Scudo Sports

Alacağım bisiklet ve boy ile ilgili...

Boyum 168 , iç bacak boyu 75,76 cm

• 24 jant salcano

• 26 jant salcano

• 26 jant bianchi

• Toplam katılım
    8
ikinizin de istediği şeyler var. hem amortisör yok hem de hidrolik disk fren var : ) ng450 26 hd... muhtemelen sınırları zorlayıp bunu alacağım gibi.

Scudo
Açıkçası mekanik disk üzer , v fren mutlu eder , hidrolik hem mutlu eder hem sevindirir . O bisiklet o fiyata şu an için piyasada alabileceğin en iyi sıfır bisiklet diye düşünüyorum . Almadan önce bir deneme sürüşü yap istersen yine de. O fiyata o donanım gayet yerinde. Maşa konusunda pek bi fikrim yok , klasik zoom maşalardan ama kilitli olması senin için iyi

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
bu arada Allah razı olsun ya, siz olmasanız kesin efesi alıyordum gözüm kapalı. bir sürü bana ters şeyi varmış meğer. çok yardımcı oldunuz gerçekten. iyi ki varsınız : )

he evet bir de kilitli maşası vardı. onu yazmayı unutmuşum. bütün özelliklere sahip hem de fiyatı da uygun geldi. ben bunu alayım madem. çok yardımcı oldunuz gerçekten. teşekkür ederim tekrar vakit harcayıp görüş bildirdiğiniz için. ben de artık bir şeyler öğrendikten sonra tecrübelerimi paylaşabilirim inşallah burada : )

@OkanSo
Efes almak gibi bir felaketten döndürdüğümüz için mutluyum :) Umarım kısa sürede sorunsuz hayırlı bir şekilde yeni bisikletine kavuşursun :D

• Beğen
Tepkiler: OkanSo
Pişman olmamak için ng450 yi al . Ciddi ciddi üzer o efes seni . O arka süspansiyon (!) ne kadar dayanır sanıyorsun , kaldı ki süspansiyon sayılmaz :) Ne güzel işte hem hidrolik fren hem kilitli maşa . Zoom maşayı yağmurda bırakma , içine su kaçmamasına dikkat et. İçindeki yağla karışırsa performans düşebilir . Ben bu mesajı yazarken yolladığın mesaja ithafen ben de teşekkürümü ileteyim , buraya danışıp hata yapmaktan kurtulduğunuz için . Çünkü bilmeden alan üç gün sonra 500 lira bayıldığım bisiklet pert oldu diye bu hobiden vazgeçiyor , çevresine de engel olabiliyor. Kim bilir belki de sizin için büyük bir başlangıç...

Amin : ) İnşallah sizin için de her şey güzel olur. : )

evet ben de öyle hissediyorum. muhtemelen müptelası olacağım ve bir süre sonra daha canavar bisikletler almak isteyeceğim gibi. : )

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
Aldıktan sonra fotoğraflarını çekip atarsan ve değerlendirmede bulunursan almaya niyetli insanlara da yol göstermiş olursun , bunu da belirteyim :)

Biraz alıştıktan sonra koltuğu indirip araziye girerseniz müptelası olursunuz zaten :D

• Beğen
@Ruhi ve @Berkay S.
Konuyu basdan beri takip ediyorum ve gercekten arkadasi ucurumun basindan beri alamayi basardiniz, bu güzel basariniz icin sizi tebrik ediyorum. Bi ara tekrar o cocuk bisikletlerine dönünce basaramiycaksiniz sandim ama sonunda yola geldi ve bildigimiz sahin kartal tipi bisikleti almaktan vaz gecip güzelim mercedesi almaya karar verdi. (Bu karsilastirma arkadasin ilk sundugu bisikletlerle son sundugu NG450 arasinda:)).
Bu basariniz görünce ben bile mutlu oldum, dilinize emeginize saglik.:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

OkanSo
Iyiki arkadaslari dinledin ve kararindan vaz gectin.
Bir kac sey yazacaktim ama @Ruhi ve @Berkay S. arkadasimiz cok iyi yorumlar yapiyordu bende karismak istemedim.

Uzun lafin kisasi sundugun biskletler cocuk bisikletleri ve 26 yasindaki bir insana yakismaz. En önemlisi onlar sadece bisiklet görüntüsü olarak tasarimlanmis ama bisiklet olarak binilecek seyler degiller.

Yeni bisikletin simdiden hayirli ugurlu olasun. Dogru yolu sonunda sectigine cok sevimdim.:harika:

@Murat Cömez Asıl ben teşekkür ederim Murat abi . Forumda sıkı takip ettiğim birisin senden bunu duymak beni mutlu etti . Eğer bu forum buradaysa bunun için var, bu hobiye-spora başlamak isteyenlerin sorularını ve sorunlarını gidermek için. Keşke her insan çocuğuna ya da kendine market bisikleti almadan önce biraz araştırma yapıp bilgilense de o piyasa yerle bir olsa...

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
AliÇimen

Ali arkadas senin kullandigin bisikletten almak istiyor, biraz bisikletinden bilgi verirsen arkadasin isine yaraya bilir.:)

@Berkay S.

@Murat Cömez @Berkay S. @Ruhi

ustalar, bu mesajlarınızı daha yeni görüyorum. bildirim gelmemiş nedense. teşekkür ederim tekrar : )

benim önümüzdeki hafta sonu sınav var. şimdi ondan önce alırsam muhtemelen hayatım kayar. :) şeytan diyor git al, bir şey olmaz. zor tutuyorum kendimi. sınavdan çok bisikleti düşünüyorum : ) sınava kadar dayanamayıp daha erken alırım ben muhtemelen : )

bu arada biraz daha araştırırken salcano'nun bir iki modelini daha gördüm. bunlar da sizin söylediğiniz temel özelliklere sahip ama diğer özelliklerini bilmiyorum.
eğer fiyatta-pazaralıkta adamla anlaşabilirsek bunlardan hangisini alayım sizce?

(link)
(link)
(link)

bisikleti alınca zaten forumu baştan sona talan etmeyi düşünüyorum. bisiklet nedir gibi bir soru varsa oradan başlayarak : ) aldığımız zaman fotoları ve düşüncelerimi de paylaşırım inşallah.

@OkanSo anlaşılan bisiklet konusuna yabancısınız ama hevesle araştırıp bakıyorsunuz. açıkçası şehir içinde ve daha çok sportif amaçlı kullanacağım diyorsanız aklınızı çelmeye geldim :)
bu işin sonu yol bisikletine çıkar ama onun için daha erken diyorsanız ne önde ne arkada amortisör olsun. amortisör gereksiz ağırlıktan başka bir şey değil. imkanlarınız ölçüsünde 12 kg'dan fazla olmayacak amortisörsüz şehir ya da fitness bisiklet sizi daha çok mutlu eder. kalın tekerlekli amortisörlü dağ bisikleti yol için uygun bir seçenek olarak görünmüyor. bence araştırmaya devam edin, daha çok fikir alın.

• Beğen
@OkanSo Sanırım bütçeyi yükseltmişsin biraz , biz sana bütçe üzerinden 450yi tavsiye etmiştik ama istersen 350 yi de alabilirsin senin için daha iyi olur . Özellikle maşa ve vites seti olarak aradaki fark gayet makul. Alabilirsen 350 en iyisi
@Ahmet Ayaz Ehehehe , ben de mtb almadan önce hiç bakmazdım yol bisikletine şimdi eski meski bi yol bisikleti arıyorum :D Ama bu işe yeni başlayan birinin mtb den başlaması taraftarıyım. Şehir ve fitness bisikleti almak veya yol , mtb ye göre daha az bir kullanım alanı sunuyor. Mtb nin lastiğini değiştirir yine şehir yaparsınız (fitness olmaz sanırım onlarda düz maşa oluyor) üstelik ağırlık olarak gördüğünüz maşa dezavantajı yanında size çukur ve asfalt dalgalanmalarında konfor getirir. Baktı bu işin zevki başka kendine yeni tatlar arar umarım :)

Ha bir de sürüş yeteneklerinin geliştirilmesi var . Kesinlikle ve kesinlikle o iş mtb ile daha iyi oluyor .

• Beğen
@Berkay S. teşekkür ederim Berkay usta, tamamdır. ng350 için uğraşacağım, olmazsa 450.

@OkanSo Bu forumda "usta"lar mevcut ama ben onlardan biri değilim maalesef :) Herkes için en başta bütçe sıkıntılı mevzudur , girin bakın bisiklet almak için tavsiye istenmiş olan her konuya . Adam belirttiği bütçenin yüzde 20 sini aşarak bir bisiklet almıştır illa ki :) Demek istediğim her zaman biraz daha iyisi vardır ve sen o biraz daha iyilerin arasından senin için en iyisini almalısın. O bütçe mevzusunu ben de yaşadım 600 den 1400 e fırladım , tabi iki yıl bekleyerek. Sınava son zamanlarda çalışmayı bitiriyorlar genelde , eğer sen de öyle yaptıysan ve para elindeyse gider konuşursun alabilirsen alırsın son 2-3 gün hem rahatlamış olursun .

• Beğen
@Berkay S. benle baya ilgilendin, yol gösterdin; benim çapımdakiler için ustasın sen de : )
evet, kafamda ilk başta düşündüğüm fiyatın iki katına çıktım şimdiden.

zaten daha bisikleti almadan günde 2,3 saat internette bisikletlere bakarak vakit harcıyorum. alıp kurtulayım en iyisi. iki üç saat bakınacağıma sürerim daha iyi : ) hem dediğin gibi kafa rahatlamış olur, sınav öncesi stres atmış olurum. sınavdan 4,5 gün önce alayım ben. yani haftaya pazartesi, salı gibi iyi olur. şu ng350'nin inşallah başka düzgün tasarımlısı, renklsi vardır :D

tamamdır usta bu konuyla ilgili daha soracağım bir şey yok. çok zahmet verdim. başka konularda tekrar görüşürüz artık :)

Usta değilim birader , ustaya hakaret olur :) Ne zahmeti olacak güle güle kullanman dileğiyle . Yalnız şunu da belirteyim ilk aldığın günler sakin sakin mahalle arasında kullan , allah göstermesin sınav öncesi el ayak sakatlanması falan...

• Beğen
@berkay S.aynen, çok büyük bir park var oturduğum yere 5 dk yürüme yolu uzaklığında. orada takılıcam : )

arkadaşlar salı günü bisikleti aldım. salcano ng450 26 hd.
ilginiz, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. aslında ng350 alacaktım ama istediğim kadro boyu yoktu ve renk-tasarım olayı da pek hoşuma gitmedi. dedim bu bir işaret herhalde :D o yüzden ng450 yi aldım.

bisikleti sirkeci'deki yurt bisikletten aldım. epey ilgilendiler, fiyatta da istediğim gibi anlaştık.
şimdi forumu araştırıcam. ona göre aksesuar vs bisiklete ve bisikletciye lazım şeylere bakıp yavaş yavaş onları almayı düşünüyorum.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Geri