Scudo Sports

akort ayarı

Aslında kaale almayıp cevap yazmazdım ama olur da yazdıklarını okuyan olur yanlış bilgilenir diye yazıyorum yine de.

- Bazı disk frenli ön maşalarda yeterli genişlik olmaz ve çember göbeğe göre ortalanırsa çember sağda kalır. Bunu kompanse etmek için çember göbeğe göre hafif solda konumlandırılır.
- 4 dişliden fazla rubleli arka tekerlerde; göbek, rubleden dolayı maşa açıklığının ortasında olamayacağı için, mecburen sola kaçık durur. Bunu kompanse etmek için, çember göbeğin sağında konumlandırılır ve çemberin kadro düzlemiyle çakışması sağlanır.

-Bu sebepten dolayı, arka tekerde ruble tarafı teller daha gergin olur.

Tekerleri kadroyu ortalamayan bir bisiklete, ideal ayarlanmış bir bisiklet denemez.
Hele o yuzden bısıkletıde getir iki iş daha çıkmasın o zaman dediler bana :D bende ne alaka demiştim. ortaladıklarında bu defada masaya çok yakın kalacaktı alaka oymuş

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Scudo
Düşünsene, göbeklerin tam ortası kadronun iyice solunda kalıyor ve sen gidip çemberleri jant göbeklerinin tam ortasına göre hizalıyorsun sonra tekerlekler bisikletin kadrosuna göre iyice solunda kalıyor :D :D :D

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Akort ayarını evde kendisi yapan var mı? Hangi sehpayı kullanıyorsunuz?

Akort ayarı sürekli yapılması gereken birşey gibi. O yüzden öğrenip kendim mi yapsam diyorum. Bisikletçiyie götürmek zaman alıyor, 1-2 gün bırakmak gerekiyor, düzgün iş yapmıyorlar vs. Şunun fiyatı uygun

(link)

Fakat tutturabileceğim sağlam bir masam var mı bilemedim. Bir de sağ ve sol iğneleri ayrı ayrı hareket ettiriyoruz galiba, o şekilde ortalaması zor olur gibi geldi. Tekeri düz ama yatik hale getirme riski var sanırım.

Model tavsiyesi olan varsa alabilirim. İkinci el ilanlara baktım, Ankara'da yok.

Akort ayarını evde kendisi yapan var mı? Hangi sehpayı kullanıyorsunuz?

Akort ayarı sürekli yapılması gereken birşey gibi. O yüzden öğrenip kendim mi yapsam diyorum. Bisikletçiyie götürmek zaman alıyor, 1-2 gün bırakmak gerekiyor, düzgün iş yapmıyorlar vs. Şunun fiyatı uygun

(link)

Fakat tutturabileceğim sağlam bir masam var mı bilemedim. Bir de sağ ve sol iğneleri ayrı ayrı hareket ettiriyoruz galiba, o şekilde ortalaması zor olur gibi geldi. Tekeri düz ama yatik hale getirme riski var sanırım.

Model tavsiyesi olan varsa alabilirim. İkinci el ilanlara baktım, Ankara'da yok.
Unıor 1688 Akort Sehpası kullandığım bir ürün ayrıca hidrolik disk frenlerin yamulmalarını düzeltmek içinde kullanılan çok amaçlı bir ürün. Erdoğanlar bisiklette mevcut.

Ayrıca jantta sağa sola yalpalama halk arasında sekiz çizme sorunu yoksa akort ayarına gerek yoktur.
Youtube üzerinde jant akortu ile çok detaylı bir video var. Geziniyor bisiklet Fırat delan' ın anlatımı ile ben o video ile çok rahat yapar hale geldim.
Fiyatı artmış ben aldığımda 24/08/21 de 700 idi.

• Beğen
Tepkiler: mdonertas
Ben de sizin gibiydim. Hiç bir tecrübem yok. Yeni sayılırım. Elim biraz yatkın diye aldım ve yapmaya çalışıyorum.
Aşağıda bağlantısını verdiğim ürünü aldım. Yeni sayılır. Muadillerine göre uygun.

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Güzel sehpa..

Bir de sağ ve sol iğneleri ayrı ayrı hareket ettiriyoruz galiba, o şekilde ortalaması zor olur gibi geldi. Tekeri düz ama yatik hale getirme riski var sanırım.
Çemberin göbeğe göre ne hizada duracağını iğneler belirlemez. "Hizalama cetveli" (ing. "dishing tool") ile yapılır o iş. Cetvelsiz de yapılıyor ama buradan lafla anlatmak zor olur. Gösterdiğiniz sehpa iş görür. Hatta onunla yapılmış bir akort videosu vardı :

Geri