Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aktif Pedal'da Specialized fiyat farkı neden yüksek?

@x-rayted 2015 modelleri aylar önce geldi, sitede de gözüküyorlar. Çoğunun 2015 model oldukları belirtilmediği için anlaşılmıyor olabilir...

Scudo
@Murat B. Allez lerin 2015i gelmemiş o zaman. Ben bir tek allez lere bakmıştım :) Hepsi 2014 ..2014 yazmayan 2 tane var onlar da A1 alüminyum

@x-rayted
Haklısınız, Diverge dışında aluminyum 2015 model gelmemiş gibi gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Konuyu hortlatıyorum ama yeni konu açmamak için buna mecburum. Fiyatlar yurtdışı fiyatlarla kıyaslanmış, pahalı bulunmuş, ilgili merciden açıklama gelmiş (vergi vs), bunu kabullenmek mümkün.
Fakat şu olayı ben anlayamıyorum. Aynı model ve renk 2016 Specialized Tarmac Sport;

Erdoğanlar Bisiklet'te ₺7271 iken,

Aktif Pedal'da ₺8148.

Yani %12 oranında bir fiyat farkı mevcut. Bunun sebebi nedir? Sonuçta bildiğim kadarıyla Specialized firmasının ülkemizdeki iki distribütörü bu iki firma, aralarında böyle bir fark olması normal midir?
image.png
image.png

@mtbrnhc Aklıma ilk olarak kar marjından feda ederek satış yapıldığı. Asıl soru, ülkemizde bir bisikletten % kaç kar elde ediliyor, özellikle üst segment bisikletlerde. Bildiğim kadarıyla ÖTV vs de yok bunlarda.

Aşağıdaki kampanyadan dolayı da olabilir.

upload_2016-8-2_11-52-40.png

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Kerem Groims

Sonuçta artık ülkemizde bu seviye bisiklet düşünen alıcılar internetten günlerce araştırma yapıp alıyorlar. Ortada bu kadar fark olması gerçekten abes. Büyük bisiklet firmalarının hep söyledikleri söz, önemli olan insanlara bisiklet sevdirmek minvalinde olmasına rağmen bu durum tamamen tersini gösteriyor. Önemli olan bisiklet sevgisini cüzdana reel olarak aktarmak sanırım.

@Kerem Groims
Elbette olabilir, ki muhtemelen öyledir fakat demeye çalıştığım şey şu; ikisi de resmi distribütör, ikisi de muhtemel aynı fiyattan alıyor, biri 900 lira aşağıya satabiliyorsa bu kadar kar gütmek neden? Elbette ticaret isteyen istediği fiyatı koyar, ama bence etik değil.

Tarmac takibimde olan bir model ve Aktif Pedal'dan fiyatlara bir çok kez baktım,bana göre fiyatları Türkiye'de ki bir çok üst segment markadan daha uygun. Tabii bizde bisiklet almaya gidince tabiri caizse " yolunacak kaz " gibi durmamalı,alabildiğimiz en iyi fiyatı almak için uğraşmalıyız. Artık bu vergi işini kenara bıraksak da bisikletin keyfine varsak diyorum,çünkü yapacak hiç bir şey yok,yıllardır aynı terane. En iyi yol aslında yurtdışına çıkıp almak.

@Tolga Çelebi

Bende günlerdir araştırıp takip ediyorum, ki konu burada vergi vs değil farkındaysanız. Aynı bisikleti Erdoğanlar 900 lira ucuz satabiliyor ve hala kar edebiliyorken AktifPedal biraz ayıp etmiyor mu müşterisine.

@mtbrnhc Etik değerler,vb. bunlar çok ulvi, erişilemez noktalar bizim coğrafyamızda. Satışı yapan adam müşteri memnuniyeti nedir bilmesi için mürekkep yalaması ya da en basitinden müşteriden olumlu geri dönüş alması gerekir. Ya da patron şirketi olmaması.

Ben Canyon kullanıcısıyım, eğer imkanım ya da kısmet olursa olur da birgün Specialized ya da Cannondale almak istersem, Edirne'den çıkıp hemen komşudan vergisiz bisikletimi alırım. Türkiye'de kredi kartına taksit yaptırırken bile pazarlık yapıyoruz, vade farkını bile bana iteleyecekler. 4.000 TL bisiklete para istiyor %9 komisyon için pazarlık yapıyorum.

Vel hasıl, Türk Ticaret Kanunu'nun 18. Maddesi'nde geçen "Basiretli tüccar" olma kavramı bizim için sadece 2 kelimedir.

@mtbrnhc Ben birkaç ekleme daha yapmak istiyorum. Ön sayfalarda, firma yetkili çok güzel açıklamalar yapmış. Bir ara, vergiler, konşimento, kargo ücreti gibi nedenlerden dolayı fiyatların arttığını söylüyor. Doğrudur; ama şu da gözden kaçıyor. Ürünün fiyatı artıyor. Yani o vergiler, o kargo, o ek maliyetler müşteriye otomatik olarak yansıtılıyor, hiçbirini şirket göğüslemiyor. İngiltere'de ki Amerika'da ki fiyatlarla da adam kar yapıyor, yani o artan fiyattan yine kar elde ediliyor.

İthalatçıların bir diğer, doğru olabilecek konularından bir tanesi de döviz kuru değerlenmesi. Şuan mesela döviz uçtu. Firma Dolar ile ithalat yapıyorsa direk dolar kurunu yine müşteriye yansıtıyor ya da Erdoğanlar'da olduğu gibi göğüslüyor. İthalatçılar da biraz açıp okusunlar da kur dalgalanması olan ülkelerde hedge fonu nasıl yapılır, döviz kuru dalgalanmalarından nasıl etkilenirizi okusunlar bir zahmet. Daha da detay bilgi vermek istiyorum;

KUR RİSKİNDEN KORUNMA YÖNTEMLERİ
• Spot piyasalar
• Forwards
• Futures
• Opsiyon
• Swap
• Döviz kredisi

Sektörün tam olarak içinde olmadığımdan, işkembemden gelişi güzel sallıyor gibi durabilirim ama tüketici olarak bana hissettirilen bunlar :)

@mtbrnhc böyle konulara girmeyelim, dertleniyorum :) Hayır sorun sadece sektörel değil. Deve nerem doğru hikayesi :)

@Kerem Groims evet yukarıda da dediğim gibi açıklamalar başta tatmin edici gelirken, Erdoğanlar'ın fiyatlarını görünce bütün güvenim ve anlayışım uçtu gitti :agla:
Haklısınız valla tek mesele bisiklet değil ama insan hobi olarak görünce daha bi hevesli yaklaşıyor, öyle olunca daha da bi kursakta kalıyor :(

• Beğen
Tepkiler: Groims
Erdoğanlar bildiğim kadarıyla sadece satıcı yani distribütör değil.Fiyat farkı niyedir bilinmez elbette.Üst seviye bisikletler'de ülkemizde alıcıyı tokatlıyorlar.Bütçeniz ne kadarsa üstüne biraz daha koyup yurtdışından getirmeniz hep daha makuldur.1400 euro ile Cannondale Supersix Evo 105 aldım bike24'ten.Yanımda da Türkiye'ye getirdim.Siz düşünün artık aradaki uçurumu.

• Beğen
.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    124,5 KB · Okunma: 22
@mtbrnhc

euro kampanyasından kaynaklanıyor gibi, eskiden 8268TL imiş

(link)

image.jpeg

Solda duran Karbon Trek, Tiagra donanım vardı üzerinde. Vergisiz 3.500 TL'dir. Dükkan Trek Bayii, yer Romanya Bükreş. 30 - 40 €'da Pegasus'a verin. 150-200 TL kargo olsun. hadi daha da yukarı yuvarlayayım 4.000 TL Trek.

@Kerem Groims Bunu alacaktım inanır mısınız? Sonra 1400 euro'ya stok tüketme olduğun görünce aldım Supersix'i.Supersix benim için geçici ancak, bir yakınım'a gidecek ben buradan gidince.O zaman bir terslik olmaz ise Abd'den Emonda Alr ya da Caad12 getireceğim.Sürdünüz mü bilmiyorum bunu ama efsane bir bisiklet.

• Beğen
Türkiye'de Trek çeşidi bulmakta epey zor, servis ağı da daha zayıf sanırım. Yoksa Emonda S5 de aşağı yukarı bu fiyat seviyesinde ve çok beğeniyorum ama söylediğim konularda çekincelerim var.

• Beğen
@I am the Uptown C. Konu kayacak ama ALR'yi yakından görünce, Aluminyum'un bu kadar iyi işlenebileceği, parmağınızla vurduğunuzda karbondan daha güzel bir ses çıkarabileceği aklınızın ucundan geçmiyor.

Eğer imkan varsa şu anda alınacak en iyi fiyatlı ve en çok şey vaad eden bisiklet ; Canyon Aeroad CF SLX 6.0 gibi duruyor,gerçekten muazzam bir bisiklet.

Bakalım Tarmac gibi bir kadro yada Aeroad gibi bir kadro arasında seçim yapacağım. Yurtdışında çok yüksek puan almış ama Türkiye'de pek kullanan bulamadım :)

• Beğen
Geri