Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akvaryum Temizliği

Scudo
@tolga akyol
Az çok tahmin edebiliyorum bugün filtreyi temizledim çamur aktı leş gibi de koktu su :). Dış filtreyi açmak istiyorum ona da cesaret edemiyorum kokudan dolayı :D bir süre daha idare eder düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: tolga akyol
Eğer bulunduğunuz bölgeye yakın tatlı su kaynağı varsa mutlaka bitki arayışına çıkın bence :)) Kendiniz bulup da akvaryumda büyütmek çok daha zevkli oluyor.Tilki kuyruğu bir parmak koparmanız yeterli.İnanılmaz hızlı büyüyor

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
@tolga akyol
Bitkiler pahalı değil aldım bir kaç kere fakat akvaryum kapağına sadece 1 tane florasan takılıyor o yüzden bitkiler yeteri kadar beslenemiyorlar. O yüzden şu an içinde subulata, anubias iyi vaziyetteler. Zaten fazla bitkiye gereksinim duyan bir balık yok akvaryumda. Ne yazık ki İstanbul gibi bir yerde tatlı su kaynağı bulmak ne derece kolay ve ne kadar temiz tartışılır :)

• Beğen
@Betül Ö.

Balık beslemek için merak sarıp başlamıştım.Sonra bitki ekleyeyim dedim ve bitkiler büyüdükçe görsel anlamda balıklardan daha çok hoşuma gitmeye başlamıştı.Hatta Balıkları umursamayıp tamamen bitkilere odaklanmıştım ama yosun sorunu beni soğuttu :))

Evet bitki ayrı bir mesele zaten ama onunla uğraşması zor. Gübresiydi, suyuydu, budamasıydı çok uzun iş ve bakım istiyor sürekli

• Beğen
okumaktan yeterince zevk aldım. yapmama gerek kalmadı :D

ölene kadar mı bakacaksınız yoksa belli bir süre sonra başkasına mı devrediyorsunuz balıkları ?

Ölene kadar devam su an malawi ciklet akvaryumumu yaza yer degisikligi yapilacak o zaman tur degisikligi dusunuyorum birilerine veririm o zaman baliklari :)

3 Japon almıştım başlangıç olarak.6 aya yakın bir süre baktım ama kış gelince bir garip oldu hayvanlar su ve oda sıcaklığını denk tutamadım maalesef bir bir yıkıldı hayvanlar :( Sona kalan balığın ismini Bahar koymuştu kardeşim.Abi Bahar öldü Bahar öldü diye koşması hala aklımda :)

bir aralar sadece kiraz karides üretiyordum izlemesi üretmesi apayrı bir keyif karides akvaryumuna girişicekseniz (link) alışverişinizi burdan yapmanızı tavsiye ederim uygun fiyat ve sağlıklı balıklar üretiliyor ben öğrenci olduğum için malm nerde uygun fiyat ben orada :)

vallaha sapasaglam büyüyorlar bir sıkıntıları yok :)))

balıklar çok güzel maşallah ancak malawi akvaryumu biraz sade kalmış sanki. bence strafordan bir arka plan yapsanız mükemmel olur :)

Üzerinden baya bir vakit geçmiş ama ortak hobiyi paylaştığım insanlarla karşılaşmak hoşuma gitti ben de yunus cichlid ve mpanga ve bunların bolca yavrusu ile hobiyi sürdürüyorum.Gerekli zaman ve imkanı bulduğumda hayalim olan discus serüvenine atılmak istiyorum.

Bunlar da benim yavrular.
Yaklaşık 15 adet var.
150120131723.jpg

Bunlar da önceki yavrularımdı. Pangasius adında bir yayın balığı türüydü . Fakat görenler köpek balığı sanıyordu ben de hiç bozmuyordum :) Yaklaşık 6 sene besledim. Aşağıdaki foto 4 yaşlarında çekilmiş. Oradaki ufaklık da 3 yaşında idi :)

021020111183.jpg

Bu da 5 yaşındaki hali. Tam olarak ölçememiştim ama 25 cm den biraz uzundu. Akvaryum küçük gelince daha rahat yaşaması için büyük balık havuzu olan bir abiye vermiştik. Biz verdikten 2 sene sonra 7 yaşında iken diğeri ise ondan 6-7 ay sonra 7.5 yaşlarında ölmüştü.
021020111184.jpg

Konunun üzerinden epeyce geçmiş. Şuan aynı düzen devam ediyor fakat kribensislerim yavruladı 30 adet yavru vardı ayırmadığım için 6 adet kaldılar büyüyorlar onlar da renklenmeye başladılar. Düzenli olarak her ay yumurta döküyorlar fakat yavruları göremez oldum ya yiyorlar yada saklanıyorlar :).
Akvaryuma yeni olarak katil salyangoz ekledim, üremesi zor olan bir türdür fakat benim akvaryumda hiç bir şey yapmadan ürediler ve adi salyangozlarla baş edebiliyorum şuanda çok güzel kolaylık oldu benim için.

Büyük akvaryumdaki balıklar büyüdüler ne zaman çiftleşicekler onu bekliyorum merakla.

@F.Yıldırım Ciklet olarak aynı cinsleri besliyoruz sanırım en uyumlu olan türlerden biri benimkiler biraz ürkekler görünce kaçıyorlar beni işlerine gelince çıkıyorlar falan :). Büyük olanı bende köpek balığı sanmıştım pek ilgim yok büyük türlere karşı :)

• Beğen
Tepkiler: F.Yıldırım
Bunlar da ana tanktan ve yavrulardan görüntüler.Ana tankta yeşil nokta yosunu sorunu çekiyorum buna bir önerisi olacak olan var mı cam silme aparatı bile işe yaramıyor tırnakla kazıyarak bile çok zor çıkan çok sert yosunlar son çare kimyasal kullanmayı düşünüyorum.

Dosyalar

• 1434530635711-791115689.jpg
    1434530635711-791115689.jpg
    84,1 KB · Okunma: 20
  • 1434530887111-43150312.jpg
    1434530887111-43150312.jpg
    100,6 KB · Okunma: 20
  • 1434531024441-970053003.jpg
    1434531024441-970053003.jpg
    92,5 KB · Okunma: 19
  • 1434531059848577368777.jpg
    1434531059848577368777.jpg
    107,8 KB · Okunma: 18
Yeşil nokta yosunu için kese ile camları silebilirsin. Çizmeden temizlemenin en güzel yolu bu. Ancak temizlemek ve kimyasal kullanmak geçici çözüm. Sorunun nedenini bulmalısın. Fazla ışıklandırma, aşırı yemleme, fosfat-nitrat fazlalığı gibi nedenler olabilir.

@Utkucallak Vatoz balığı alabilirsin. Cam yüzeyindeki yosunları yer.

Önceden ramirezi ve tetralar vardı o zaman cüce vatozum da vardı özellikle cüce vatoz yosunlara karşı baya etkili ancak şimdi malawiler olunca vatoz alamıyorum dip çekimi ve camı kazıyarak deniyeceğim o da olmassa bu sefer kimyasala başvurmak zorunda kalcam.

Geri