Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aktarıcı satışında dolandırılmam

Tepki
7
İsim
Ömer
Bisiklet
Bianchi
Bisikletim: Bianchi RCX 326
Arkadaşlar bisikletimin arka aktarıcısı kırılmıştı gidip taktırdım ve bin pişman oldum. Zincir atıyor ve sürekli kendi kendine 5/7. vitesler arası geçiş yapıyor. Üstelik gidip durumu anlattığım zaman yanlış kullandığımı söylüyor. Hatta daha bitmedi. Diğer bir bisikletciye vites teli değişimi için gittiğim zaman bisiklete ait olmayan ve shimano markasının en düşük modelini taktıklarını söyledi. Kendi aktarıcısı bile değildi. Şimdi ben hakkımı nasıl arayabilirim ? Bianchi sayfasından iletişime baktığım zaman birşey gözükmüyor. Sanırım sayfada sorun var. bianci.com adresinde şu anda satış yerleri hariç hiçbir bölüm gözükmüyor.

Scudo
Screenshot_20181116-194714.jpg (link)
Bunu al taktır uğraşma bisikletinin orjinali

• Beğen
Tepkiler: salih67
Arkadaşlar servisin ismi Lütfi Uyuğ olarak geçiyor.

İki ayrı forumdan yazmak zorunda kalıyorum ancak uyumsuz aktarıcıyı 150TL karşılığı takmışlar, aktarıcının kendisi 30-35TL.""

""
Canım bak, sana takmış oldukları aktırıcı 6S uyumlu; tam modeli ise RD-TY21-A-GS
Shimano resmi sayfasından da kontrol edebilirsin, "Rear Speed 6S yazar"; (link)
Haliyle en az 2 viteste, her ne ayar yapılırsa yapılsın mutlaka ama mutlaka kararsızlık yaşatır - vites tam oturmaz - ayar tutmaz.
Sana çok yüksek fiyattan çok düşük model bir aktarıcı takılmasının yanı sıra, uyumsuz da bir aktarıcı takılmış. Üstüne üstlük bu aktarıcı yalnızca 35TL; (link)Tourney'in diğer serileri 50-55TL olduğu için ucuz olanı takmış.

Valla dolandırılmış desem yeridir. Bekle ben bisikletçiyi bulmaya çalışıyorum, gerekirse konuşurum senin için. Farkındaysan aktarıcıyı ayrı önerdim - bisikletçiyi ise ayrı önermeye çalıştım konu başında. Keşke Muğla'da tanıdık birileri olsa yazdım upload_2018-11-16_22-37-25.gif Sebebi buydu anlayacağın.

Tek başına böyle şerefsiz insanlarla muhalefete girme, yapmışsın bir yanlış, lafımızı dinle ikincisini yenileme. Bekle adamı bulup konuşalım, anlaşalım, ondan sonra götür.
""

Yardımlarınız ve ilginiz için ne kadar teşekkür etsem az. Bu lanet olası yerin ismini yarın öğrenmeye çalışacağım.

Evet arkadaşlar yazı biraz uzun olabilir. Size bu konuda bugün başımdan geçen dolandırılma olayını anlatacağım. Her şey okul bahçesinde arkadaşımın bisikletimi izinsiz kullanması üzerine başladı. Daha sonra bisikletten inerken ayağı arka aktarıcıya çarptı ve aktarıcı janta girerek kırıldı. Aradan bir hafta geçti. ( Olay geçen cuma yaşandı. ) Bu gün bisikleti yaptırmaya götürdüm. Fiyatını sordum ve 150 TL dediler akşam 15:30'da teslim alabilirsin dediler. Bisikleti bıraktım ve akşam 15:30 oldu. Bisikleti almaya gittiğim zaman yapılmıştı teslim aldım. Eve gidiyordumki tam sürmeye başladıktan 100 M sonra zincir attı. Neyse birşey olmaz oldu bir kere birdaha olmaz dedim. Fakat eve gidene kadar 5 defa zincirim attı. Bisikletçi ile evimin arası yaklaşık 1 KM kadar. Belki o kadarda değildir. Eve gelip biraz soluklanıp aynı yere tekrar gittim ve durumu anlattım. Sorun sadece zincir atması değildi. Vites 5 ila 7 arasında kafasına göre geçiyordu. Bana vitesi yanlış kullandığımı söyledi ve 1e3 oranında kullan dedi. Aynı dediği gibi kullandım ve bisikleti teslim aldığım zamanki olayların aynısını yaşadım. Daha sonra Technopat forumda konu açtım. ( (link) )

Konudaki Bilgisayar Kurdu adlı arkadaş ( Bu forumda ismi @Gökhan Akkaya ) Technopat forumunda bisikletin orjinal aktarıcısı ile yakından bile alakası olmadığını ve aktarıcının fiyatının 35 TL olduğunu söyledi.
( (link) )
Ben o anda dondum kaldım ve içimden saydırdım. Yarın olunca gidip yaptıklarını söyliyeceğim ve hatasını telafi etmez ise onu heryere rezil edip şikayet edeceğim. @Gökhan Akkaya'ya yardımlarından ötürüde çok teşekkür ediyorum. Kendisi bana nasıl dolandırıldığımı açıkladı. Bu şahsın İsmi Lütfi Uyuğ'dur. Google'de aratırsanız bayiinin ismi çıkacaktır.
[ Mesaj Gökhan Akkaya'ya aittir.

Canım bak, sana takmış oldukları aktırıcı 6S uyumlu; tam modeli ise RD-TY21-A-GS
Shimano resmi sayfasından da kontrol edebilirsin, "Rear Speed 6S yazar"; (link)
Haliyle en az 2 viteste, her ne ayar yapılırsa yapılsın mutlaka ama mutlaka kararsızlık yaşatır - vites tam oturmaz - ayar tutmaz.
Sana çok yüksek fiyattan çok düşük model bir aktarıcı takılmasının yanı sıra, uyumsuz da bir aktarıcı takılmış. Üstüne üstlük bu aktarıcı yalnızca 35TL; (link)Tourney'in diğer serileri 50-55TL olduğu için ucuz olanı takmış.

Valla dolandırılmış desem yeridir. Bekle ben bisikletçiyi bulmaya çalışıyorum, gerekirse konuşurum senin için. Farkındaysan aktarıcıyı ayrı önerdim - bisikletçiyi ise ayrı önermeye çalıştım konu başında. Keşke Muğla'da tanıdık birileri olsa yazdım
upload_2018-11-16_22-37-25-gif.180082
Sebebi buydu anlayacağın.

Tek başına böyle şerefsiz insanlarla muhalefete girme, yapmışsın bir yanlış, lafımızı dinle ikincisini yenileme. Bekle adamı bulup konuşalım, anlaşalım, ondan sonra götür. ]

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ömer Şakır yaşın kaç bilmiyorum ama okulaa gittiğinden çok genç bi kardeşimiz olduğun anlaşılıyor bunlar sana tecrübe olmalı, kendi bisikletini iyi tanımalısın ve takılacak parçaya sen karar vermelisin kendi işini kimsenin insafına bırakmamanı tavsiye ederim

@Mhmm@
Bisiklet parçalarından pek anlamıyorum. Mesela nasıl takılır edilir. Tek yapabileceğim şey sanırım lastik patlar ise onu değiştirmek ve genel temizlik. Yaşım 16 bu arada.

@Ömer Şakır söylemek istediğim biskletinin modeli belli kırılan arka aktarıcı onun modelini de internetten çok kolay öğrenebilirsin takacak ustaya diyeceksin bunu takmanı isyorum internette fiyatı bu elinde yoksa ben sipariş edeyim gelince tak vs.

@Ömer Şakır
Ara tabi haksızlık karşısında susma zaten en sevmediğim insan tipi insanları enayi yerine koyup haksız kazanç elde etmeye çalışanlar

• Beğen
8 yaşında mahalledeki bisiklet tamir eden bir abi vardı onu seyrederdim. 9 yaşındada kendim yapıp üstüne birde mahallede harçlığımı çıkartmaya başlamıştım. Şuan yaş 25 benden sana abi önerisi akort ayarı vb. zor onuda öğrenebilirsin. aksi taktirde bisikletine dokunmasın kimse bilmiyorum diyorsan da internet derya deniz çok kolay şekilde kendin de her işini yapabilirsin :) @Ömer Şakır

Öncelikle geçmiş olsun.Hayat işte,tecrübe böyle böyle kazanılıyor.
Oran orantının gücüne inanın.Matematik güzel bir bilimdir.:cool:
Değiştirilen parçanın,bütünün fiyatına oranına dikkat edin.Tutmayacağı istisnai durumlar olsa bile bu mantık çoğu zaman tutar.Aktarıcının fiyatının 150 tl olduğu yerde bisiklet kaç para.Bisikletin fiyatının uygun olduğunu düşünürsek aktarıcı neden bu kadar pahalı?:tskler:
Her zaman herşeyin fiyatını bilemeyebiliriz ama orantı kurarak bile kabataslak fikir sahibi olabiliriz.

Torbalı Aksiyon Motor'da benden 100 liralık parçaya 180 lira isteyip bir de takma ücreti almışlardı
İzmir Torbalı'dan geçerken bisikletinize bir şey olursa ve baktırmanız gerekirse bilgili bir şekilde gidin satıcı gerçekten bilgili ama kazık bir fiyatlandırması var

• Beğen
@Gökhan Akkaya

Technopatte yazmışsınız fakat sırf mi ekini ayrı yazmadım diye 1 gün ceza verdiler. Neyse babamla gittik ve adam bizi nerdeyse dövecekti. Bu arada yerin ismi Special Motor doktor diye geçiyor. Adam kabul etmiyor. Birde hala kandırmaya çalışıyor. eymiş o parça 125 TL imiş bilmem ne. Dedim taktığın attırıcı 6 vites için benim bisikletim 7 vites fark etmiyor diyor. Bir forumda konu açtım herkes yanlış parça takılmış demişti bende bunu ilettim benden iyimi bilecekler 30 senedir bu işteyim diyor. Anlaşılan illa çevreyi toplayıp sopalarla dükkan basmak gerek.

Yerin gerekli simi ve bilgileri:

Special Motor (link)
Adres: Kemeraltı Mah. 60. Sok. No:7 Marmaris / Muğla
Telefon: 0252 413 54 04 Gsm: 0536 681 68 08

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
İnternetten o aktarıcının model kodunu girip fiyatını göster seninki o değil derse benim bisikletime takıtığın parça hangisi arayalım bulalım neymiş fiyatı diye. Gerekirse basın dükkanı yoğunluğun az olduğu saatlerde sopayla falan dalın dükkana 10 kişi öyle bir takar ki o parçayı fiyat iadesi bile alırsın.

Ne anlatabilirsin ki böyle zurafa kafalı insanlara, boyunları o kadar uzun ki beyinlerine kan gitmiyor. Uğraşsan ayrı dert uğraşmasan ayrı dert.
Bundan sonra danışarak iş yapmaya özen göster. Ek olarak esnafın zayıf noktası yerinin yurdunun belli olmasıdır. Sen de ona zarar verebilirsin kendini açık etmeden. Böylelerine müstehak her türlü kötülük.

Arkadaşlar özel mesaj yoluyla bir kişi yardım etmek istediğini söyledi fakat pek güvenemedim. Nedenini sorduğu zamanda haksızlığa uğradığımı ve yardım etmek istedini söyledi.
Sizce ne yapmalıyım ?
upload_2018-11-19_0-1-5.png

upload_2018-11-19_0-1-32.png

upload_2018-11-19_0-1-57.png

@Ömer Şakır

Parçayı satan adamın bulunduğu bölgeye git,tüm dükkanları gezerek böyle böyle yaptı de,en sonunda ne önerirsiniz diye sor?(bu taktikle işin sonu dükkanı kapatmaya kadar gidebilir,amacın bu olmasada)

Konuşmaya gelirsek avukat ifade almaz,poliste almaz,ifadeyi savcı alır,davadır vesairedir uğraşmak istemiyorum diyorsun,adam iyi niyetlidir kötü niyetlidir teşekkür edip ayrılmak en iyisi.Şu sıralar fahiş fiyatlandırmayı tel ile şikayet edebiliyorsun ya,ücretsiz ve kolay bir yöntem olabilir,birde tüketici hakem heyetine başvur(dava işine kıyasla ekonomik,polisle fln uğraşmayacağımdan kafan tahat olur.
Selamlar BookFox

Geri