Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akşam dokuzda bisiklet yolunda bisiklet sürdüğüm için dayak yiyordum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Ya valla ne diyeceğimi bilmiyorum artık. Neyse şimdi ben izmit'te oturuyorum. Yeni bi uygulamayla akşam bisiklet yoluna park eden araçları uyarmak üzere görevlendirilen kişiler vardı yolda. Millet delirmiş tabii. "Bu saatte bisiklet süecek diye ben neden park arayayım!" diyerek bağırınıyorlardı. Ben de tek bisikletli oradan geçerken görevli beni gösterdi "Bakın bayan sizin yüzünüzden yolu kullanamadı" diye. İki araba hakaretler içerisinde beni uğurladılar sağolsunlar. Valla soğuttular bisikletten. Neye uğradığımı şaşırdım. Bir an duraksasam döverlerdi de bir güzel. Bisiklet yolundan bisiklet sürdüğüm için küfür yedim ya şaka gibi.

Scudo
Tek kulağa kulaklık takılır, ya hareketli bir müzikle rüzgar gibi geçilir yanlarından, ya rahatlatıcı bir müzikle umursamadan.. :)

@Batuhan Köksal

Trafikte bisiklet kullanırken kesinlikle kulaklık kullanmayın. Kulaklarınız sizin arkanızdaki gözünüzdür.

Bisiklet üzerinde ve trafikte iseniz, tüm duyularınız %100 açık olmalı. Tüm dikkatinizi yola ve çevrenize vermelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Okan POLAT
@Mehmet Altuğ

Kulakiçi ama silikonlu olmayan, dışardan ses alan kulaklığın sağ tarafını takıp çıkarım çoğu zaman. Sol olunca yol tarafının sesi azalıyor korkutuyor beni ama sağda bir sıkıntı yok, hem sesi de tamamen kesmiyor.
Tabi takmasam daha iyi olur ama müzikle beraber hem aldığım zevk artıyor hem tempom. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım, yaz tatilimi "rush hour" denilen işe gidiş iş çıkış saatlerinde trafikte bisiklet dürerek geçirmeme rağmen. Umarım bundan sonra da olmaz :)

keşke sessizce durup yüzlerine baksaydınız sadece. ve gülümsemeyle izleseydiniz araçlarını çekişlerini. daha çok uyuz olurlardı. merak etmeyin kolay değil öyle şeyler.
görevli arkadaşlarada teşekkür

öyle zibiiler bir beni bulmuyor sabırsızlıkla karşıma çıkmalarını bekliyorum.

böyle insanlarla muhatap olmayacaksın, bölgeden uzaklaşınca ara polisi halleder onlar

bu ülkede şerefsizlerden daha korkak olursak maalesef bu ülke batar.

İnsanda yok ise edep, neylesin medrese mektep.
Okusada alim olsa yine MERKEP yine MERKEP.

bu ülkede şerefsizlerden daha korkak olursak maalesef bu ülke batar.

@Gökçe Çakır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik etmek gerek.

Kartal sahil yolu kenarına park etmiş araçların hem bisikletlilere hem de diğer araç sürücülerine ne denli zor anlar yaşattığını görüp böyle bir uygulama yapmaya karar vermişler sanırım:)

Tam olarak neredeki yol bende inadına orayı kullanacam bundan sonra

şimdi yeni taşındığım için biraz tarifim iyi olmayabilir ama şöyle diyim;
yahyakaptan da sürüyordum.
eski migros ve camiinin olduğu yerden, trafik parkı gibi bi yer var ya. oraya doğru giderken.
umarım anlatabildim?

@Gökçe Çakır

tamamdır anladım bundan sonra rotayı buraya göre ayarlamay:in:a çalışıcam, bisiklet yollarında sorun yaşayan arkadaşlar mevkileri belirtse, o şehirdeki bisikletliler oralara doluşsa ne güzel olmaz mı? burdan bir kampanya bile çıkarabiliriz

@evren eke

vallahi çok hoş olur.
toplu hareket etmek insanlara da ''bilinç'' kazandırabilir. katılmak isteyen kişiler, saat olarak aynı anda bisiklet yolunu kullanma gibi bi olanak bulamayabilir belki ama yolun hala sahiplerinin olması olumlu katkı sağlayabilir :)
sonuçta izmitteki tüm bisikletiçilerin o yola doluşup, arabalara karşı bi eylem niteliğinde organizasyona katılacağını sanmıyorum.
ama yolu işlek tutmak da belediyenin vazgeçmemesini sağlayabilir.

ve kocaeli belediyesi bu işte sanırım çok ciddi. oradan geçen tanıdıklar, hala görevli personelin nöbet tuttuğunu söylüyordu. tabii kavga çıkaran tiplerin arabası bisiklet yolu üzerinde park halindeymiş.

bu işi bu kadar ciddiye almaları şaşırtıcı ve sevindirici...

:)

Başlığı ilk gördüğümde, facebook üzerinden; sinirlerim aniden zıpladı. Okuyunca bir duruldum. :)

İnsanlar çok garip.. aşırı garip. Keşke azıcık daha düşünceli olsalar. Ayrıca sinirlenince Chris Isaak dinlemek iyi gelir, öneririm. :)

Bu ülkede bolca ''İki ayaklı hayvan'' var maalesef..

Ablam ile benimde başıma geldi Ama Allah'tan Babam yetişti daldıydık adamlara :D

@Gökhan Güleç

ve çok da sinirlenmedim yoksa hulk a dönüşürdüm : D

yok ben yalnızdım, ondan biraz çaresizce yolu onlara bıraktım.

Geri