Scudo Sports

Aksiyon kameralarının kalite farkları (sizce hangisi)

Sizce en iyi görüntü kalitesi hangi kameraya ait

• Toplam katılım
    194
@Battutaettanci Ben de kameramı ilk aldığımdan beri sualtı kabıyla kullandım. Sonra bir gün dedim ki, ben bunu neden böyle kullanıyorum ki? Sesi de bozuyor, bazen görüntüyü de bozuyor (güneş tepedeyken sualtı kabının camı çok nadir de olsa ışık kırılmaları yaratabiliyor). Kabın içindeyken konuşma seslerini hemen hemen hiç algılamıyordu. Ortam sesleriniyse çok boğuk şekilde kaydediyordu. Sonra neyse, bi gün çıkarttım kabından. O şekilde kayıt yaptım. Aradaki fark inanılmaz. O günden beri de, yani yaklaşık 2-3 aydır kabını hiç kullanmadım. Hem konuşma sesleri, hem ortam sesleri çok canlı ve net oluyor artık. Rüzgar eğer aşırı sert esmiyorsa, tam karşıdan esmesi bile sesi bozmuyor. Tabii bu biraz kameranın dahili mikrofonuyla da alakalı. Her kamerada aynı performans yakalanamayabilir.

Not: Sony AS200v.

Scudo
Tam resim bulamadım ama, dahili kamera girişlerini tüylü (Peluş gibi) bir malzeme ile kaparsanız rüzgar sesini önlemiş olursunuz.
517sc0UsgJL._SY300_.jpg

@Birhan K.

çok teşekkürler okudukça "aa! aynı benim dertlerimi yazmış tam da bu işte asıl sorunum" diyerek heyecan içerisinde okudum. bana böyle bi yorum lazımdı. çok saolun.

ben de yeni yeni öğreniyorum. aynı şeyi benim de fark etmem uzun sürmedi sesler kamerayı alıp heyecanla ilk çektiğim videolarda (su kabının içerisinde iken kamera) yok denecek kadar az geliyordu, kılıfsız durumda ise gayet güzel geliyor kayda sesler (bisiklette henüz deneyemedim tabi ev içerisinde ya da çok nadir dış ortamda denedim şimdilik).

lens çok açıkta duruyor, ee ben de çok acemi olunca düşürürüm zarar veririm korkusu ile kamerayı 2 hafta önce almış olmama rağmen daha korkudan pek kullanamadım. biraz araştırınca lens koruyucu aksesuarları öğrendim ama yurt içerisinde temini çok zor. sony türkiyeye e posta attım iletişim sayfasından ama onlar da robotik bir cevap verdiler gerçekten uzak. :) neyse aşağıya koyuyorum resimleri bence bizim bunlardan edinmemiz lazım bir şekilde.

37f4a96bfe56bae43309762ff4289548.jpg
(sony as200v için lens koruyucu)

8c827bc52038d72a69eab48b48619e0b.jpg
(sony fdr x3000 için lens koruyucu)

not: sony fdr x3000r

@Battutaettanci Bence masraf yapmaya değmez üstat. Lenslere kolay kolay bir şey olmaz. Tabii belli de olmaz. Yoldan bir taş sıçrar, ufacık taş gelir lensin göbeğini buluverir.. Böyle şeyler olabilir. Fakat dediğim gibi ben 2-3 aydır korumasız kullanıyorum, aksilik yaşamadım henüz. Şimdilik kameradan çok memnunum, hiçbir problemim yok. Çalıştığı sürece bunu kullanacağım. Fakat ileride yeni kamera alınca düşünürüm bu dediğini.

Go pro nun renk kalitesi berbat renk sayıları enaz en güzel renk kalitesi sony de
49ekran tvde izledim
En geniş açıda shimanoda

Yalnız şunu farkettim ışığın açısı önemli her kamera farklı durumlarda farklı tepkiler veriyor
Sony nin ses olayı en iyisi
Go pro sony jvs arasında tercih edilebilir fiyatlarına göre :)

Kesinlikle Sony Action Cam sebebi ise ZEISS® Tessar™ lens
sony as 200 de SteadyShot
sony as 3000 alırsanız Balanced Optical SteadyShot (çok daha iyi)
x1000v de balanced steadyshot bulunmuyor alacak arkadaşların dikkatine .

2 sene as200v kullandım şimdi as300 kullanıyorum as300 kullanmam daki en büyük sebep 170 derecede görüntü sabitleme var ve Balanced Optical SteadyShot bulunuyor.As200 e göre çok çok başarılı.Ayırca ektra bir aparat olmadan tripod bağlanabiliyor.

Bu arada as200v kullanırken hızım oldukça fazla bir durumda kamera montaj aparatı yerinden kırıldı ve yolun ortasına fırladı sürüklendi o gün hava kapalı olduğu için su altı kabını almıştım.İyi ki almışım yanıma dedim
Bazen hayat kurtarıyor. Sadece lens koruma aparatını ile çıktığınız zaman sert bir darbe de gövdeyi de düşünmek gerekiyor.
20180330_143601.jpg

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@CeCeKa cameranın özellikleri iyi ama bence sadece bir camera. action cam değil.

@srdrmrs peki action cam olması için nasıl bir artısı olması gerekir sizce eksik olan ne hocam

@CeCeKa aksiyona dayanıklı olması. 1 defa go proyu arabadan 1 defa da sjcami bisiklet üzerinden giderken düşürdüm kullanmaya devam ettim. muhakak kabı falan vardır ama direk böyle satılmalı bence.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
@srdrmrs hocam defalarca bende düşürdüm.toza suya bir nebze dayanıklı Ve dediğiniz gibi sadece kamera olarak satılmıyor koruma kabı vs veriliyor.En büyük eksisi aksesuar kısmı biraz tuzlu..
Yapısından dolayı rüzgar kesme durumu mevcut.Yabancı forum siteleri dahil racing motor camiası yada başka hobi ile ilgilenen insanların çoğu sony tercih ediyor.Lens+Görüntü sabitleme+Stereo ses kaydı
3.ü bir arada olan özellikler farklı modeller de mevcut ama dediğim gibi bu üç özellikte de sony diğerlerine göre ileri seviyede.Kıyaslamalar da zaten görünüyor.
Ama bu kişiden kişiye değişken bir durumdur kimi insan apple savunur kimisi samsung gibi düşünelim.Her ürünün kullanıcıya vermiş olduğu + ve - ler farklıdır.
Aktif kullanan biri olarak çevrem deki herkeze sony öneriyorum.Gopro yada garmin den sony geçen arkadaşlarım dan da duyduğum şey aynı sony bu işi yapmış diyorlar.

@CeCeKa hocam ben sektörün içindeyim zaten. görüntü kalitesi olarak sony önde. zaten çogunun sensörü sony tarafından üretiliyor. kişi kendine uygun olanı alıyor.. hepsinin eksisi artısı var. benim en sevdiğim model go pro cube mesela. ama ihtiyacım olmadıgı için almadım.

• Beğen
@srdrmrs
@CeCeKa

Konuya farklı bir açı kazandırayım.
Öncelikle kamera kayıtlarınızı görme şansımız var mı?
Decathlon un 4K kamerası ve Xiaomi nin 4K kamerasını kullanan arkadaşlar varsa değerlendirme yapabilirler mi?

@CeCeKa Sony nin üstün özelliklerini sıralamışsınız bildiğim kadarıyla Xiaomi de Sony lens kullanıyor. Böyle bir kıyas yapabilme imkanı güzel olurdu...

Sjcam 4000 kullanıyorum n11 den 250 ye almıştm 2-3 yıl önce. Memnunum

@Ömer ÇOLAK
lens değil hocam sensör. aynı sensör mü bilmiyorum ama sonynin yaptıgını biliyorum.

dediğim gibi ben kullanmadıgım için bende pek örnek yok. işle ilgilenen birisi post processde de düzenleyebilir. genel kullanım içim her camera alınabilir aralarında uçurum yok.

• Beğen
@CeCeKa hepsiburada daki as300 kampanyasını kaçırdık. Şeytan diyor FDR-X3000 al ama o kadar da harcama yapmak istemiyorum ilk etapta. Evdeki televizyonum 4k desteklediği için 4k kayıt yapabilen bir ürün istiyorum. Ne yapsam karar veremedim.

• Beğen
Fotoğraf kalitesi için aksiyon kamerası alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz?

@Çağdaş78
Çok fazla renk bozulması var ve hiç bir noktada keskinlik yok. Hangi kamera bu acaba?

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri