek milini dışarı çekmeye çalış, eğer göbek eline geliyorsa o mil ortadan ikiye bölünmüş demektir. Eğer gelmiyorsa göbek vidaları gevşemiştir. Resim koyarsan daha iyi olur.
 
Geri