Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akvaryumu kurduk

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim 12 yıldır akvaryum bakan bir hobici olarak konuyu daha önce görseydim yardım etmek isterdim gerçi yorum yapan arkadaşlar doğru yönlendirmişler yanlız keşke başka bir akvaryumdan su almak yerine hazır bakteri kültürü ve su hazırlayıcılar kullansaydınız böylece hastalık riskini en aza indirmiş olurdunuz haftada bir dip çekmeyi tuzunuzu ve yemlemede arada bitkisel yemde kullanmayı ihmal etmeyin balıkçılarda çim çim diye tabir edilen karideslerden ( ezik büzük olanları çok ucuza alabilirsiniz ) arada yem olarak arada küçük parçalar atarsanız renklenme ve enerji konusunda balıklarınıza verebilirsiniz sağlıklı balıklar .tabi zevk işi ama keşke bıyıklı bir akvaryum deneseydiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Scudo
Ortamı hızlandırmak için bir miktar temiz akvaryumdan su alımı iyi olacağını söylediler. Bende hevesli ve heyecanlı olduğum için bir an önce balık almak istiyordum bunu denedim. Bu arada iki adet ilaç kullandım bakteri ve klor düzenleyici. Fakat akvaryum.comdan böyle bir akıl verilince bildikleri bişey var diyerekten bu taktiği uyguladım. İçerisine de 1 adet sp aldım bişey olursa yarın balık almam diye Kurban ettik biraz ama birşey olcağını da sanmıyorum. Sizce akvaryumun suyu berrak mı? Kum ve ışığın beyaz olduğundan kaynaklı olabilir sanırım yada bana öyle geliyor berrak değil gibi sanki? Yarın balık alıcaz vatoz almayı istiyoruz vatozun boyu ne olsun sizce cüce vatoz mu alalım normal mi? Çöpçüde alalım mı?
 
Teşekkür ederim ablacım balıkları koyunca daha da güzel olucak
 
Akvaryum hobisi herkesin kendisine göre doğruları olan ilginç bir hobi. Bu yüzden en basit soruda bile 10 kişiden 10 farklı cevap almanız olası. Örneğin yeni akvaryum kurulurken, bakteri kültürü oluşumunun hızlanması için hazır kurulu akvaryumdan bir miktar su ilavesi yapılması teorikte doğru bir hamle fakat pratikte hastalık yosun vb, istenmeyen sorunlar yaratabilir. Bu sebeble x kişisi başka bir akvaryumdan su takviye yapılmasını önerirken başka bir kişi bu yöntemi çok sağlıksız bulabilir.
Aynı şekilde birlikte beslenecek farklı canlılar konusunda da farklı yorumlar gelebilir. Ben size sp ile vatozlar bir arada yaşamaz derim(ki yaşamaz sp ve diğer cichilid türleri vatozların gözlerini oyuyorlar) başka bir arkadaşımız gelir ben baktım yaşıyor der. Bu balık karakterinden de kaynaklı bir durumun olağan sonucudur. Sonuçta her insan aynı özellikleri göstermediği gibi her sp de aynı davranışa sahip değildir. Ama bir genelleme yapılması durumunda sp ile vatozun aynı tankta bakılması doğru değildir.
İşin özü demem odur ki forumlardan ve çevrenizdekilerden fikir alın ama aklınızı da fazla bulandırmayın. Zamanla, tecrübe ettiklerinizle kendi doğrularınız oluşacaktır.


Fikir vermesi açısından örnek dekorasyon için şöyle paint terk bişi karaladım
http://i62.tinypic.com/wah5kh.jpg
Solda uzun olarak çizmeye çalıştığım bitkiler bir saz türü ama saz değil adını şuan için hatırlayamıyorum. Kayaların başlama noktasında bulunan bodur bitki anubias, bakımı kolay ve kalın yaprakları nedeniyle otçul balıklara karşı dayanıklı. Dikkat edilmesi gereken tek husus kuma gömmek yerine bir misina yardımıyla kayalara tutturmak olacaktır.
Dekorasyon konusunda kişisel zevkler ön plana çıktığı için pek bir şey söylemek istemiyorum, sadece fikir oluşturması açısından bir şablon vermek istedim.
Son olarak bir saulosi tankı resmi de atayım belki sp fikrinizden caydırabilirim :)
http://www.cichlid-forum.com/tanks/images/x2205a.jpg.pagespeed.ic.wK-GKUEFRv.jpg

Edit:
Benim paint terk çizimimin hayata geçmiş bir benzeri;
http://saulosi.djkaas.com/DSC06263.JPG

Not: Bu yoğunlukta bir kaya kullanmaya karar verirseniz akvaryum tabanı ile kum arasına bir strafor koymayı ihmal etmeyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: gok ve FelixTheCat
Ortaokul yıllarımdan üniversiteye başlayana kadar bu hobi ile ilgilenmiştim, hobiyi bırakacağım zamanlarda oldukça büyük canlı bitkili bir akvaryumum ve içerisinde canlı doğuranlar ailesinden farklı türler, akvaryum temizliğinde görevli çeşitli türler, 10 civarı farklı bitki türü vardı. Günün yarısında özel florasanlar ile aydınlatma sağlıyordum. O günler geldi aklıma... :)

Çok eğlenceli bir hobi, geceleri odanın ışıklarını söndürüp karşısına geçip izlerdim, bir ara yunus chichled beslemiştim gece izlemek çok eğlenceli oluyordu.
Ama bu hobinin kötü yanı, hakkını vererek bakıldığında hem masrafı fazla oluyor, hem de seni eve bağlıyor. Bir gün kafana esip 1 haftalık kamplı tur yapmak istesen, bu mümkün olmuyor, bırakamıyorsun hayvanları.

Şu an tarantula besliyorum, en rahat canlı bu. Geçenlerde 2 hafta ailemin yanında kaldım, gitmeden bir morio kurdu, bir de un kurdu verdim, odanın da sıcaklığını ayarladım, zaten çok iyi bir ısı yalıtımı var, 17-18 derecenin altına kolay kolay düşmüyor, bu da beslediğim tür için yeterli. 2 hafta sonra pazar günü geldim, yeni bir kurt verdim, daha bırakmadan cımbızın üzerine saldırdı . 6 ay aç yaşayabilen bir canlı, nemi ayarladıktan sonra beslemesi çok kolay, tabi balıklara göre çok daha tehlikeli ama İstanbul da bisiklet süren bir kişi olarak bu tarz tehlikelere alışkın olduğumdan sorun olmuyor. :)
 
Alacacığınız diğer balıklar çok büyük değilse cüce vatos daha çok çalışır. Şu berraklığını çok kafanıza takmayın suyu temizleyen ve berraklaştıran filtrenin mekanik gücü değil filtre elemanlarından oluşan bakteri kültürüdür o da az zaman alır en geç 10 gün içinde bakteri kültürü oturur ve berrak bir suyumuz olur. Çöpçüye pek ihtiyacınız olmuyacak zaten balıklar bol bol kumları kazıp bir o yana bir bu yana atacaklar ama görsel hareketlilik olsun isterseniz makrakanta önerebilirim koloni balığıdır izlemesi ve davranışları çok hoştur bol bol mağaralar oluşturun kayalarla malavinin doğal yapısında böyledir sağlıklı balıklar
 
  • Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
(link) Arkadaşlar dekorasyonu az olsa da (bu kadar kaya vardı elimizde) Bitmiş bulunuyor şu anda. Balıklarımız 4d1e sarı prenses 2 mücevher balığı 2 yunus 1 adet vatozumuz var. Sp 1 tanesinin cinsiyeti tam olarak kesin değil fakat dişi olduğunu düşünüyorum görünüş açısından dişiyi andırıyor. Diğer balıklar daha gelişmediğinden cinsiyetlerini bilmiyoruz. Çöpçümüz sanırım erkek. Bugün kaya ciklet almıştık o vatozu rahat bırakmadı geri verdik hemen yerine mücevher aldık. Şu an hiç bir sıkıntı gözlemedim akvaryum içerisinde bir sorun yok gibi. Zamanla dışlanmalar olursa balıkları ayıracağım. Suyum berraklaşmış kayalarım küçük kaldı akvaryuma aslında fakat girintili çıkıntılı yaptım içine girip çıkıyorlar. Zamanla bilgi edindikçe daha da güzelleştiricem inşallah sizce nasıl olmuş? Birde ışık sistemini değiştireceğim 2 adet mavi ışık alıcam içine şu an ışık fazla geliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ismail eren
akvaryumunuz güzel gözüküyor.
ama sizinde dediğiniz gibi dekorasyon biraz az kalmış gibi.
mavi ışığı gece aydınlatması için düşünüyorsanız görsel açıdan oldukça hoş olabilir ama renkli aydınlatmanın balıklara bir etkisi olup olmayacağı konusunu bir araştırın bence.
keyfini sürün :)
 
(link)

Yeni bir akvaryum daha kuruldu :). Bitkili 55 Litrelik bir akvaryum olacak 1 hafta boş şekilde çalışacak hobiden hobiye atlıyorum fakat akvaryum kurmak ayrı bir zevk herkese tavsiye edebilirim huzur veriyor
 
@Gültekin R. Demirkaya

İçerisine bitkilendirme yapacağım arka fonuda mavi yapacağım. Bu hafta sonu hallederim muhtemelen. Teşekkür ederim
 
(link)


Akvaryumumu tam olarak kurdum balıklarım da hamile bakalım kaç tane yavru olucak.
 
Video da o ne öksürüktü öyle. Uykulu halde ayılttı bir anda. ^^
 
  • Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Annem öksürdü. 3 oda ileride öksürdü telefonun ses alma duyusu baya yüksek sanırım. :))))
 
  • Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Japon besliyorum bayadır, balıkları birilerine verip neon tetraya geçesim var.
 
  • Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Neon tetralar çok güzeller fakat daha fazla bitkili alan istiyorlar onuda gözüm yemedi lepistes ve diğer canlılarımla idare ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: gok ve VolkanS
Canlı doğuran çok ayrı bir güzellikmiş. Malawi var fakat canlı doğuran kadar seyir zevki vermiyor. Japonları oldum olası beslemeyi sevmem
 
  • Beğen
Tepkiler: VolkanS
Ciklet balıkları için kayalıklar güzel olmuş.Cikler balıkları kayalıkları severler.Çeşme suyunda bazen klor atılıyor. Klorlu su balıklar için zehir etkisi var. Umarım bu konuda bilgi sahibisinizdir. Anti klor ilaçları satılıyor. Balık beslemek bisiklet gibi çok zevkli uğraş, eskisi gibi tekrar balık beslemeyi içime soktun:D. Küçüklüğümden beri kaç kere balık yetiştirip bırakmak zorunda kaldım. Balık beslemenin yeri gerçekten çok ayrıdır. Bisiklet sürmenin yanında
balık besleme bambaşka hava kattı :D
 
Back