Scudo Sports

Alacağım bisiklet ve boy ile ilgili...

Boyum 168 , iç bacak boyu 75,76 cm

• 24 jant salcano

• 26 jant salcano

• 26 jant bianchi

• Toplam katılım
    8

OkanSo

Üye
Tepki
19
İsim
Okan Somuncu
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
boyum 168, iç bacak boyum 75,76 cm. bisikletlerden anlamıyorum ama almadan önce biraz araştırınca bu kadro olayına takıldım. beğendiğim bisikletlerin kadro boyu bilgisi yok.24 jant mı alsam daha rahat ederim yoksa 26 mı? yardımcı olursanız çok sevinirim.

bisikletler şunlar:

istediğim bisikletin resmi: (link)
istediğim bisikletin özellikleri: (link)

2. istediğim bisikletin resmi: (link)
2. istediğim bisikletin özellikleri: (link)

teşekkür ederim.

Scudo
Aynı boydayız, 26" bisikleti çok rahat kullanıyorum büyük gelmiyor hatta çok az ufağa bile kaçıyor. 800-900TL civarı 27.5" bisiklet almanı tavsiye ederim. Ayrıca arka amortisör olmasa daha iyi olur, düz yolda insanı yoruyor.

• Beğen
Tepkiler: OkanSo
@Ruhi çok teşekkür ederim. düşüneceğim. amortisör çok havalı gelmişti gözüme : ) düz yolda zararlı olduğunu bilmiyordum. nasıl bir rahatsızlık veriyor ve çok mu etkiliyor acaba?

@OkanSo
Evet etkiliyor, amortisör hız keser ve harcadığın gücü arttırır (yanlışım varsa düzeltin). Hatta amortisörsüz bisiklet alırsanız asfaltta çok iyi gider fakat yeni başladığın için ön amortisörlü bisiklet almanda fayda var.

Bisikleti nerede kullanacağını belirtirsen fiyatına uygun güzel bisiklet tavsiyeleri yapabiliriz.

Mesela ben dere tepe düz giderim ne kadar çukur varsa girer çıkar uçar kaçarım diyorsan dağ bisikleti almalısın:
(link)

Ama aksiyona gerek yok sadece düz asfalt zeminde kullanacağım turlara katılacağım diyorsan hibrit/şehir/tur bisikleti tercih etmelisin:
(link)

• Beğen
@Ruhi en çok spor amaçlı bir parkta kullanacağım yokuşlu falan bir bölge. ara sıra şehir içi de gezerim. daha çok spor için kullanacağım için ve özellikle yokuş çıkacağım. amortisörün yorucu olması biraz işime geliyor gibi. bahsettiğim park asfalt değil böyle kesik kesik taşlar varya onlardan döşeli, yamuk yumuk.

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
@OkanSo
O zaman sana yukarıda linkte attığım (link) tavsiye ederim bu bisikletin Hidrolik Frenli olanını arkadaşım kullanıyor kaliteli bisiklet. Yolda bırakmaz. İstediğin yerde kullanabilirsin.

• Beğen
teşekkür ederim bakıyorum şimdi

• Beğen
Yokuş çıkacaksan kilitli maşa şart. Yoksa çıkarken pedala verdiğin ağırlığı maşa emer ve boş yere fazladan güç harcarsın. Açıkçası son kur artışından itibaren sıfır bisiklet almak hiç mantıklı gelmiyor bana , o yüzden 2.el bisikletlere bakabilirsin . Kaldı ki ilk gösterdiğin bisikleti almak hata olur. Mekanik disk yerine V fren veya Hidrolik fren alırsın , bütçe olayını belirtirsen daha da yardımcı oluruz

bütçe olayı max:800, 9 taksit 80-90 lira arası : ) 2. el kredi karta taksitle bulamam herhalde.

kilitli maşa sonradan ilave edilen bir şey mi?

arka amortisör yorucu diye sıkıntı anladım, peki disk niye sıkıntı acaba?

o ilk gösterdiğimi almak istiyorum ben baya : ) fiyatı uygun, görünüşü güzel. yorucu olması sıkıntı değil, yani yorucu olursa işime gelir. kısa zamanda daha çok efor sarf etmiş olurum, sanıyorum. kapalı bir yerde spor yapmaktansa dışarıda ufaktan gezine gezine spor yapmak için istiyorum bisikleti. yani ayaklarıma 2,5 kiloluk ağırlıklar falan takmayı düşünüyorum pedal basarken öyle söyleyeyim. arada sırada tabi şehir içinde de gezinirim herhalde.

@OkanSo
Yorulmak istersen vitesi 3'e çekersin amortisörsüz bisiklet ile de zorlarsın kendini o problem değil. Sırf görünüşünden dolayı çift amortisörlü bisiklet almak pek doğru değil. Maşayı daha sonradan değiştirebilirsin fakat en dandik kilitlenebilir maşalar 100TL'den başlıyor. Onu yapayım bunu yapayım derken bir bakmışsın bisikletin kendi fiyatını geçmiş. Almışken hepsi tam olsun.

• Beğen
şimdi şuna bakıyorum. amortisörsüz. (link) ama "alüminyum taçlı amortisörlü maşa" diyor. kilitli değil galiba bu. bu da iş görür mü?

@OkanSo
Salcano NG650 güzel bisiklet ama kullananların söylediğine göre maşası çok sert, esneme payı çok az bir maşaymış. Kilitlemeye gerek yok yani :) Tabi ki işini görür ama illa Salcano veya Bianchi olmasına gerek yok. Mosso, Kron gibi markalar da en az Bianchi ve Salcano kadar iyidir.

• Beğen
"yorucu olması sıkıntı değil" çok büyük laf :) . Gücünü boşa harcayacağına aynı eforla en az 3km/s daha hızlı gidersin ? maşalar sonradan takılabilir evet ama sonradan aldığın maşa iyi olmadığı sürece pek bir anlamı olmaz. ayrıca bisikletin kendi üzerindeki maşa daha ucuza gelir . Sıfır alacaksan türkiyede f/p oranında en iyisi salcano . bir ara ng450 - ng550 falan vardı onlara bakmanı öneririm . ikinci el temiz bulursan sıkıntı olmaz , faturasıyla garantisiyle alırsan eğer.

• Beğen
Bu tip bisikletlerde genellikle 16"-18"-20" kadro boyutları oluyor alırken buna dikkat ederek al. Şuan benim kullandığım 16" çok rahat oluyor sana tavsiyem 18" ama bir yerde denemen ve buna göre kadro seçimi yapman en iyisi.

• Beğen
@Ruhi @Berkay S. teşekkür ederim. usta huyum kurusun ben biraz tasarıma, görsele takılan tiplerdenim. mosso ve kron o konuda beni pek çekemiyorlar : ) değilse özellik olarak aşağı kalır yanı yok gördüğüm kadarıyla.

şimdi saraçhanedeki adamlarla bir pazarlığa girişicez artık. olursa NG450 26 HD veya NG650 MD, değilse de en azından gözüm doysun diye efes 26 MD gibi duruyor : )

• Beğen
Mekanik diski neden önermiyoruz açıklayayım. Mekanik disk V fren gibi tel çekme mantığıyla çalışır . Sen de takdir edersin ki rotordur , kaliperdir ıvır zıvır var onların ayarı v frene göre daha çok sık bakım isteyecek ve gerçek bir "mekanik disk" performansı alamayacaksın , iyi bir mekanik sistem kullandılarsa tabi ki alırsın ama bu kategorideki bisikletlerde iyi donanım bulunmaz. disk istiyorsan hidrolik diske bakarsın ama v fren basit ve kullanışlıdır her zaman .

ben de mekanik diski daha pratik bir şey zannediyordum. teşekkür ederim bu bilgi için.

Haklısın hiç kimse beğenmediği bisikleti almak istemez , görünüş ve tasarım elbette önemli . Sana tavsiyem dış görünüşünü beğenmediğin bisikleti almaman zaten . Neden diye soracak olursan hoşuna gitmediği için özensiz davranabilirsin , temizlemek istemezsin , çekiciliği olmadığından süresin gelmez falan fistan . peşin alımlarda pazarlık alman söz konusu . yüzde 10 iskonto alabilirsin en az . zorla adamları ;) sakına sakın efes alma , nefes nefese olursun :)

size zahmet şu bisikletin özelliklerine bakar mısınız ya, şimdi şu NG450 26 HD ye takıldım. muhtemelen pazarlıkla üstesinden gelirim gibi. (link)fiyatı, özellikleri vs nasıl sizce bu?

Geri