Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alacağım Ekipmanlar

Tepki
22
İsim
Harun
1-Çadır
(link)
2-Uyku Tulumu
(link)
3-Pişirme Seti(Çatal Kaşık var)
(link)
4-Tabak
(link)
5-Portbagaj Çantası
(link)
6-Çakmak Taşı
(link)
7-Ocak
(link)
(Kartuş lazım galiba ne işe yarıyor?)

Şimdi abilerim ve arkadaşlarım neler eksik?Temel olarak neler daha eklenmeli bu listeye?

Triban 520 Bisikletiyle tur yapmak için gerekli ekipmanlar

Ayrıca burada bir konu açmıştım ama bisiklet konusunda fikrimi değiştirdim. Fikirlerinizi bekliyorum.Bisiklet ile ilgili sorum ise tekerlek inceltilebilir mi?

Şuan da 115 kiloyum. Bu ekipmanları alana kadar dahada veririm kilo diye düşünüyorum.

(link)

Yeni alacağım bisiklet ise rockrider 540 dağ bisikleti. işler yolunda giderse ege yi gezmeyi planlıyorum. hani yollar ne kadar düzgün bilmiyorum.Araştırmadım.Bisikletin maşası kitlenebilir olması avantaj.

Scudo
Alacağın ekipmanların çok daha kalitelilerini aliexpress ten daha ucuza alabilirsin. eğer zaman konusunda sıkıntın yok ise bu yolu öneririm.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Aliexpress ten almak bana güvenli gelmiyor. Ürünü satın almadan önce dokunmam lazım. Görmem lazım. Yoksa tatmin olmuyorum. Ayrıca bu koyduğum ürünlerden memnun olanlar fazla.

Merhaba, şimdiden keyifli pedallamalar.

Tur ve kamp işinden anlamadığım için ilk soruna yanıt veremeyeceğim fakat ikinci sorunun cevabı var: evet takabilirsin, forumda bunu yapanlar da olması lazım bir ara bence. ;)

Decathlonda fiyatlar web sitesinde görülen internet fiyatının çok daha üstünde, biliyorsundur diye düşünüyorum ama yazayım yinede.

Çadır fazla büyük ve ağır değil mi? 66cm çapında 3 kilonun üzerinde bir daire.
Alacağın bisikletin tekeri ile aynı çapta. Nasıl taşıyacağını planladın mı? o_O

o çadırı kullandım, çok pratik fakat toplanmış hali büyük ve bisiklet üzerinde taşımaya uygun değil.

@harunbas141 başta dediğim gibi kamp işinden çok anlamam ama kamp yapan arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla söz konusu bisiklet olduğunda çadırın kolay kurulmasından ziyade taşınabilirlik öne çıkıyor.

Kamp yapan arkadaşlar bilgi verirse daha sağlıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: IlkerArslan
Ben o cadiri kullaniyorum. Bisiklet uzerinde tasimaya gayet uygun. Hatta diger cadirlara kiyasla daha uygun cunku tepsi biciminde olmasi size ekstra bagaj alani bile kazandiriyor. Detaylar icin instagram hesabimdaki uzun tur fotograflarima bakabilirsiniz (kullanici adim: birhankocak).

Ayrica facebook'taki kapak fotografim da yeterince aciklayici olacaktir: (link)

• Beğen
Tepkiler: Hologram
@hsngrms

Sevgili Hasan,

Çok haklısın taşınabilirlik çadırın kolay kurulmasından daha önemli. Çadır mutlaka hafif ve az yer kaplayan bir çadır olmalı. Yine de kolay kurulması da cidden önemli, çünkü pek çok yerde çadır kurmaya başladığınızda hava kararmış olacak ve çok az bir çevre ışığıyla ya da kendi ışığınızla çadırınızı hızlıca kurmak isteyeceksiniz. Yol yorgunluğu olunca insan eşyalarını çantalarını bir an önce çadırın içine koyup bisikleti kilitleyip hemen kendini duşa atmak ve dinlenme moduna geçmek istiyor...

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
Merhabalar,
Bende bir hafta önce ilk defa kamplı tura çıktım. Öncesinde bayağı bir araştırma yaptım. Kullandığım ekipmanlar da sizin düşündüklerinize oldukça yakın. Naçizane bildiklerimi paylaşayım.

1- Çadır konusunda bu kolay kurulan modeller birkaç nedenden dolayı tercih edilmiyor. Birincisi yerleştirme zorluğu (Gerçi yukarıda bir arkadaşımız gayet güzel yerleştirmiş ama sağa sola kayma oluyor mu pratik mi bilemiyorum. İkincisi fiyatı yüksek. Yanlış görmediysem Arpenaz 2 ile aynı hacimde ve 2katindan daha pahalı. Üçüncüsü bu Arpenaz 2den yaklaşık 1 kg daha ağır. Dördüncüsü (bu benim düşüncem) alıştığınız zaman ve iki kisiyseniz çadırın iskeletini kurmak çok zaman almıyor. Asıl zaman harcayan çadırın kurulacağı zemini temizlemek kazıkları çakmak eşyaları yerleştirmek... Iskeletin kurulmundan edeceğiniz zaman karı bunlara değer mi düşünmeniz gereken bu.

2-Hava sıcak olduğu için ben uyku tulumu kullanmadım. Polar bir battaniye fazlasıyla yetti. Ama arastirdigim kadarıyla biraz daha düşük ısılara uygun olmasında yarar var 10-15 derece gibi. Tabi hangi tarihte nereyi gezeceksiniz bu da önemli. Yani deniz kenarında kamp ile yüksek rakımlı bir alanda yapmak çok şey değiştirir.

3-O set yine bisiklet için biraz fazla büyük. Onun bir küçük olanı var kaplamasız ve 30lira. Ben ondan kullandım iki kişiye yemek yapmak su ısıtmak için gayet yeterliydi. Kaplamasız olduğu için biraz dikkatli kullanmanız gerekebilir sadece. Ayrıca içinden çıkan bardak çatal kaşığı hiç önemsemeyin. Çizmesin diye yapılmış ama fazla uyduruk bence. Ben bir tahta kaşık tencereler için yemek içinde normal kaşık çatal. Ya da katlanır setler var kaşık çatal için onlardan alırsanız çok daha güzel olabilir.

4-Tabak için birşey diyemem ama yine yemek yerken çizildi cizilmedi diye dert edeceğinize kaliteli plastik (kullan at değil) ya da kağıt tabak kullanabilirsiniz.

5-Portbagaj çantası düşündüğünüz tur için yetersiz. 3 bölümlü olan yani üstünde de çanta olan modellere bakın. Ben konnix 55lt kullandım fiyatı uygun iş görür. Ayrıca Aliexpress te 60lt olan 20dolar fiyatlı çantalar var. Zamanım olsa onlardan alacaktım. Bunlar en ucuz öneriler çanta konusunda. Bütçeniz varsa çok farklı seçenekler var.

6-Cakmak taşı kullanamadım ihtiyacım da olmadı bilmiyorum.

7-Ocak konusunda ben de aynı ocaktan kullandım. Çok memnunum. Kartuş dediğiniz altındaki tüpü. O tüpün yedeğini yine internetten ya da decathlondan alabilirsiniz. Tek eksi ocağın üst kısmı geniş taşıma da biraz biçimsiz kalıyor. 70lira civarına aynısının katlanır olanı var. Adı mikroocaktı sanırım. Ama bu Troya da tüpten ayrılıp kullanılabildiği için taşınabilir. Ben çok fiyat farkı olduğu için düşünmeden aldım.

Bunlar dışında listenizde mat eksik. Decathlonda 10liradan başlayıp çok yüksek fiyatlara giden matlar var. Konfor isteğinize bağlı olarak birini alırsınız ama 10liralik da olsa matsiz olmaz. Ayrıca şişme yastık almanızı da öneririm oldukça konfor katıyor. Bunun dışında şu an aklıma gelen temel bir eksik yok. Tabi ki daha çok şey lazım. İnternette bisikletle tur yapan arkadaşların birçok blogu var. Oralardan malzeme listelerini okuyup ihtiyacınız olanları belirlemenizi tavsiye ederim. Mesela mandal hiç aklıma gelmezdi. Ben bir blogtan ve çok işime yaradı turumda. :) Bunun gibi daha çok ayrıntı var. Aklınıza takılanların yine sorabilirsiniz. Ayrıca turumla ilgili fotoğraf paylaşma fırsatını kaçırmıyorum ve size de fikir vermesi açısından birkaç fotoğraf ekliyorum. :)

Arpenaz 3+ un kurulum aşamaları.
IMG_20160913_152638.jpg IMG_20160913_152914.jpg IMG_20160913_153102.jpg IMG_20160913_155221.jpg

Nurgaz Troya 230gr kartuş ve ev yapımı rüzgarlık.
IMG_20160914_084853.jpg

2 kişinin tüm ekipmanı (yiyecek su hariç) Bu ekipmanın bir kısmı ikinci bisikletteydi onu da belirteyim.
IMG_20160912_214302.jpg

Carraro sportive 227 manzaraya karşı.
IMG_20160915_141230.jpg IMG_20160913_144929.jpg

Bu son fotoğraf hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Umarım yanlış anlamazsınız. Bu tura çıkarken bu bisikletle neler yapabileceğim hakkında çok fikrim yoktu. Ama tur boyunca düzgün asfalt bozuk asfalt toprak ve bu aşağıdaki taşlı yola girdim. Arkamızda yükle taşlı yolda tırmandık indik. Yeri geldi 30km hızla asfalttaki cukurlardan kacamadik girdik. Ve en ufak bir sorun olmadan hala sapasağlam kullanıyorum bisikletimi. Herkesin kararına zevkine sonuna kadar saygı duyarım ama buradan "malum şehirlerimiz kötü o yüzden mtb" diyen arkadaşlara selam göndermek istiyorum. :) :)
IMG_20160913_142534.jpg

Geri