@mtbrnhc Ben birkaç ekleme daha yapmak istiyorum. Ön sayfalarda, firma yetkili çok güzel açıklamalar yapmış. Bir ara, vergiler, konşimento, kargo ücreti gibi nedenlerden dolayı fiyatların arttığını söylüyor. Doğrudur; ama şu da gözden kaçıyor. Ürünün fiyatı artıyor. Yani o vergiler, o kargo, o ek maliyetler müşteriye otomatik olarak yansıtılıyor, hiçbirini şirket göğüslemiyor. İngiltere'de ki Amerika'da ki fiyatlarla da adam kar yapıyor, yani o artan fiyattan yine kar elde ediliyor.
İthalatçıların bir diğer, doğru olabilecek konularından bir tanesi de döviz kuru değerlenmesi. Şuan mesela döviz uçtu. Firma Dolar ile ithalat yapıyorsa direk dolar kurunu yine müşteriye yansıtıyor ya da Erdoğanlar'da olduğu gibi göğüslüyor. İthalatçılar da biraz açıp okusunlar da kur dalgalanması olan ülkelerde hedge fonu nasıl yapılır, döviz kuru dalgalanmalarından nasıl etkilenirizi okusunlar bir zahmet. Daha da detay bilgi vermek istiyorum;
KUR RİSKİNDEN KORUNMA YÖNTEMLERİ
• Spot piyasalar
• Forwards
• Futures
• Opsiyon
• Swap
• Döviz kredisi
Sektörün tam olarak içinde olmadığımdan, işkembemden gelişi güzel sallıyor gibi durabilirim ama tüketici olarak bana hissettirilen bunlar
@mtbrnhc böyle konulara girmeyelim, dertleniyorum
Hayır sorun sadece sektörel değil. Deve nerem doğru hikayesi