Scudo Sports

Aktif bisikletli ulaşım düşüncem

DKN

Daimi Üye
Tepki
146
İsim
Doğu kan
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar, uzun bir süre araba kullandım ve son beş senedir aktif olarak motosiklet sürücüsüyüm. zorunlu sigorta fiyatlarının git gide artması, motorlu taşıt vergileri, yakıt, periyodik bakımlar vs. artık bunlardan sıkıldığım için ve paramı kendime ayırmak isteme sebebi beni bisiklet alma düşüncesine itti. istanbul avrupa yakasında yaşıyorum ve günlük 10-15 km kadar kullanacağım. yine çok uzun bir süredir vucut geliştirme sporu ile uğraşıyorum. her idman sonrası düzenli olarak 15-20 km kadar bisikletle kardiyo yaparım. 10 gün kadar bisiklet araştırması yaptım ve fat bike (geniş lastikli) modeli beğendim. güzel bir sırt çantası ile aktif olarak kullanmayı düşünüyorum. sizin bu konuda ki düşünceniz ne olur ? şimdiden cevap verecek olan herkese teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@DKN fat bike şehir içi kullanıcıları arasında tercih edilen bir bisiklet türü değil. Şehir bisikleti sevmiyorsanız fat bike'a göre biraz daha ince lastikleri olan bir MTB tercih edilebilir.

merhaba, ben de motosikletten geçe(cek)nlerdenim :)

en aynı dilden şu şekilde anlatayım, kalın teker yakıt sarfiyatını arttırır ve performansı düşürür :) dolayısıyla yorar sizi, ama vücut geliştirme ritüelim için münkün olduğunca zorlasın diyorsanız mantıklı

neden fat bike ? tamamen zevk içinse diyecek birşey yok. Ama maksat farklı olmaksa bunun bedelini ödetir sana... 15-20km daha fazla sürmeyeceksen olur sonrası yorar adamı.
NOT: spor salonundaki yokuşla gerçek hayattaki yokuş farklı aklında bulunsun ;)

amaç ulaşımsa fat bike zor ki 2.20 lastikli dağ bisikleti bile bazen git be artık dedirtirken o nu hayal bile edemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: DKN
@DKN
Yaptiginiz sporla baglantili olarak 'muscle' gorunumu nedeni ile fatbike istiyorsaniz, uygulamada sizi zorlayacaktir. Fatbike temel amaci, kar veya kum zeminlerde tekerin bogulmasini onlemek ve extrem surus eglencesini yasamanizi saglamaktir. Ulasim icin illa 'muscle-kaslı' gorunumu olan bir bisiklet istiyorsaniz, tek amortisorlu (tercihen kilitlenebilir ozellikli) bir MTB edinmeniz.
Aslinda sizin amaciniza citybike-sehir bisikleti modelleri daha uygun.
Yine de tercih sizin...

@sercanbaltalı

şehir bisikletlerini de çok seviyorum favorilerimde ekli şehir bisikletleride var. belki de isteğim modeller için farklı bir konu açsam daha iyi olur. mtb tavsiyesinide düşüneyim teşekkürler

@gercek umurcan

:) yorması hiç sorun değil ama kullanmadan da birşey söylemek doğru olmaz hiç binmedim. daha ilk km de bu da yorucuymuş diye düşünürsem komedi olur :)

@caner1405

aslında zevk için sayılmaz çünkü dağda bayırda kullanmıcam ama tasarımını karakterime çok yakın hissettim. bakırköy yeşilköy arası max.20 km kullanıcam.

@yaboga
en iyisi bir şekilde kullanıp test etmeye çalışayım :) bir heyecan sardı içimi

@suat akman

evet sadece muscle görünümü hoşuma gitti zaten. komando sırt çantamı da takar yola çıkarım diye hayal edip düşünmeye başlamıştım. youtube videolarını izlediğimde de gördüm ki sadece karda ve kum zeminlerde kullanmışlar gayette güzel iş çıkarıyo gibi ama ben asfaltta süreceğim. burada ki yorumları okuduktan sonra biraz daha düşünmeliyim sanırım. diğer bir yandan dahon katlanır bisiklette çok hoşuma gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Neden bilmiyorum ama içimden bir ses kesinlikle yol bisikletleri size uyacaktır diyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve DKN
Sedona 410 alın. Forumda aratın. Geniş bir incelemesi var.

• Beğen
Abilerim konuyu bölüyorum ama birşey soracaktım yeni konu nereden açılıyor ?telefonda bulamadım da

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
yeni başlayanlar için alışana dek hakimiyeti biraz zor olsa da asfaltta kullanılacaksa yol bisikletinden başkası yalan. 2,5 sene şehir bisikleti sürdükten sonra yol bisikleti aldım. sanırım yakında şehir bisikletini birine hediye edeceğim. yol bisikletleri muhteşem aletler.

• Beğen
@Bayduralpp önce bir arama yapın eğer bulamazsanız yardım konularında aradığınız konu ve konuları.belli bir limit sonra konu açabilirsiniz.

Bu limit bir zamanamı bağlı acaba? Ben tavsiye almak için konu açacağım da

Genel olarak bende arabadan motora ordanda bisiklete gectim gerci arabam duruyo gunluk bende 22km ise gidiip geliyorum,kesinlikle sehir bisikletine yonelin amortisorsuz ince lastikli olsun.butceyi bilmiyorum ama vsf t50 yada t100 tavsiye ederim bisiklet gezgini sitesinden bakin

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Bayduralpp Bildiğim kadarı ile mesaj atma sayısına bağlı ama bir arkadaşın açdığı konu üzerinden izni olursa paylaşım yapın.

Peki yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim iyi geceler dilerim.

@Bayduralpp
Önce sitede arama yaptırın çünkü o konularda birçok başlık ve bilgi mevcut.

Geri