Scudo Sports

Aksiyon kameralarının kalite farkları (sizce hangisi)

Sizce en iyi görüntü kalitesi hangi kameraya ait

• Toplam katılım
    194
@Anonim Session benim çok hoşuma gitmedi ancak belli ki Hero 4+ veya Hero 5'in prototipi. Bence Hero 4+ veya 5'i beklemeli. Çok acayip şeyler olacak gibi.

Scudo
@yusufixx görüntü kalitesi biraz daha düşük ama ergonomisi taşıması çok hoşuma gitti :) Gerçi 5 nasıl olcak bende çok merak ediyorum

Midland xtc 300-280 kullandım , gidona taktım titreşimden pek keyif alamadım ve sattım.
Arkadaş go pro hero 4 black aldı , iyi alet güzel alet ama en yüksek seviyede çalıştırmak için
yeni bilgisayarlar yeni televizyonlar lazım...Yani genel olarak zaten o seviyelerde bir kullanım yok, çok ayrıntılı çekimde 5 yıl üstü bilgisayar parçaları fotoğraf fotoğraf gösterir ve ısınır..(4 k dan bahsediyorum)
sj4000 de genel olarak güzel , action cam filan var çok değişik adlarda 100 lira civarına satılıyor bunların hepsi aynı açıkçası pek kaliteli değil ama fiyatları iyi yine de, çinden 35-40 dolara alacağınıza buradan 100-150 lira civarına garantili alınıyor.Şuan xiomi düşünüyorum fakat elle biraz ayar gerekiyor gerek ses gere odaklanma olsun.

@M. Mert Babayiğit
keecoo yu öneririm, görüntü inceleme videomda var, görüntüsü çok iyi...artı malzeme kalitesi falan xiaomi ya da sj4000 e göre çok çok iyi bence direkt gopro hero3 klonu

@yusufixx Yalnız Gopro ile Apple arasında fark vardır. İkisi de piyasanın en pahalı ürünlerini üretir. GoPro pahalıdır evet ama bunun yanında görüntü, ses ve aksesuvar kalitesiyle rakip ürünleri geride bırakır ve bir nebze fiyat/değer dengesini makul tutar. Diğer yandan Apple da pahalıdır; fakaaaaat işletim sistemi dışındaki tüm donanımı piyasadaki diğer ürünlerden çok çok aşağıdadır. Sadece marka değeri için 1500 TL fark ödetir ve bunu gençlerin görgüsüzlüğünden faydalanarak yapar. Yani GoPro ile Apple aynı kefede değildir. Apple'dan farklı olarak GoPro reklama çok fazla bütçe ayırır ve hemen her yerde marka adını gösterir. Bunu da yapmak zorundadır; çünkü ürettiği ürün sektörü hâlâ gelişim aşamasındadır ve rakip sayısı çok fazladır. Apple ise geçmiş yıllarda elde ettiği kalite algısının ekmeğini yemeğe devam etmektedir. Ürettiği son telefonda bile hâlâ 1GB bellek(4Gb mevcut), 1.4Ghz çift çekirdek
işlemci(2.5Ghz 4 çekirdek veya 1.8Ghz 8 çekirdek muadili mevcut), 8Mp ana kamera(20.2Mp mevcut), arttırılamayan bellek(rakiplerde 128GB'a kadar) şeklinde donanım bulunuyor. Buna rağmen diyor ki ben piyasanın en pahalı telefonuyum. Pahalı olduğum için de kaliteliyim. Yani kaliteli olduğum için pahalı değilim diyor. Tikky boy'lar ve girl'ler de aç gezip para biriktirip bu telefonu almak için yırtınıyorlar. Neyse akşam akşam dert yanmayayım fazla, sonra Iphonecularla boş yere muhatap olurum...

Bütçem 600 lira ve daha fazlasına çıkamıyorum. İkinci el Gopro bakınırken Sony geldi aklıma. Tam da benim bütçeme uygun AS30v modelini buldum ve biraz araştırdıktan sonra gidip aldım. Bu fiyatta daha iyisinin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu konuda da marka taraftarı değilim asla. Bütçem 1000 tl üzerine çıkarsa Gopro düşünürüm elbet, ama şu aşamada Sony bana göre rakipsiz. Sırf gps, wi-fi ve stabilizer özellikleriyle bile ikinci el alacağınız Gopro'dan çok çok daha iyi. Teknik özellikler bakımından herşeyi aynı olan Sony ve Gopro'yu karşılaştıracak olursak, Gopro sıcak ve soğuk tonları aynı karede çok güzel verebiliyor. Atıyorum, günbatımında aynı anda Sony ve Gopro ile çekim yaparsanız gökyüzünün mavisiyle güneşin kızıllığı Gopro'da daha estetik çıkıyor ama buna karşılık Sony daha ham görüntü veriyor. Bir de Sony'de pembe pembe lens flare oluşuyor, herkesin hoşuna gitmeyebilir. Bazen beni de kıl ettiği oluyor :)

Aksesuar konusunu ise şöyle çözdüm; Aliexpress'ten işime yarayacak bir sürü Gopro ekipmanı aldım. Daha sonra ekipmanlardan birinden kullanmayacağım alüminyum bir parça çıktı ve ben de onu biraz modifiye ederek Gopro aksesuarlarını Sony'e çeviren bi adaptör olarak kullanıyorum. Yani gidip orjinal bir göğüs aparatı fiyatına komple set toplamış oldum. Uygun bir zamanımda o parçanın fotoğraflarını atarım isteyen olursa.

@Halil EROĞLU Söylediklerinize katıldığımı söyleyemem. Sizin tabirinizle ben funboy'um. Mac ve iPhone kullanıcısıyım. Öncelikle malzeme kalitesi piyasanın en yüksek ürünleridir. Hiçbir ürününde virüs derdi, format derdi, yavaşlama derdi, ısınma derdi, servis derdi yoktur. Problem yaşadığınız ürünü tamir etmez anında yenisiyle değiştirir. Stabildirler. Donmaz, kasmazlar. İşletim sisteminin güzelliği itibari ile düşük donanımlar gayet yeterli performans verir. Megapixel fetişizmi yapmazlar görüntü kalitesine önem verirler. Kardeşimin kullandığı meşhur xperia z3'ün 20 megapixellik kamerasını 8 megapixel ile tokatlar. Velhasıl ben Windows geçersiz bir işlem yürüttü kapatılacak diyen bir sisteme para vermem. Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Güncemden
@yusufixx Fanboy ithamında bulunmadım, sizi kastetmedim de. Sadece vermiş olduğunuz bilgileri eleştirdim. Ne kullandığınızı bilmiyorum, çok da önemli değil zaten. Dikkatli okuduysanız üretimde kullanılan materyalin kalitesine laf etmedim. Zaten o paraya o kalite beklenir, daha aşağısı olması gülünç olur. Donanımların düşük seviyede olduğundan bahsederken işletim sistemini ayrı tuttum. Sizin de zaten savunabildiğiniz tek nokta IOS, yorumunuzdaki 5 cümle bu yöne dikkat çekiyor. Zaten orada bir problemimiz yok. Problem yaşanan ürünler tamir edilmeden bire bir nasıl değişiyor orası da enteresan. Varsa böyle bir dünya ne âlâ. Iphone 4'teki wireless donanım problemleri yüzünden yüzlerce telefonun servise gönderildiğini de hatırlayalım. Tamir edilemeyecek seviyede olanların hiçbiri bire bir değiştirilmemişti hafızam yanıltmıyorsa. Telefon ekranı ile ilgili de yorum yapmamıştım. Çekilen fotoğrafları kendi yazılımıyla o an işleyip kaliteli ekranında güzel gösterdiği için 8Mp kamera ile harika fotoğraf çekiyor hissi uyandırıyor bilinçsiz kullanıcıda. Yoksa Iphone'un kamerasının Sony Xperia Z3'teki 20.7 Mp'lik Exmor RS Cmos sensöre sahip kamerayı tokatlaması:)hayalden öte bir iddia değildir. Fotoğrafları muhteşem retina ekrana sahip 5000 TL'lik Mac bilgisayara atıp kıyaslarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. IOS ile Windows kıyaslaması da güzel olmuş. Mac ile kıyasladığınızı farz edelim. Hangisinin daha çok işleme uygunluk gösterdiğini anlatmama gerek yok. Uyumluluk çoksa, hata payı da artar. Birçoğu sistemden değil, yazılım yüzündendir o hataların. Daha fazla uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bütün dünyanın bilip kabul ettiği şeyi defalarca tekrarlamamın zaman kaybı olacağı kanaatindeyim. İyi forumlar...

Tartışmasız Gopro hepsinden öndedir. Şuan Xiaomi kullanıyorum ve sonuçlardan çok memnunum. Goproya alternatif olarak düşük bütçeli bir alet olması nedeniyle tercih edilebilir.

Paran varsa Gopro
Aklın varsa Xiaomi

HD mi V brake mi tartışmasına döner bu iş ben diyim, parası olan alır mac i bakar rahatına züğürtünde çenesi yorulur çamur atıcam edasına, ama sonuç olarak bakmak lazımki işi gerçekten bilgisayarla olan kişiler mac tercih ediyor ee demekki var bir hikmeti.

f/p olarak xiayomi yi kullanıyorum. 1080p/60frame ile su altı da dahil olmak üzere müthiş mutluyum ;)

Değerli yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ben de uygun fiyatlı bir kamera bakıyorum. Yalnız 200-250 liralık ürünler karşılaştırılırken çıkıpta iki üç katı fiyatlara satılan ürünleri övmenin, tartışma ortamı yaratmanın ne gereği var anlamıyorum. Kamera almayı düşünenlerin hemen hepsi gpro, sony vb. markaların kalitesini zaten biliyor, bütçesi var ise o ürünleri kendi arasında karşılaştırıp karar verir. Burada arkadaşlar keecoo, xiaomi, sj4000 vb. ürünler arasında bir seçim yapmaya çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
@Yusuf G. Bir tane mantıklı yorum geldi. Eyvallah...

Bu arada anket mantık olarak bu yüzden de hatalı. Başlığı "En iyi f/p kamera hangisi?" şeklinde olsaydı daha doğru olurdu. Mercedes ile Şahin neden kıyaslansın ki...

Megapiksel rakamının büyüklüğüne göre kıyaslama yapmak yanlış olur. Zira iş megapikselin büyüklüğünde bitmiyor.
Nokia'nın 43 mp'lik telefonu var. SLR makinelerden daha mı kaliteli resim çekiyor? Asla.

Uzunca bir süre 15,1 mp'lik dslr kullandım. Cücük kadar kompakt makineyle yanıma gelip ''baaak bu bile 15 megapiksel ve cebe bile sığıyor'' diyen cahillerle de karşılaştım.

Mercimek büyüklüğünde sensör varsa 575456496 megapiksellik makine hiç bir işe yaramaz. Sadece dosya boyutunu yükseltir. Asıl önemli olan sensördür.

GoPro'nun aksiyon kamerasi sektorunde en kompetan firma oldugunu dusunuyorum. Maddi gucum yuksek olsaydi (yada paraya kiyabilseydim) tartismasiz GoPro Hero4 Black edition kullanirdim :)

Maddi imkanim o kadar yuksek olmadigi icin tercihimi Xiaomi Yi'den yana kullandim.

Xiaomi Yi fiyatina gore gercekten harika isler cikariyor.

Youtube'da farkli marka kameralar ile karsilastirma yapilan videolar var. Izlemenizi tavsiye ederim.

Garmin virb tek geçerim ayrıca ant+ bağlantısını destekleyen tek kamera ;)

Geri